Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оран с верижен трактор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: оран с верижен трактор

Точно това е идеята на верижната машина,да няма боксуване.При правилна настройка,машината пее,при нормална почва може да изоре до 30дк за около 8 часа,може и повече но горивото свършва!Я обясни как навеси плуга,или по-добре качи снимки.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от dizela_88 Преглед на мнение
      Досега бях орал само с ЮМЗ и сега като тръгна се учудих каква сила има това болгарче.Върви както казваш равномерно без да се запъва въпреки ,че местата са доста тежки за обработка.Като го пробвах беше доста кално ,но въобще не боксуваше ,а и за разлика от ЮМЗ-то и със средна газ си върви.Карам на 4-та скорост което ми се струва малко бавно , но като слушам как пука плуга засега не мисля да забързвам ,а и 25дка за деня са ми достатъчни.Добре че ми помогнахте да го настроя ,защото мислех че от това трактор които да ми върши работа няма да стане ,а сега не го сменям и за нов.
      Който веднъж седне да оре на вериги вече е обеден,че всеки друг начин за извършване на тази основна обработка е компромис.
      Не ти е необходима голяма скорост за оранта.Подбира се скорост с която да можеш хем да ореш без машината да се тормози хем да извършваш маневрите в края на браздата и да почваш нова без да превключваш скорости и без да пипаш газта.Това спестява време,гориво и най-важното запазваш съединителя от нежелани многократни превключвания.
      Пукането не е от плуга,а от почвата която подрязваш,а ако има и коренища от растения още по-силно се чува,но това само може да те радва защото е показател,че плуга подрязва добре,а не само да кърти.
      Грижи се за трактора и инвентара и няма никога да те подведе.Както ти го гледаш така и той ще ти служи.
      Радвам се,че си доволен от машината защото и аз много харесвам верижните.
      Успех.

Коментар

Не е проблема плуга . Имал съм 2 верижни 45ци и го зная от опит.
        Проблема е 100% в пружините на лявото колело смачкани са и дясното дърпа повече.Пробвай да ги регулираш.
        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
          ...Не ти е необходима голяма скорост за оранта.Подбира се скорост с която да можеш хем да ореш без машината да се тормози хем да извършваш маневрите в края на браздата и да почваш нова без да превключваш скорости и без да пипаш газта.Това спестява време,гориво и най-важното ...
          Газ трябва да се отнема, няма как - не е нужно да стои в обороти, а и тракторът има сравнително опростена количка (ходова част), която е добре да се пази. На края на реда чукваш газта да се понамали, и така. Не говорим за тесни места, когато се правят сложни маневри.
          Трябва да върви на пета това чудо. Където е най-икономичен, там е най-добре и за машината - то ще си проличи с практика.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00089.jpg
Прегледи:1
Размер:219.9 КБ
ID:5454230

Име:IMG00090.jpg
Размер:223.6 КБ
ID:5454231

Име:IMG00091.jpg
Размер:226.4 КБ
ID:5454232

Име:IMG00092.jpg
Размер:238.1 КБ
ID:5454233

Име:IMG00093.jpg
Размер:227.5 КБ
ID:5454235

Име:IMG00094.jpg
Размер:224.2 КБ
ID:5454236

Име:IMG00095.jpg
Размер:201.3 КБ
ID:5454237

Име:IMG00096.jpg
Размер:231.0 КБ
ID:5454239

Име:IMG00097.jpg
Размер:178.3 КБ
ID:5454240

Име:IMG00099.jpg
Размер:132.6 КБ
ID:5454241
            Това са снимките на преправения и вече работещ плуг.Подобрението в работата дойде като по вашите съвети ,върху старите плъзици монтирах още едни които сам направих за да се изравнят с лемежите.Също така последната плъзица е два пъти по-дълга от останалите.След промените плуга започна да се подпира в стената на браздата и оптяжките си стоят хлабави и по време на оране ,за разлика от преди когато дясната се опъваше до скъсване и теглеше трактора в страни.Друга промяна която направих бе да подлепя под долния край на лемежите по една арматура 6мм за да станат малко по полегати.Сега както писах по горе работи без проблеми, благодаря на всички които ми отговориха и помогнаха.
            Винаги се оглеждайте наляво и надясно , когато пресичате на червено.

