Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хеликоптер с емблема на МВР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хеликоптер с емблема на МВР

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
    Колега Куче, четейки с какъв плам защитаваш "момчетата" ли, мангалите ли и аз не знам точно какво защитаваш вече, но съм склонен да се закълна, че нарочно е написано Полиция на хеликоптера, защото така е по-закон и "момчетата" са дали собствени средства, не за нещо друго, а само за да се спази закона.... Ако пък някой реши да се усъмни в твоята теза, веднага всичко става маловажно и РВД, БСП, СДС, МВР и НАТО изобщо не ги интересува какво и защо го пише там. Спри се малко. Оплиташ се. Изхвърляш се напразно. Осмисляй и другите мнения и ще разбереш, че олекваш с тая кауза. Не знам дали съм ти го писал и друг път, но ако някога се съгласиш с някой друг, изобщо няма да изглеждаш по-мекушав или незнаещ! Поздрави!
    Никого не защитавам. Просто това е поредното"от нищо нещо" в търсене на "новина". Просто повечето хора изхождат от логиката за наземните превозни средства, която за фъркащите не е точно такава. Ок- приемам, че става дума за "лош вкус" ... но това което се опитвам да кажа е че в това, че в надписа няма нарушение на действащ закон-поне аз не откривам. Ето го и самия закон http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-19874815
    Чакам някой да ми цитира действаща разпоредба за летателните средства, която определя кво може и кво не може да пише на тях. Пак казвам -контролният орган в случая е "Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА)" по отношение на хвъркащите неща и РВД (което го играе КАТ). Т.е. чисто законово нарушение няма...
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Закон за МВР

Дали ще използваш отличителни знаци и надписи "Полиция" на хеликоптер или на талига, все е забранено със закон, ако не си "лице, оправомощено със закон" ...
      Ок... тука ме убеди... Браво!!! Обаче едно вметие- доколко въпросната емблема се явява
      или надписи, въведени за структурите на
      МВР и показващи принадлежност към тях.
      при условие, че не е "официална"? Т.е. дали попада под същия закон.
      Последно редактирано от Mad Dog; 27-09-12, 12:00.

Коментар

Такам... проверихме кво е положението. Има договор за "отдаване" под наем на въпросното хели, на ОД на МВР... За съжаление договора не е ограничил въпросната фирма да отдава същото летателно средство на други лица. Няма да има наказани тъй като емблемата не е описана в НАРЕДБА № IЗ-1429 ОТ 1 ЮНИ 2011 Г. т.е. формално нарушение на закона няма. Емблемата обаче ще бъде свалена за не допускане на други подобни случки.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          формално нарушение на закона няма. Емблемата обаче ще бъде свалена за не допускане на други подобни случки.
          Демек осрали са се, ама ще го замажат.

Е по-добре от нищо.

Но имижа на полюцията си пада все повече и повече. Ако изобщо има на къде, де.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И кво? Следващия път, хората пак да събират джобните си, та да турят една емблема?
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

.......Няма да има наказани тъй като емблемата не е описана в НАРЕДБА № IЗ-1429 ОТ 1 ЮНИ 2011 Г. т.е. формално нарушение на закона няма...............
              Емблемата да, но над нея, в правоъгълник очертан с бял контур , ясно и на български, и на английски се мъдри надписът "полиция" .
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                Емблемата да, но над нея, в правоъгълник очертан с бял контур , ясно и на български, и на английски се мъдри надписът "полиция" .
                Тука не мога да кажа....
                Примерно ако нося такава шапка:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9383.jpg
Прегледи:1
Размер:73.1 КБ
ID:5412235

Явявам ли се нарушител на Закона за МВР?
                От друга страна - фирмата отдала хелито под наем наистина не е постъпила коректно...

Коментар

Предполагам виждаш разлика в шрифта.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Предполагам виждаш разлика в шрифта.
                    Баш де това питам и аз. Има ли стандарт кой надпис отговаря на:
                    4) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Забранява се на лица, неоправомощени със закон,
                    използването на униформено облекло, символи и отличителни знаци,
                    полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени за структурите на
                    МВР и показващи принадлежност към тях.
                    И кое не.... Т.е. ако имам надпис полиция с готически шрифт на якето това нарушение на закона ли е?

Коментар

Леле колко се е развила темата в мое отсъствие...

...А е брандиран за да не видят едни чужденци колко е гол царя....
                      Това ми ясно отвсякъде и не съм против. Също не съм против и държавата да плаща с моите данъци на частника отрядите да работят с него, защото знания е едно, навици - друго. А пък отделно ме е срам, когато в отрядите си купуват част от оборудването, че и късото оръжие и дори муниции с лични пари и трябва да ходят тук-таме за спонсори.

...Примерно ако нося такава шапка:
                      [ATTACH=CONFIG]497822[/ATTACH]

Явявам ли се нарушител на Закона за МВР?....
                      Напиши я на български и всеки съвестен полицай ще те глоби, ако не му покажеш служебно удостоверение.

За емблемата - не знаех, че не е официална, но надписа "Полиция" на български е недвусмислен.

Тва с кацането в центъра е повече забавно, отколкото повод за дискусия.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        Леле колко се е развила темата в мое отсъствие...

Това ми ясно отвсякъде и не съм против. Също не съм против и държавата да плаща с моите данъци на частника отрядите да работят с него, защото знания е едно, навици - друго. А пък отделно ме е срам, когато в отрядите си купуват част от оборудването, че и късото оръжие и дори муниции с лични пари и трябва да ходят тук-таме за спонсори.

На
                        Парите не ги е дала държавата парите и в първия случай..... Просто за протокола. И не купуват част от оборудването, а почти цялата т.нар. тактическа екипировка.

Коментар

Парите не ги е дала държавата парите и в първия случай..... Просто за протокола. И не купуват част от оборудването, а почти цялата т.нар. тактическа екипировка.
                          Не исках да го кажа по този начин, а малко по-меко, та затова.
                          (изчистих си кутията за ЛС)
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Не е точно по темата но:
                            http://www.mediapool.bg/%D1%81%D1%80...ews197739.html

И после що се наемат частни хелита.

Коментар

Е щом се толерират такива неща сме затънали в егати и помията ,ама какво ли се учудвам,в една друга Тема Колега твърдеше ,че в БГ нямало радикален ислам,па то се оказа ,че имало за което бях 300 процента сигурен!Та що пък цигани и други да не се окичат в превозни средства на ДЪРЖАВНА ВЛАСТ,всичко значи е в ред,а Анархията явно е пълна!Аз ще си сложа надписи по колата и ще я давам на определената служба от време на време да си вършат работа,пък аз ще си карам с надписите и щемпелите,после що нема Шенген ,е ми заради ето такива помии!Мисля да си сложа на GSG 9 Д видя кво ще стане пък после някой наша!Егати и Цирка,а философии ,колкото искаш,само ,че нито една от тях не се връзва с здравия разум и злоупотребата с държавни символи!А колкото до излагането към Господина-не се излагам ,а мисля ,за разлика от някои Щрауси!
                              Последно редактирано от faster; 27-09-12, 19:39.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                ...А колкото до излагането към Господина-не се излагам ,а мисля ,за разлика от някои Щрауси!

Господина смирено те уверява че ако не смениш тона и ако не престанеш с турбо спама ще започне да модерира ВСЯКА глупост която напишеш, а не САМО фрапантните щуротии

Не съм пророк, но ме гложди предчуствието че в такъв един сценарий производителността ти ще спадне до цифри сравними с бройката заводски произведени голф единица турбо

Без майтап - успокой се, и си изтрий пелената от очилата. С най-добри чувства.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X