Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Аз работя с Т150 с двигател ямз236 , с него ора и дисковам, болгар тк-80 с фадромно устройство , който ползвам за окупчване на зърното по време на жътва и вдигане на големите торби с тор и case jx95 , който е за всичко останало- култивиране , сеене , пръскане , торене и транспорт.
    Снимки ще направя идните дни.
    Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
    Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

това етрактора с който ора 32 декара лоза.От скоро го имам и се надявам дълго да ми служи но на аматьор като мен не знам дали ще устискаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20131029_113900.jpg
Прегледи:1
Размер:206.6 КБ
ID:5531961

Коментар

Първоначално публикуван от дидоден Преглед на мнение
        това етрактора с който ора 32 декара лоза.От скоро го имам и се надявам дълго да ми служи но на аматьор като мен не знам дали ще устиска[ATTACH=CONFIG]644821[/ATTACH]
        Ще следим развоя да видим кой кого.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140105_133202.jpg
Размер:215.1 КБ
ID:5552691Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140105_133210.jpg
Размер:161.9 КБ
ID:5552692Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140105_133221.jpg
Размер:174.7 КБ
ID:5552693Купих си малък трактор ХИНОМОТО 14 кс. Някой има ли впечатление от тази машина?
          Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
          тел. 0898327627
          Радослав

Коментар

• От: До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Здравейте, предстои ми закупуване на трактор с челен товарач Беларус МТЗ 820, в характеристиката е даден като разход 229гр./к.Ват ч. Трактора е с мощност 60кВАт. как да разбера колко му е разхода за 1 моточас. Благодаря

Коментар

То зависи какво ще правиш през тоя моточас.

Ама иначе сметката е очевидна - 60 по 229 делено на 800 излиза 17.2 л/ч максимум, ако го цедиш на максимална мощност.

Тва 800 е плътността на нафтата, щото иначе ще го получиш в грамове.

Коментар

На максимална мощност няма как да се нацепи постоянно. До колкото съм чувал при оран им дават около 4л на час.

Коментар

Колега, Радек, колкото и да му сипеш няма да ти го върне... Ако си мислиш че руските трактори горят с мноого повече от западните- не е така. Имаме ЮМЗ и МТЗ-80 (който е почти идентичен, да не кажа същият като написаният от тебе) и от тях, особено от втория, съдя че не горят повече от западните. Така че с две думи не разходът на гориво в случая трябва да бъде решаващ.
                  Все пак изчакай и по-компетентно мнение от моето, из форума има хора които ползват и двата вида техники.
                  Кольо Динев

Коментар

Чудно нещо е моточасовника при руската техника,при не натоварена машина(транспорт),за деня няма да прехвърли повече от два моточаса.При работа с плуг(натоварване от около 70-80%)приблизително 1ч е равен на 1м/ч,като за деня трудно можеш да навъртиш 7м/ч.Разходната му норма е повече от прилична,2-2,5л/на декар при дълбока оран(27-30см)в зависимост от състоянието на почвата.За 1/мч може да изоре 3,5-4/дк,което във гориво е около 8-10л.С челният товарач,не можеш да го натовариш на макс,за работен ден 8ч,30л ще са му предостатъчни.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега това с киловатите е много относително. Зависи какво товариш колко и т.н. С тези акцизи ще е още по-весело да обясниш на проверяващите що днес имаш такъв разход утре друг, ама никой не се Хинтерисува, че са се променили условията.

А за колегата Радо честито ти хиномото... Но както на няколко места пиша защо си взел 14 коня трябвало да си вземеш 13 коня. Така ще трябва да го регистрираш да имаш технически прегледи и всички останали екстри.
                      Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                      Калоян Кирилов
                      LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                        Колега това с киловатите е много относително. Зависи какво товариш колко и т.н. С тези акцизи ще е още по-весело да обясниш на проверяващите що днес имаш такъв разход утре друг, ама никой не се Хинтерисува, че са се променили условията.

А за колегата Радо честито ти хиномото... Но както на няколко места пиша защо си взел 14 коня трябвало да си вземеш 13 коня. Така ще трябва да го регистрираш да имаш технически прегледи и всички останали екстри.
                        Това че е 14 к.с никой не може да го докаже. По закон е до 10 киловата не се регистрира. Това че на трактора пише BEST 14 не го прави 14 к.с. Спокойно в такава ситуация може да се твърди че е по-малко. Ако не вярват да му правят тестове. След толкова години работа, ако е бил 14к.с. като нов, сега ще е станал под 13,6 к.с.

Коментар

Име:IMG_20140412_111351.jpg
Размер:179.2 КБ
ID:5584201

Коментар

Име:Снимка0038.jpg
Размер:201.0 КБ
ID:5587715Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0041.jpg
Размер:221.9 КБ
ID:5587716Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0046.jpg
Размер:217.5 КБ
ID:5587717Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0047.jpg
Размер:203.5 КБ
ID:5587718 А това е ДеТе-то с част от играчките му.

Коментар

Име:2014-08-12 19.26.25.jpg
Размер:213.2 КБ
ID:5609510 трактор дт 20

Коментар

Здравейте, колеги. Може ли някой да помогне: търся ръководство за MTZ 82 на български или техническото ръководство за експлоатация на ТК- 82 Карлово. Благодаря предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X