Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оран с верижен трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: оран с верижен трактор

До колко то се видя от клипа не мисля че е от неизправност по плуга.По скоро е от настройката,тека като го гледам е мн затворен градуса.И аз съм с верижна машина дт 75 , опитай да увеличиш градуса малко.Мен като ме дърпа на ляво или на дясно значи е отишла някоя лента. Успех.

Коментар

ДТ-75 е с планетарен диференциал и при него има 4-ри спирачни ленти и няма касети/фрикциони/.Двете ленти са за ръчките/ патериците/на управлението,а другите две са за крачните спирачки,ако не греша при Т-54В има касети и само две ленти за крачните спирачки.Така,че малко е вероятно да има проблем от там.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
        ДТ-75 е с планетарен диференциал и при него има 4-ри спирачни ленти и няма касети/фрикциони/.Двете ленти са за ръчките/ патериците/на управлението,а другите две са за крачните спирачки,ако не греша при Т-54В има касети и само две ленти за крачните спирачки.Така,че малко е вероятно да има проблем от там.

Идеята за управление е една и съща,при ДТ-75 е излишно усложнена със планетарен механизъм от който няма смисъл,а уплътняването му със фибър,е върхът на инжинерната мисъл,течовете на масло почти нямат спиране...
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Тези надстройки на отметателните дъски пред стеблото за какво служат?

Коментар

Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
            Тези надстройки на отметателните дъски пред стеблото за какво служат?
            Наричат се "ъглосниматели",и ги има на плугове със захват над 35см,задачата им е да обърнат най-горният почвен слой със тревни остатъци във браздата,нещо като предплужник в умален вариянт.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Наричат се "ъглосниматели",и ги има на плугове със захват над 35см,задачата им е да обърнат най-горният почвен слой със тревни остатъци във браздата,нещо като предплужник в умален вариянт.
              Нямат нищо общо с предплужника,но наистина са поставени за да обърнат горния почвен слой и спомагат за почистване на тялото от тревните остатъци.Предплужника представлява плужно тяло в умален вид и има за цел да подреже най-горния почвен слой и обърне.Използват се при обработка на трудно обработваеми почви. Поставят се пред основното тяло,а същевременно с това олекотява работата на основното тяло.Комбинация с него се употребява и дисков нож за изправяне на браздата.При някой от съвременните плугове все още ги поставят,но общо взето са отпаднали.

Коментар

Благодаря за отговорите колеги. 35 см. дълбочина или широчина, ъглоснимателите имат ли някакво завинтване, като потметателните дъски? По книжките дават, че ръба на лемежа и петата на плужното тяло лежат в една равнина, това не пречи ли на плуга да потъне?

Коментар

Не не пречи.Потъването е плавно не става от веднъж вертикално.То се определя от наклон на лемежа,а петата следва този наклон.За предназначението на петата няма да говорим.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.0090.jpg
Прегледи:2
Размер:180.7 КБ
ID:5538645Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.0091.jpg
Размер:79.4 КБ
ID:5538646Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.0092.jpg
Размер:92.0 КБ
ID:5538647Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.0093.jpg
Размер:95.0 КБ
ID:5538648 Преди 3-4 години правих този плуг на фантазия, ръба на лемежа и петата лежаха в една равнина и за да потъне орях на връх, тази година смених лемежите и петата се вдигна с 4см сега нямам проблеми с потъването последната бразда е отворена а не заровена както преди. Тази година го закачих зад БолгарчеТЛ30 поиграх си със захватите според съветите по горе, резултата беше положителен. Та въпроса ми е при производството на следващия или преправянето на този доколко да се съобразявам с книгите или може някой волности?

Коментар

Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
                      Тази година го закачих зад БолгарчеТЛ30 поиграх си със захватите според съветите по горе, резултата беше положителен. Та въпроса ми е при производството на следващия или преправянето на този доколко да се съобразявам с книгите или може някой волности?
                      Приятно ми е да гледам ДТ-20 и неговите модификации.Доста уникална машина.Това може да го разбере само човек който го е ремонтирал.Той е "БАТКО" на Т-25 и на Т-40 и до някъде на самоходното шаси от рода на СШ-22 и Т-16.
                      Комшията има такъв "Дзвер" и от време на време го палим хем да си направим кефе хем да свършим някоя работа.
                      За тези които не са се занимавали с тази машина искам да кажа,че паленето му почти изкуство .

Сега по темата.
                      При прехвърляне от колесен към верижен си иска някои преправения и пренастройки поради това,че на едната машина гумата върви в браздата,а на другата веригата веригата върви отгоре върху не ораното и вертикалните винтове се регулират различно.
                      А бе ти си прочети колега как трябва да бъде по книга плуга,а волностите си ги прави каквито искаш стига плуга да си върши работата както трябва,а и съвети не може да ти се дадат поради това,че не знаем какво искаш да правиш.
                      Като направиш следващото си творение пусни снимки може да има нещо рационално в него.
                      Пожелавам ти успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                        Приятно ми е да гледам ДТ-20 и неговите модификации.За тези които не са се занимавали с тази машина искам да кажа,че паленето му почти изкуство .
                        Не съм съгласен!Изкуство е да разпалиш ДТ-54...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Не съм съгласен!Изкуство е да разпалиш ДТ-54...
                          +1. И аз мисля така.

Коментар

Малко избягахме от темата, ама то вярно си е изкуство... не е като при ЮМЗ. Възрастни хора са ми казвали че се чакало пусковият да загрее и чак тогава се зацепвал големия двигател. http://vbox7.com/play:b9b0a43c
                            Последно редактирано от racer92; 19-11-13, 23:13.
                            Кольо Динев

Коментар

Re: От: оран с верижен трактор

Паленето на ДТ54 си е не изкуство ми тих ужас.

Коментар

И МТЗ 5ЛЦ пали трудно, нищо общо с ЮМЗ-то.
                                Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X