Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22102012104.jpg
Прегледи:2
Размер:147.4 КБ
ID:5440394Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22102012105.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5440395Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24102012136.jpg
Размер:166.4 КБ
ID:5440396Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24102012137.jpg
Размер:143.5 КБ
ID:5440397Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26102012158.jpg
Размер:140.4 КБ
ID:5440398Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26102012159.jpg
Размер:192.5 КБ
ID:5440399Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26102012160.jpg
Размер:73.9 КБ
ID:5440400Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26102012161.jpg
Размер:236.3 КБ
ID:5440401
    Прикачени файлове

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25102012156.jpg
Прегледи:1
Размер:257.6 КБ
ID:5440422

Коментар

Добър вечер! Колеги, и аз да покажа с какво ще боря нашето запустело и обрасло поле. Купих го от Пловдив, следва пълна ревизия, благодарение на колегата Георги Донев, който ме снабди с необходимите части и масла, за което съм много благодарен. Тука по нашия край е първата истинска машина, хората като минават покрай трактора го гледат с интерес, снимат се до него, други пък се мерят до задната гума и така. За сега само добри впечатления, пък като го напънем в работа ще го видим как е. Поздрави
        Прикачени файлове

Коментар

Браво,да ти е честит!Дано излезне свястна машина,частите с Кейс моделите са идентични(и на по-евтина цена).Надявам се ще споделящ тук,отзивите си от машината.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
            Браво,да ти е честит!Дано излезне свястна машина,частите с Кейс моделите са идентични(и на по-евтина цена).Надявам се ще споделящ тук,отзивите си от машината.

поздрави
            Благодаря! Разбира се, че ще споделя всичко тук, все още съм нов с тази машина и ще питам за помощ и ще споделям впечатления.

Коментар

По съвет от друг, колега с ламборгини, чевека каза първоначално да разоравам новината земя с руски плук от Т-150 - уш западните били по-слаби и тези трактори ги късали в неорана нива от доста години.

Коментар

Това е проблем върху който и аз мисля.Западен трактор иска западен инвентар.Обикновенно цената на такъв е х3 на трактора,и то само основни неща като плуг,дискова брана,култиватор.За неорана целина,сваляи последното тяло и когато е по-влажно ще се получи.

поздрави

Коментар

Едни приятели (специално за оранта) използват 8-ца, прикачна от Т-150. Закачат я на Case от порядакът на 230-250 к.с. Нямат никакъв проблем. Самоче трябва да имате в предвид това, че трябва да почистите идеално цилиндрите от старото масло (най-лесно нови цилиндри) и след това един път закачен за този тряктор, съответният инвентар да не се закача на друг трактор. Това се налага, понеже на повечето нови машини, да не кажа всички, скоростна кутия и хидравлика са едно цяло откъм масло, когато постъпи, мръсно мало или такова с много по-различен вискозитет... познайте какво става. "Старата максима масло с масло не се пресича, карай нищо му няма" тука не важи.
                  Друго важно нещо е, че при западни те плугове има т.нар. бушонни болтове, които държът самата трупица за гредата. При прекомерно натоварване се късът и така елеминират заплахата от по-голяма повреда. На пръв поглед много тъпо нещо, но всъщност може да спести страшно много пари. При руските плугове не ми е известно да го има това нещо.
                  Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                    Едни приятели (специално за оранта) използват 8-ца, прикачна от Т-150. Закачат я на Case от порядакът на 230-250 к.с. Нямат никакъв проблем. Самоче трябва да имате в предвид това, че трябва да почистите идеално цилиндрите от старото масло (най-лесно нови цилиндри) и след това един път закачен за този тряктор, съответният инвентар да не се закача на друг трактор. Това се налага, понеже на повечето нови машини, да не кажа всички, скоростна кутия и хидравлика са едно цяло откъм масло, когато постъпи, мръсно мало или такова с много по-различен вискозитет... познайте какво става. "Старата максима масло с масло не се пресича, карай нищо му няма" тука не важи.
                    Друго важно нещо е, че при западни те плугове има т.нар. бушонни болтове, които държът самата трупица за гредата. При прекомерно натоварване се късът и така елеминират заплахата от по-голяма повреда. На пръв поглед много тъпо нещо, но всъщност може да спести страшно много пари. При руските плугове не ми е известно да го има това нещо.

