Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв трактор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв трактор да си купя?

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
    Харно си върви хорото ,трайте докато не са ни усетили ,че сме открили агрофорум.
    Иначе дайте да изч1истим концепцията.Тръгнахме от трактора ,сега май ще търсим доилен агрегат.
    Агрегатът на трифазен ток ли ще е ...... или закачен на въздушния филтър на трактора?

Коментар

Съвет от препатил . Ако ще го кара вечно пиян тракторист ,наследство от бившето ТКЗС , на минимална заплата и осигуровки - и ЮМЗ му е прекалено много! Ако ще го караш ти - Вземи си най-доброто на пазара, за парите които смяташ да вложиш.
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Така е, ето чисто нов John Deere с който мангала тракторист се опита да направи задно салто пред очите ми. Спирачния път е интересен

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Това е проблема ..... че няма кой да кара .... останаха само чернокраките.....

Коментар

негъра веднага трябва да се линчува за това му деяние

Коментар

За да отпаднат проблеми като тези от снимките предлагам да гласуваме за начална покупка един танк а после ако още му трябва на Вълка трактор............
              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Някой ще ми обясни ли защо "тракторист" звучи обидно и подигравателно?!
                По времето на Хенри Форд, това е било почти космонавт или хайде нещо като днешните софтуерни мениджъри!
                Същия ефект поражда и професията "багерист", "кранист", а Бате Бойко го обиждат на "пожарникар", след като това е една от най-мъжките професии.

Друго си е обаче - "системен администратор", "маркетинг мениджър" или примерно "секюрити системс мениджър", което си е жив пъдар - демек вика и маха да не паркираш някъде.../ за сведение на младите - пъдар идва от "пъдя", демек пъди някого и това си е българското име на тоя "мениджър"../

Странни са човешките представи за сериозна професия!

Коментар

това на снимката не е спирачен път, а е подгрявал гумите и е изгубил контрол
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                    това на снимката не е спирачен път, а е подгрявал гумите и е изгубил контрол
                    Разправяй ми ги ти тези на мен, дето бях там като стана Този трактор се движеше поне с 80км/ч
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Друго си е обаче - "системен администратор",
                      Вальо сега ще се обиждаме ли? знаеш ли че след 8 часа пред монитора съм готов тоя трактор да го метна на гръб и така да ора с него. Тия луминофори като ми се набият в лицето и съм като дрогиран ротвайлер
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                        Разправяй ми ги ти тези на мен, дето бях там като стана Този трактор се движеше поне с 80км/ч
                        Ами да де - въртял е гуми с 80 км/ч... Представи си как щеше да Фърчи по шосето , ако беше зацепил , ама той взел че Фръкнал в шанеца...

Коментар

пича се е потготвял за драг рейсинг
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

относно това което търсиш,мога да ти споделя че относоно булгара-тяхната болест е скоростна кутия и спирачки,иначе дбг-то е д-243,както и на беларус 952 и 1025,само че беларусите са с турбо,което си е предимство,поне според мен,иначе всичко друго е кажи речи 1 и също,разлика имат и в скоростните кутий,по точно броя на скоростите.

Относно Булгар тк 82h-е по доббрият вариант от булгарите-85кс,двойно предаване,което все някъде ще ти потрябва,все пак е трактор,няма само на ивата да го караш,все ще ти се наложи да дурпаш нещо или някой и от личен опит знам е голям +,тк 80 е транспортна машина,за работа е куц кон,както и да го погледнеш,малко баир да види и започва да буксува,ида минаваш на по долна скорост,ако е с сеялка за пролетници,просто такова буксуване няма и разхода на нафта е като на т-150.Стига до 5-6 литра на декар оран,ако е кално скача доста нагоре.Тяхната "болест" е в скоростните кутии,кривят им се осите,като има по голямо натоварване и изключва от скорост,а ако спускаш някое леко надолнище и си с ремърке отзад,като изключи и става весело,другият им проблем са спирачките,но им се сменят едни лагери в самите спирачки,по точно се слагат по голям диаметър сачми и се оправят.

За Беларус 952-според мен най-добрата машина от тези 3-те,защото е среден клас 1,4 трактор,синхронизирана скоростна кутия,4 напред 1 назад,но като се мине през редукторите стават 16 напред 4 назад,скоростните кутий са железни,с турбо е,предните мостове са доста стабилни,при тях проблема е с двоиното,ако не знаеш че има автоматичен режим,и се кара само на него,когато не ти трябва постоянно зацепено, се износва самата кутия и зъбите,нова е към 300 лв.Иначе е доста добра инвестиция.

Другият вариант е 1025,той е с интеркулер,и е 105кс,скоростната кутия е друга,и там и е слабото място,по точно в редукторите,на 5 броя 4 са дфектни още от завода,отиди в Бултрекс и да видиш нови трактори,парам парче,и ги ремонтират и после като нови се продават но това е друга тема
                            Като обобщение,за да ги ползваш ти трябва поне малко да си карал,или ремонтирал руски трактор,за да имаш поне бегла представа за тяхното устойство,и експлатация,иначе като всяка не западна техника,масло се долива,не че го гори,ами си тече отвсякъде,като го спреш и след 2 минути си има капчици масло от гарнитурите,за да ги няма трябва притягане и преглеждане по често,Но за нашите условия за мен са най ремонто пригодни,най се познават като машини,дори и да ти се счупи нещо,все ще има някой който е карал в бившите ткзс-та руски машини,и ше ти бъде от полза,а западните стоят и ги гледат само и се почесват,но друг е момента че те не се чупят толкова,все пак руското е дурако устойчиво,точно кавото му трябва на руснака

Коментар

Колега Волк, не казваш колко "малко" е стопанството ти. Аз лично се занимавам със земеделие от няколко години, и имам някакъв опит, който ще се радвам да споделя. Ползувам трактор ЮМЗ и съм горе долу доволен. Изключително дуракоустойчив! Е, не прощава левашки изпълнения като каране без вода или масло. /Срам ме е, но ще си призная-бях го оставил без масло в скоростната кутия. Резултата-500 лева в грешна посока/ Само не ми харесва ниската мощност. Просто за качествена обработка на почвата си трябва по-мощна машина. Не,че и той не оре, но-на25-26см. Друго си е да я изкъртиш майката земя на 30-35см. Иначе за други дейности е добър. Не, че не искам и аз някой New Holland или John Deere например, но... пустите финикийци. По мое мнение за да може едно земеделско стопанство да се самоиздържа, да храни стопанина си и да се развива/поне при тази икономическа ситуация/ и то в този ред трябва да е поне 1500-2000 дка. В момента работя 460 дка и въобще не мога да си помисля да се издържам от земеделие. А много искам-това ми е слабост. Ако смяташ да се занимаваш сериозно със земеделие си намери опитен агроном. Безценен е! Иначе един съвет от мен /по-скоро стара максима/: Земеделието е тор, вода и дълбока оран. Ако се интересуваш от моя практически опит свиркай.
                              Благодаря за вниманието
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                По мое мнение за да може едно земеделско стопанство да се самоиздържа, да храни стопанина си и да се развива/поне при тази икономическа ситуация/ и то в този ред трябва да е поне 1500-2000 дка. В момента работя 460 дка и въобще не мога да си помисля да се издържам от земеделие.
                                +1000
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X