Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв трактор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв трактор да си купя?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Земеделието е тор, вода и дълбока оран.
    Три думи, ама май са най-правилните...
    Имам познат - отишъл 90 години в щатите, работил като каубой, но не за снимки, а събирал стадата, маркирал животните и т.н...
    Сега е в България, може би най-добрия ездач в страната..
    Сменял е много фалирали стопанства там, докато му писнало...

Никой земеделски стопанин няма шанс, докато не пробие стената на прекупвачите, а 99% никога няма да го направят!
    Трябва да тръгнеш от щанда с месото и да прибираш мазните банкноти, докато стигнеш до свинефермата и кланницата, а не обратното..

Тогава за един щанд, ще ти стигнат и 100 декара...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Три думи, ама май са най-правилните...
      Имам познат - отишъл 90 години в щатите, работил като каубой, но не за снимки, а събирал стадата, маркирал животните и т.н...
      Сега е в България, може би най-добрия ездач в страната..
      Сменял е много фалирали стопанства там, докато му писнало...

Никой земеделски стопанин няма шанс, докато не пробие стената на прекупвачите, а 99% никога няма да го направят!
      Трябва да тръгнеш от щанда с месото и да прибираш мазните банкноти, докато стигнеш до свинефермата и кланницата, а не обратното..

Тогава за един щанд, ще ти стигнат и 100 декара...
      Е ,аз съм за обратният начин- първо си осигури суровинната база,пък после развивай кланици, транжорни, магазини иприбирай мазните/не само във физическия смисъл/ банкноти. Не,че аз някога ще го постигна-втази държава трябва да си от мафията или поне да си плащаш, за да можеш да се развиваш и да печелиш добре. Това също е тема по която мога да споря до безкрай...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

за пръв път влизам в този форум.първо привет на всички.та колкото за тракторите .имах възможност за 10 години да поработя в едни от най големите фирми в българия за продажба и сервиз на селскостопанска техника.първо руските трактори,не се лъжете не са това което бяха тази година имах възможност да продам доста от тях,различни модели.още на 2.3 моточаса започват да се обаждат.а върхът беше че един клиент дори не можа да мине и 500м от базата.говорим за чисто нови машини.за другите независимо от марката голяма роля играе субекта зад корлмилното устройство.

Коментар

Колега какво стана страктора? Избра ли го вече, или чакаш програмите?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Колеги, предстои ми догодина покупка на среден трактор - универсален, за малко стопанство...
            Въпроса ми е, има ли някой, който е ползвал от съвременните трактори, има ли наблюдения?
            Говоря за качество, поддръжка, представителство и т.н.

Направи ми впечатление, че в Турция тракторите са много повече от колите / по селата/ и си ходят с тях май дори и с костюмите по тържества!

Тази машина май е класика, всеки ден едно китайско безпородно такова помпа вода от реката под Ярема и пръска като змей огромни насаждения!
            колко ти е голямо стопанството и какви култури ще отглеждаш!

Коментар

все още и фенда няма ГПС а доколкото до климатик и новите руски които са .4 са с климатик

Коментар

От почти двайсетина години имам Болгар МТЗ 80 и за тези години грамотна експлоатация (основно от родата) не е давал никъкви сериозни дефекти сменяли сме съединител (няколко пъти) ремонт дюзи и ГНП и разни лагери но нищо по сериозно. Колкото до рентабилноста на земеделието там нещата са много мътни преди няколко години работихме два месеца по договор с една земеделска кооперация парите изработени с машината ги взехме с триста зора на следващата година и то след като братовчедите в непринуден разговор споменаха на председателя къкво мислят да сторят със задните му части ако не плати . За сега машината е рентабилна само защото общината не разполага с техника и всяка зима сключва договор с няколко човека които имат трактори за зимно снегопочистване .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

не съм на ''ти'' със тракторите и малко може би ще оспамя темата, но искам да споделя,пък някой може да се възползва. от около 2 години съседа на вилата на родителите ми ме тормози да му пускам обява за едно юмз 4х4 във мобиле.проблема е че е ''шоп'' ;-) и ми казва какви ли не цени от 18к лева до 8к. не мога да му разбера теориите за цените (има си някакви ''тарикатлъшки''). трактора иначе е на малко моточаса и във добро състояние.просто не им е необходим,историята за което е малко трагична.... човека се разболя и е трудно подвижен, сина му почина (лека му пръст). та както и да е въпросният човек ме моли да му пускам обяви на моя телефон..... въпроса е че знам че биха го продали на сносна цена при истински интерес (миналата година му даваха 8к лева но той отказа, но и до сега жена му му се кара за което),има прикачен инвентар във тази цена (при интерес ще напиша сичко).та викам да споделя и някой ако има интерес може да бъде полезно и за двете страни. последната му цена е цитирам ''ти пусни обявата да дойдат пък ще говорим.....'' (сещате се защо не му публикувам обявата вече де и то на моя телефон). но както и да е.трактора е реален. като мисля че може да се купи изгодно при интерес. намира се във село Петково (3 км от Елин Пелин). моя телефон е 0898 804030 тони. скайп bordbg.
                  пак ме извинете за поста. и не е обява за продажба във никой случай.просто го приемете като ''вътрешна'' информация за съфорумци ;-). лично на мен не ми се занимава много.просто всеки път като ходя на гости на вилата на наще и чувам съседския въпрос ''въртиш ли го?''..... ;-)
                  Последно редактирано от Tony33; 14-09-09, 13:04.
                  висете отпуснато

Коментар

даи някаква информация с снимки за модела защото ЮМЗ 4х4 е много "обширно понятие".Като цяло моточасове,снимки на опората за двоиното,раздатъчната кутия,предният мост,скорости,блокаж има ли на задният мост и други подробности

Поздрави

Коментар

новите руски машини дават страшни дефекти. старите са страшно здрави но пьк не представляват нисто особено.карал сьм fendt и наистина са страшни машини особено ако е вариотроник

Коментар

ЮМЗ-4х4 няма,има една мутация ЛТЗ-с двигател от ЮМЗ и скорости от т-40 и куп натворени глупости.Нормалното ЮМЗ е добър трактор,но е класи под новите Беларуси и от ТК-82.Имал съм МТЗ-82,много добър и силен трактор но за съжаление още държат цена заради двойното и бързината.

Коментар

това е което имам като снимки. претенции никакви нямам, че давам точна информация това са ми казали като инфо.даже вече не помня какви точно бяха трите неща като прикачен инвентар към трактора.... разказах ви каква е историята ;-).
                          Прикачени файлове
                          висете отпуснато

Коментар

Точно за това говоря,двигател от ЮМЗ,мост и икорости от Т-40,заден мост с диференциал пак от ЮМЗ.

Коментар

Нее ли т 40 въздухар?
                              Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Некъв междинен вариантРумбата е правБегай далече.Има толкова нормални трактори
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X