Усети ли колко компетентни умозаключения има изписани по.горе?Т-150 и плуг осмица,и "западен"плуг с бушон...

P.S. Целина,люцерна,се разработват най-лесно със есенници,3-4 а може и пет обработки със дискова брана докато ти хареса(чимовете при първоначалното дисковане трябва да се раздробят),за следващата година имаш влагозадържащ слой(20-25см),който улеснява разораването,успех.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Да западните плугове имат защита-Нон Стоп,Болотва,Хидравлична и още някаква,не я помня.А плуг осмица за Т?И аз искам да го видя

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                        Да западните плугове имат защита-Нон Стоп,Болотва,Хидравлична и още някаква,не я помня.А плуг осмица за Т?И аз искам да го видя

поздрави
                        Има за предсеитбена обработка на 18-20санта със 9-10тела.За плуговете има със свери!?,със ресори хидравлични,без защита,но с болтов бушон май си остават нашенските.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За болтов бушон съм 100% сигурен, че съм виждал във фермер 2000, марката мога да я проверя, съмнява ме да е български. плугът беше с променлива геометрия (има ли въобще такъв български). Видях как го къса няколко пъти докато разораваше люцерната до мен. За въпросният плуг с 8 тела, да на Т-то оряха с него предсеидбенно, знам че е самоделка гледан е от заводски плуг, български. За броя на плужните тела най-вероятно се бъркам, все пак плугът не е постоянно пред мен. Спомням си, че му правих сметката че работи колкото 2 Болгара.
                          Пък ся не претендирам че съм капацитет, в която и да е област. Разбрал съм че за да намеря нещо вярно в някой форум трябва да изчета много мнения и коментари и от тях да пресея правдоподобното. Надявам се да не съм подвел никого с по-горните мнения. Ако съм го направил се извинявам публично!
                          Поздрави и спорна година!
                          Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Добър вечер! Колеги, и аз да покажа с какво ще боря нашето запустело и обрасло поле. Купих го от Пловдив, следва пълна ревизия, благодарение на колегата Георги Донев, който ме снабди с необходимите части и масла, за което съм много благодарен. Тука по нашия край е първата истинска машина, хората като минават покрай трактора го гледат с интерес, снимат се до него, други пък се мерят до задната гума и така. За сега само добри впечатления, пък като го напънем в работа ще го видим как е. Поздрави
                            Честито за новата придобивка.Този трактор аз щях да го взимам но се отказах часовете му бяха повечко макар,че има ремонт на двигателя.Аз заради това се отказах,но това не значи,че машината няма да излезе читава.Относно плуга за този трактор трябва да е 4х45,заради широките гуми за да може да препокрива следата от гумата.Има евтини турски плугове Масс с болтова защита,които им се променя и захвата от опит знам че са доста добри.Те са със лемеж и отпред със длето,2-3 пъти се сменя само длетото и тогава се сменя лемежа.
                            0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                              Честито за новата придобивка.Този трактор аз щях да го взимам но се отказах часовете му бяха повечко макар,че има ремонт на двигателя.Аз заради това се отказах,но това не значи,че машината няма да излезе читава.
                              Благодаря! Колега, аз взех по-скъпият трактор, не този с челният товарач, а това е другият. Този е вносен от Англия, поради същата причина и аз се отказах от по-евтиният - часовете ми се видяха много. Не смея да говоря предварително, но този ми се вижда доста читав, и смея да кажа мога да разчитам на тази машина. Е, от няколко дни се боря с гадни течове - тук лигави от съединение, там скоба дала фира и подмених доста гуемни О-пръстени по разни датчици. Направих му цялостно обслужване. Всичко това благодарение на колегата Георги Донев, той ме напътства за всичко и ми оказа огромно съдействие, и продължава да помага!!! Аз лично съм доволен от това, което съм взел, пък само времето ще покаже кое как е. Поздрави.

Коментар

Е това е важното,да ти харесва.Щом се качиш и врътнеш ключа,с усмивка да го караш.Пак се повтарям,разказвай ако имаш време какво правиш по него.На всички ще е интересно.Ако имаш някакви колебания за прикачния инвентар питай,ще умуваме всички.Има доста компетентни хора тук.

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X