Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв трактор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв трактор да си купя?

Аз както и СХХС (Георги Донев)се занимаваме предимно с нови машини .Имаме познания и опит и с старите модели,но една машина 2 употреба винаги има с какво да те изненада.Не си мисли че като е внос някой не се е пробвал и учил върху нея.Историята помни мн.такива случай.Марката с която се занимавам е Case а тел.ми е 0888394031

Коментар

Здравейте г-н Донев,
      най-много ми харесва цвета на вашият мотор - добър избор.
      Всичко червено е хубаво

Коментар

Първоначално публикуван от kdi Преглед на мнение
        Здравейте г-н Донев,
        най-много ми харесва цвета на вашият мотор - добър избор.
        Всичко червено е хубаво
        Благодаря, и на мен много ми харесва! Ама тук си говорим за трактори, а при тях и синия цвят е много хубав!
        Георги Донев, 0889 437 687
        Nissan Patrol Y60

Коментар

Ще направя описание на '' перфектния '' според мен трактор стъпка по стъпка щото мисля бавно .Ако пропусна нещо моля да добавяте и мисля че ще дадем някакъв отговор на темата или поне от части. 1. Конски сили -120-130
          2.Трябва да може да окопава т.е разтоянието от средата на едната гума до др.трябва да 1,4м
          3.Силоотводен вал на 550 и 1000 оборота
          4.Скоростна кутия -Задължително механична(никаква електроника)
          5.Двигател тука въпроса е сложен аз мисля така . Да не е:Немски,Руски,Български,Италиянски, изобщо Европейски
          Само Американски двигател е истината (и Руски но конструйран през студената война )
          6.Да има климатик
          7.Възможно най- малко електроника .Само аналогови прибори (тия дето са с стрелки)
          Засега толкова се сещам

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
            Ще направя описание на '' перфектния '' според мен трактор стъпка по стъпка щото мисля бавно .Ако пропусна нещо моля да добавяте и мисля че ще дадем някакъв отговор на темата или поне от части. 1. Конски сили -120-130
            2.Трябва да може да окопава т.е разтоянието от средата на едната гума до др.трябва да 1,4м
            3.Силоотводен вал на 550 и 1000 оборота
            4.Скоростна кутия -Задължително механична(никаква електроника)
            5.Двигател тука въпроса е сложен аз мисля така . Да не е:Немски,Руски,Български,Италиянски, изобщо Европейски
            Само Американски двигател е истината (и Руски но конструйран през студената война )
            6.Да има климатик
            7.Възможно най- малко електроника .Само аналогови прибори (тия дето са с стрелки)
            Засега толкова се сещам

И като се счупи нещо,и е в сезона стои и го гледай като паметник,пред глупоста и моженето да чупи на българина,дори руските инжинери бледнеят!

Поздрави

Коментар

Каквото и да правиш се в сезона се чупят.
              8.Двигателя да е с ГНП (никакви там команриал и др.извращения дето се управляват с електроника)
              9.Да е 4х4 и с блокаж
              10.Тегло м/у 4-5т.че и 6 може.
              11.Компресор за въздух
              12.Бутилките на навеса да са двойно действащи и да може да вдига поне 7т.

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                Каквото и да правиш се в сезона се чупят.
                8.Двигателя да е с ГНП (никакви там команриал и др.извращения дето се управляват с електроника)
                9.Да е 4х4 и с блокаж
                10.Тегло м/у 4-5т.че и 6 може.
                11.Компресор за въздух
                12.Бутилките на навеса да са двойно действащи и да може да вдига поне 7т.
                Колега, не смяташ ли, че тук има противоречие - защо му е на трактор с тегло 6 тона влиза в междуредие? Защото той трябва да е с тесни гуми /примерно 11,2х28 отпред и 13,6х38 отзад/. Високото тегло автоматично означава по-голямо потъване/притъпкване/. Нали от това бягаме. Теглото от 6 тона изисква по-голяма мощност на двигателя, съответно по-висок разход на гориво / пък и цената на трактора е по-висока/. А по отношение на капацитета на навесната система - подемна сила от 7 тона е безмислена, при положение, че трактора е по-лек. Къде ще му запънем предницата, че да не се повдига? Според мен разумното решение за работа в междуредие е трактор с тегло около 4 тона, 90-110 кс. По отношение на двигателите и трансмисиите всеки може да избира според предпочитанията си. Подемна сила от 5 тона, получавана в края на щангите, е повече от достатъчна.
                А тракторите с мощност 120 кс и тегло 6 тона /и нагоре/ са в следващия клас /ако въобще можем да правим някакво деление на класове/. Отделно от това, не при всички модели може да се постигне следа 1 400 мм. А и са по-скъпи средно с около 20%.
                Георги Донев, 0889 437 687
                Nissan Patrol Y60

Коментар

Да прав сте колега ,но тук не става дума за трактор който да извършва само окопаване.А теглото от 6т. беше по препоръка на клиент.Ако работехме по Европейския стандарт на 75см междуредие нямаше да има проблем да влизаме с по-широки гуми.

Коментар

Руското било това,било онова,8 години имаме Беларус и никакви проблеми с него,купен е чисто нов,сега е на 2100 мт/ч и само нафта и газ.Само климатик да имаше,но ще има,да не бързаме....

http://vbox7.com/play:a440854e

поздрави

Коментар

Хубав клип ама на Ню холандчето много са му износени гумите

Коментар

Чак пък износени,ако искаш се поразрови и има доста такива клипчета,даже на К 700 и прехвалените Фенд,в немско.
                        Има доста материал за размисъл

Поздрави

Коментар

Клипчетата са найстина много впечатляващи .Но къде е уловката? Теглителните качества се определят от:Сцепление , тегло и мощност.Теглото на К700 е около 13т а на Фенда около 10т така че ? Най вероятно така стоят нещата и в клипа с Ню Холанд и Беларус

Коментар

300 к.с на 13 тона за К-то,над 300 к.с на 10 тона за фенда,на еденица маса мощността е по голяма.
                            Западните трактори,за бъкани и с електроника която следи сцеплението и буксуването на колелата и прехвърля въртящият момент.Поне при фенд е така.Но когато си говорим за груба сила,и ефективност истината е друга...
                            Новите Беларуси по нищо не се различават от тези които са били през 80 години на 21 век,поне като механика.
                            Двигателят Д 243 е някъде от 80 години,още тогава руснаците са имали нещо което европеиските/американски аналози все още го нямат.Едиснтвено комфорта е в плюс за западняците,но няма да е още дълго така.

Поздрави
                            Последно редактирано от FiveFinger; 02-04-10, 16:26.

Коментар

В този случай теглото и сцеплението на К700 са по-големи и няма как К-то да не дръпне Фенда .Система за следене на сцеплението все още няма,има за следене на боксуването и тя дава информация в проценти , а също участва и в управлението на задния навес .Това с прехвърлянето на въртящ момент не ми е съвсем ясно как става и си мисля че е търговски трик Да се продават по лесно.Незнам да ли руските трактори ще станат по добри тъи като и те започнаха да залитат по за падни двигатели,хидравлика и т.н ,а имали някъде Бош има и ороблеми

Коментар

От: Какъв трактор да си купя?

Комфорта на западните ли ще падне колега или ще се повиши комфорта на руските?!Не ми се вярва да стане нито едно от двете!А иначе вярно е че не им се свиди желязото на братята славяни,и това винаги е в плюс на тракторите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X