Коментар

Не ми харесва, че захващането на плуга е изместено настрани. Какво ще кажеш за това? По-горе писах, че така се товари повече дясната верига и тракторът заради буксуване леко завива надясно - сега съвсем направо ли върви в реда или трябва да коригираш през някакво разстояние?
              Всичко, което бих пробвал е да се премести рамото в оригиналния захват, а не при онзи допълнително сложения ръждив винкел, и винта да се намести.

Коментар

През около 20 метра се налага лека корекция , но с дясната патерица ,защото за мое учудване леко се отклонява в ляво и се отдалечава от браздата.Това отклонение в ляво го има и при транспорт и сега явно се пренася и върху плуга.Когато го взехме установихме ,че е крива оста на лявото лениво колело и се опитва да бутне веригата с много нагряване и бои изправихме оста и вече няма проблем с веригата ,но остана малко да тегли на ляво ,затова мисля че сегашното отклонение е от трактора а не от плуга.Корекциите които се налагат са много малки, но ще опитам и да върна стария захват както казваш.

Коментар

Гледам и двата захвата на плуга са местени,а оригинално трябва да са четири,два захвата за във браздата(за колесна машина) като и магарето се измества за да съвпадне с централният винт и други два за теглене извън браздата.Пробвай със изместване,ако не се получи укрепи по-здраво винкела.Ъглоснимателите(тези ламарини над телата)вършат ли някаква работа или се задръстват със трева и те карат системно да ги чистиш?По-принцип идеята им е при по-голяма дълбочина да обърнат във дъното на браздата най-горният почвен слой който е със растителни остатъци,за да се получи равна оран без треви над нея.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Една от причините да те отклонява в ляво може да се дължи на износени уши на трактовете и шпилките на дясната верига и от там тя да се удължи.При това положение тя става по-дълга от лявата и за един пълен оборот изминава по-голямо разстояние и се налага корекция.

Да за икономичния режим е така и в процеса на работа всичко се коригира.Всичко зависи от дълбочината на оран и от почвата.

Коментар

Удължаването на веригата не е задължително да причини промяна на хода. Сложно е, засега ме мързи да обясня. Сега Стефан като каже, че не е така, ще се амбицирам
                      Ходът на трактора зависи от броя преминали зъби на водещото колело, а те не зависят от разтеглянето на веригата. От последното се променя само боксуването, ако се опрости задачата.
                      Лесно нещо за правене е да се прехвърли дясна верига отляво. Въобще забавления с този трактор може да се измислят много, и са забавни, защото всяко допринася за подобряване на работата. А тя още отначало си върви приятно.

Коментар

Ето едно видео от работата с трактора http://vbox7.com/play:cdbe6d27fd .Днес си купих карловска фреза за трактора и след някой ден като излезна да разбивам орането пак ще снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от dizela_88 Преглед на мнение
                          Ето едно видео от работата с трактора http://vbox7.com/play:cdbe6d27fd .Днес си купих карловска фреза за трактора и след някой ден като излезна да разбивам орането пак ще снимам.
                          И най хубавото пролетно оране, е по калпаво от най калпавото есенно!
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Това за орането го знам ,но заради голямата суша при нас масово орахме от декември натам.Понеже трактора точно го бях взел започна да се чупи ,имах проблеми с плуга за което пише в темата и така се получи ,че последните 60дка ги изорах март месец.Сега валя доста и с тази фреза или култиватора мисля ,че ще подготвя местата прилично.Основния недостатък на пролетното оране е ,че не задържа влага и при сушава година нещата стават зле,но колкото и да бързаш понякога и до там се стига.

Коментар

Приятелю Дизел случайно попаднах на темата и ми стана интересно.Аз ще споделя следното относно 60конски сили.Имам два болгара като твоите и единая го преправихме на 80коня.Трябва да знаеш че разлика в палене ;оране няма нищо общо с 54 или 60. На Единият отпред ленивците са направени със звездочка ида изкочи верига почти е невъзможно.Аз ги ползвам за оране на селски дворове---голям кошмар и много имам проблем със фрикционите;спирачки--ленти-феродо--дискове--феродови--огледални.

Коментар

Спри се с тази фреза докато е време.Щом си пропуснал есенното оране,не минавай с фрезата.Ще изсушиш още повече почвата.Култивирай два пъти на Х образно и сей.

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X