Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

От многото работа си е сецнал нещо кръста.

Коментар

Първоначално публикуван от Grigor_Kolev Преглед на мнение
      Хах,тези машини са здрави,но нещо по диференциалите или скоростната кутия е станало в случая?
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Grigor_Kolev Преглед на мнение
        Майтап, майтап, ама май точно там е проблема. Тези трактори си имат проблеми с шарнирната връзка на двете половини, и като не се обръща внимание-се получават такива неща. Има там една отливка която се свързва с гредите посредством нитове с диаметър 20 мм... С течение на мото часовете нитовете се охлабват, изтъняват от движението, и в някакъв момент се късат. Има лечение, с болтове, но си е занимавка за седмица...

А може изобщо да не е проблем с "кръста". Така му се казва на този възел на трактористки жаргон. От снимката не си личи какво е повредено, ама си е атрактивна.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тези трактори са руски и си имат проблемите. Основният е, че няма кой да погледне елементарни неща.

Коментар

Проблемът в конкретния случай идва от калпави части, иначе на конкретният трактор предеи 5г. му бяха изрязани всичките отпуснали нитове, отворите бяха разпробити (за да добият отново цилиндрична форма след хлопането на нитовете вътре ) до ф22.00мм. направих му нови болтове 22.05мм. и със тях проблемът е приключен, също така му бях сменил всички втулки и валове по шарнира.
            п.с. По късно ще пробвам да кача снимки на проблемният детайл.

Коментар

Не се вижда много ясно,но явно е проскубан фланеца от втулката (за хоризонтално движение на задницата)и се е разчленил.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ето и обещаните снимки
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0046.jpg
Прегледи:1
Размер:143.0 КБ
ID:5375014Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0047.jpg
Размер:144.4 КБ
ID:5375015Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0048.jpg
Размер:166.8 КБ
ID:5375019Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0049.jpg
Размер:189.2 КБ
ID:5375016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0050.jpg
Размер:95.1 КБ
ID:5375017Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0051.jpg
Размер:183.1 КБ
ID:5375018
                конструкторът е сметнал този детайл да се изработи от едно желязо а както виждате вече са намерени по евтини варианти като заваряването гривна на подходяща тръба и хоп готово.
                Новата втулка която купих също е двумасова, но нямах друг избор поради липсата на време, тракторът ми ме чакаше на нивата раздвоен.
                п.с. Ментарливите втулки се разбират като ги оглеждате там където е скъсана моята (точно във ръбчето на периферията) им стои по лъскава стругованата повърхност ,защото заварката е по-корава от другият нетал.

Коментар

Един приятелски съвет: ако можеш намери си стара втулка( от едно времешните, който са от едно цяло) макар и износена, наварява се където е износено после се стругова , слагаш и караш без да се притесняваш къде ще ти се раздели трактора

Коментар

Я кажи откъде да намеря привода за ГНП на същия дръгел (ЯМЗ 238 )
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Я кажи откъде да намеря привода за ГНП на същия дръгел (ЯМЗ 238 )
                      Конкретно на тази машина е ЯМЗ 236,кое ти трябва,текстолитовото каре или нещо друго?
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

• Re: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

На ЯМЗ 238 колелата са стоманени. Трябва ми късият вал с две шпонки от колелото до пластинчатото каре до ГНП.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Re: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          На ЯМЗ 238 колелата са стоманени. Трябва ми късият вал с две шпонки от колелото до пластинчатото каре до ГНП.
                          Миля че имам твоя чарк, ама от занимавката край болгара все забравям да проверя из сандъка.
                          Утре звъни на 0898503497 след 9ч. сутринта да ме подсетиш, та да видим дали си късметлия.

Коментар

Здравейте колеги,наскоро си закупих сламопреса New Holland 171 и днес рекох да видя как въртят силоотводните валове и на двата ми трактора,запалих ЛТЗ-то и ми се стори,че се върти много бавно?Паля Владимиреца и там същото.Искам да ви попитам горе долу с колко оборота/мин. трябва да се въртят,за да могат да завъртят сламопресата и ако някой собственик на тези трактори ми види мнението,да ми каже в колко оборота/мин. се въртят силоотводните валов,на тези трактори И не трябва ли като ЛТЗ-то е с 2 цилиндъра повече от Владимирец-а да върти поне малко по силно,или трябва да е еднакво?Знам,че не трябва,да е чак пък така силно,мо си се струва,че ако я претоваря малко(задръстя) и ще угасне?Тя да речем има 3 съединителя,за такива случаи,но... Или като почна работа,да видя как,ще е?

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                              Здравейте колеги,наскоро си закупих сламопреса New Holland 171 и днес рекох да видя как въртят силоотводните валове и на двата ми трактора,запалих ЛТЗ-то и ми се стори,че се върти много бавно?Паля Владимиреца и там същото.Искам да ви попитам горе долу с колко оборота/мин. трябва да се въртят,за да могат да завъртят сламопресата и ако някой собственик на тези трактори ми види мнението,да ми каже в колко оборота/мин. се въртят силоотводните валов,на тези трактори И не трябва ли като ЛТЗ-то е с 2 цилиндъра повече от Владимирец-а да върти поне малко по силно,или трябва да е еднакво?Знам,че не трябва,да е чак пък така силно,мо си се струва,че ако я претоваря малко(задръстя) и ще угасне?Тя да речем има 3 съединителя,за такива случаи,но... Или като почна работа,да видя как,ще е?
                              Оборотите на руските трактори са около 500, без значение с колко цилиндъра е ДВГто им. Но тези обороти се достигат при макс. об. на двигателя.

Коментар

Благодаря,колега.Като дойде сезона,ще я пробвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X