Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хеликоптер с емблема на МВР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хеликоптер с емблема на МВР

Мани стига ,че бех почнал да ги сънувам-професионално изкривяване-да сънуваш двигатели и кутий,като ги правиш до1,2ч по нощите,то нема и как да не ги сънуваш!Това е друга и Весела тема! А тая тема с хеликоптера май загина!Направо се стреснах!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
      ...И второ - щом Фортуна Еър може да си сложи надпис Полиция на вертолета, мога ли и аз да си сложа на джипа?
      Супер възможност за екипа на Оффнюз. Чакаме отговор на въпроса и развитие по случая от вас.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
        Супер възможност за екипа на Оффнюз. Чакаме отговор на въпроса и развитие по случая от вас.
        Май това е най-интересното писание по темата. И аз ще чакам..
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
          ...Утре може и коли на Национална сигурност да дават под наем за цигански сватби и ние не трябва да имаме Гражданска позиция!
          Гражданска позиция без прочитане на материала е като порше само със задна скорост. Блести, върви, но ще стигнеш до под кривата круша с него.

ЧЕТИ изложението на темата на Владо. На настоящия етап работната информация е че е имало сватба и за гъзария е бил нает ЧАСТЕН хеликоптер.

Проблемът изложен в темата (по наличните данни) е че на този хеликоптер е имало полицейски обозначителни знаци. Може да е нещо съвсем невинно (преди това да са снимали филм с хеликоптера например), или нещо много по-дебело.

Когато и ако се потвърди че хеликоптерът е бил полицейски а не частен, и че е бил даван под наем за частни забавления - тогава си вей гражданската позиция колкото искаш.

До тогава - ЧЕТИ преди да ревнеш, или поне като изръсиш глупостите недей се излага допълнително като ти ги изтрият.

Да ви имам гражданските позиции, прочетете до "циганин" и айде сирената на макс.
          Последно редактирано от Goblin; 27-09-12, 16:09.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Оказа се, че хеликоптерът е частен. Аз, разбира се съжалявам, че така новината загуби 99% от значимостта
            Типично по журналистически.....
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Аз, разбира се съжалявам, че така новината загуби 99% от значимостта си,
              Не е загубила значението си . Това повдига въпроса кой и как използва държавни символни знаци . Надписа полиция би трябвало да означава че превозното средство се използва само и единствено от тази категория държавни служители .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На практика емблемата на съответната полицейска служба прави това превозно средство униформено със съответните права и предимства. Същото е и със сините буркани например...

Коментар

Само да не се окаже, че машината е ползвана 2 часа преди това за снимки на филм и тоя ток за толкова писане да е излишно изхарчен.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Добре е накой, който знае как, да допълни информацията за антитерористичната служба в уикипедия http://bg.wikipedia.org/wiki/SWAT
                    Емблемата на хеликоптера е тяхна. Снимката от новината в офнюз е чудна и за английската версия на статията в укики, тя е и по-четена

Коментар

Мно'о голЕма новина. ИмАли бол пара, платили си. Ама надписа на хеликоптера бил крив... И полицейски да е хеликоптера, пак не е интересно, та камо ли само надписа. Първо, и циганин може да е полицай (личното си мнение по този въпрос не бива да изказваме). Второ, убеден съм, че по съответен ред(вероятно и след заплащане), може да се изиска охрана, в т.ч. и превоз със служебни превозни средства на МВР. Естествено това след съответната обосновка, която за парлама винаги може да се измисли(примерно да не открадне нЕкой булката или пък тя да избяга... или за предотвратяване на терористични атаки срещу огромни групи от малцинствата) Абе, нещо като охраната на футболните мачове, ама по-скъпо платено в случая.
                      От друга страна, това е клип, демек филмче. А във филмите нещата са нагласени и не са истински. Т.е. да, можеш да си снимаш личната кола с надписи на МВР и буркани, въпроса е да не те хванат по време на снимките и да те питат "К'ъв е тоя бурГан?!". Демек, спокойно всред гората можеш да го направиш, но на жълтите павета, не(без разрешение). Хеликоптера в небесата също нЕма кой да го види. А за клипчето, я нарочно е сложен надписа(за майтап и не са ги хванали), я са го забравили да го махнат/покрият(виждал ти е манго хеликоптер, та ще ти гледа и надписите, аз ако карам хеликоптера и тоя надпис ми трябва за друго, нЕма да го махам за една циганска сватба, та ако ще да се разчуе)
                      За мен "новината" е именно за самия хеликоптер на циганска сватба. От една страна, т.нар. малцинство си прави показно скъпа сватба, а в същото време се борят за потъпканите им права...Абе, знаем за тЕхния статут у България, та да не отварям въпроса, че е и забранено да се коментира във Форума. Другото е, че показва особеностите на тяхната култура. Напълно излишна показност, което лично на мен ми изглежда отвратително(не ангажирам никой с мнението си). Глупаво-просташко и селяндурско изпълнение, за доста пари без никакъв смисъл, освен "да сме кат' по тАлАвизията". И с тези хора се очертава да живеем и след няколко години напълно да им се подчиним?! Повече не искам и не бива да коментирам(и това сигурно е в повече, модератора ще го оправи ако трябва)

