Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оран с верижен трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: оран с верижен трактор

Дт20 пали нормално и при -20градуса при изправен електрофакел, грееш до червено развърташ пръскаш с пулверизатора нафта върху реотана и готово бързо и леко,първо паля и после наливам водата че веднъж докато запаля водата замръзна и да видиш тих УЖАС (ей сега си ...). Препрочетох книжките пак, разгледах няколко плуга май ще се откажа от волностите. Но се чудя каква комбинация да направя, ако се наложи да мога да го ползвам и с ДТто и с Болгарчето 4/20 или 3/25 като едното тяло се откача, на ДТ20 захват повече от 50см му идват множко, на Болгарче ТЛ30 какъв захват е разумен?

Коментар

Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
      Но се чудя каква комбинация да направя, ако се наложи да мога да го ползвам и с ДТто и с Болгарчето 4/20 или 3/25 като едното тяло се откача, на ДТ20 захват повече от 50см му идват множко, на Болгарче ТЛ30 какъв захват е разумен?
      Оригиналния плуг на ДТ-20 е двукорпусен 2х25,а на ТЛ-30 имаше два модела 2х30/мисля,че беше/ и 3х25/такъв имам/. Към този който имам/той е самоделка от преди много години/поставям и четвърто тяло,но само когато ора лозето,че там оранта е 10-макс.15см. иначе за по-дълбоко му е трудно.Сега снега затрупа всичко ,но като се стопи ще направя снимки.

Коментар

Здравейте, това нещо направих миналата есен иска малко доработка но като цяло е добре. Надевам се наесен да го направя обращателен ако намеря още 1 или 2 десни тела. Използвана литература "Справочник конструктора-селскохазяиствених машин" 196?г..
        ,http://vbox7.com/play:3cd41866f1

Коментар

Само аз ли не виждам снимките?

Коментар

Не!

Коментар

При оране свлича малко към браздата, но мисля че грешката е в мен нещо неправилно и несиметрично съм поставил хватовете, защото при поглед отзад рамената се изместват наляво а не са успоредни на осовата линия. Тези плужни тела чие производство са?

Коментар

Пак не се виждат снимките.

Коментар

Всички снимки ли не се виждат? Когато ги кача снимките ги проверявам по няколко пъти дали излизат.Вчера се виждаха всички а днес се отварят само две. А клипа излиза ли ?

Коментар

Нито една снимка не се вижда. Клипът се вижда.

Коментар

Коментар

file:///C:/Users/Win%207/Desktop/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00165.jpg

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=3499 Сега виждат ли се?

Коментар

В албума се виждат, ама я обясни каква е идеята телата да обръщат наляво?
                            Или просто такива ти попаднаха?

Относно самоделните плугове-да, работят, но са далеч от истинските плугове.
                            Ако Георги Донев види тази тема-може да напише някои неща за плуговете, марките, и традициите в производството.

И какво значение имат градус-два на тялото, или захвата на плуга за стабилната и качествена работа на плуга, и икономията на гориво.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Градус два са разликата м/у оран и имитация на оран и съсипване на машината. Според мен колегата е имал готов триъгълник, просто е направил разни доработки. Ако не е така си е чист късмет че му се е получило.
                              Кольо Динев

Коментар

Използвана е информация от този форум и "Спровочник конструктора–селскохозяйствених машин" изд.196?г., при оран с верижна машина не градус ами запетайката на градуса ти разгонва фамилията, плуга е за Болгарчето което се вижда на заден план. Такива тела имаше чичкото, щял да си прави плуг въртележка докато го направи остарял и почти ми ги подари, имам и още едно ляво и две десни тела, надявам се да намеря още едно или две десни тела като тези и да си направя плуг въртележка, преди да остарея. Мнения за оранта която прави, забележки, препоръки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X