А за какво се ползват хеликоптерите не мога да кажа, но предполагам, че си ги държим за нови и пестим от гориво и амортизация. После, когато наистина нЕма на къде и все пак трЕбва да се лети с тях, или пилота вече е забравил как става, или вертолета е изгнил от стоене на място и в крайна сметка пак пускаме сините лампи по колите на НСО из улици и магистрали, и арестуваме всичко живо което ни се види че ни пречи по пътя Чисто и просто... абе, полицейска им работа И силно се надявам предположението ми да не е вярно.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Създадохте ли нова теория на конспирациите? Пузвулете да ви поясня.
                        Става дума за Търновското звено СТЗБД - Специализирано тактическо звено за бързи действия. Тези звена реално са точно това което в САЩ му се вика SWAT- полицаи с "повишена мощност", които се включват тогава, когато обикновеният полицай няма необходимото въоръжение или подготовка за да се справи със ситуацията- т.е. "високо рискови" задържания, ситуации свързани с използване на огнестрелно оръжие (има престрелка- примерно) и т.н. Тези звена нито са анти нито контратерористични- у нас по ЗАКОН (или там бяла синя, бембяна книга, национална концепция или квото е там) има ДВЕ звена с антитерористична насоченост- СОБТ и СИЗ на ВП.
                        Хеликоптерът беше "брандиран" с пари събрани лично от момчетата от групата за едно занятие. След което се е взело решение да се остави така, защото ако утре се наложи нещо да се ползва хелито. Ако държите ще предам на момчетата да го разкичат- пък после ще поема ангажимента да събера от възмутените пари като се наложи ново брандиране. А защо се налага на такова звено да събира стинки за да наеме "частен" хеликоптер е тема на друг разговор....
                        Разликата за брандирането на едно летателно средство и на един автомобил е между земята и небето... Т.е. патрулната двойка изтребители надали ще обърне внимание на надписите, ако сгафиш.... ако ме разбирате. Т.е. какъв е варианта за злоупотреба с надписите не ми е точно ясно- РВД то води по индекс не по надписи или буркан...
                        Апропо- ако реша да си накича SWAT по автомобила- мисля че няма да е драма да взема разрешение от КАТ- пробвал съм с искане за брандиране с надписи SEAL TEAM - ми нямаха проблеми... У нас НЯМА официална употреба на това съкращение и то "нищо не значи" така че....
                        Интересно ако сватбата не беше "циганска" дали щеше да е чак такава драма? Щото съм бил примерно на бал където момата бидеше возена с HMMWV M1097с надписи и емблеми на 1st. USMC Force Recon (който е гледал Поколение Убийци ще се сети).... Ми нямаше никой шокиран. Апро наема на хелито не беше някаква ужасяваща сума. Върти ми се нещо около 650 лв./час за "свои хора", но ако има заинтересувани мога да попитам. Цитирана в статията сума от 800 евро на час.... е малко завишена.
                        Последно редактирано от Mad Dog; 27-09-12, 09:53.
                        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                        No man left's behind !!!!

Коментар

Интересно... Я да събереме и ние парички и да си проведем някое занятие и да брандираме някоя кола с надпис КАТ, например, за да се учим да общуваме с властта по пътищата и да го оставим МПС-то така до следващото учение, ама без лампи и туй-онуй като реквизити... Смешно...
                          А тъжното е, че това "брандиране" на частното верту е трябвало да се случи с договор, заповед, протокол, да се одобри с комисия дали отговаря на стандартите и след като приключи мобилизацията (учението) да се дебрандира и възстанови с първоначален вид също с протокол с комисия, защото иначе продължава да си лети като държавно летателно средство за целите, за които е било мобилизирано и всички ще се отнасят с него именно по такъв начин, иначе брандирането е напълно ненужно. А това "нека да остане до следващият път така" не е нищо друго, освен лицемерие, чувство за безнаказаност и липса на служебна и лична отговорност.
                          Въобще не отварям дума за цигани, сватба и т.н., защото не това е проблема...

Коментар

Ето статия за частните хеликоптери в страната, и за какво се ползват:

http://www.capital.bg/biznes/kompani...erka_na_vurha/
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              Интересно... Я да събереме и ние парички и да си проведем някое занятие и да брандираме някоя кола с надпис КАТ, например, за да се учим да общуваме с властта по пътищата и да го оставим МПС-то така до следващото учение, ама без лампи и туй-онуй като реквизити... Смешно...
                              А тъжното е, че това "брандиране" на частното верту е трябвало да се случи с договор, заповед, протокол, да се одобри с комисия дали отговаря на стандартите и след като приключи мобилизацията (учението) да се дебрандира и възстанови с първоначален вид също с протокол с комисия, защото иначе продължава да си лети като държавно летателно средство за целите, за които е било мобилизирано и всички ще се отнасят с него именно по такъв начин, иначе брандирането е напълно ненужно. А това "нека да остане до следващият път така" не е нищо друго, освен лицемерие, чувство за безнаказаност и липса на служебна и лична отговорност.
                              Въобще не отварям дума за цигани, сватба и т.н., защото не това е проблема...
                              Хайде пак.... Каква точно злоупотреба може да се извърши с летателно средство с надпис "Полиция" - чакам логичен и разумен отговор. Мобилизация , комисия... много нависоко дигна летвата. Просто момчетата за едно занятие успяха да намерят пари и да наемат хеликоптер. Протокол?Комисия? Брей- а ако за филм се наложи да се брандира някое хели с надписи USAF - да чакаме комисия от пентагона или ? Колега имаш ли представа как точно става тая работа с фърченето- летателни планове, РВД, трасета туй онуй? РВД за разлика от КАТ не ги ебе ако ще на самолета да пише Еър Форс Уан.
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                Каква точно злоупотреба може да се извърши с летателно средство с надпис "Полиция"
                                Така чоплейки си в носа се сещам за поне три. Ако се напъна не е ясно колко ще ми роди тиквата.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X