Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв трактор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв трактор да си купя?

Колеги, предстои ми догодина покупка на среден трактор - универсален, за малко стопанство...
    Въпроса ми е, има ли някой, който е ползвал от съвременните трактори, има ли наблюдения?
    Говоря за качество, поддръжка, представителство и т.н.

Направи ми впечатление, че в Турция тракторите са много повече от колите / по селата/ и си ходят с тях май дори и с костюмите по тържества!

Тази машина май е класика, всеки ден едно китайско безпородно такова помпа вода от реката под Ярема и пръска като змей огромни насаждения!

До: Какъв трактор да си купя?

Универсалния избор е ТК 80 (БОЛГАР).

Коментар

Имам впредвид нещо с ГПС и климатик в кабината...

Нали сме европейци!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Имам впредвид нещо с ГПС и климатик в кабината...

Нали сме европейци!

Тогава FENDT. Казват, че били с най-добрата скоростна кутия. Ама и цените им са много двуцифрени. И за малкостопанство ........ ще се наложи да е някой без кабина.

Коментар

Изглежда много добре, въпреки че не бях чувал за тази марка!

Ще го пообърна като материя, имаш едно уиски!

Незнам защо, но у нас качественната селскостопанска техника се свързва само с възможност да гепиш нещо от САПАРД, не мога да си обясня, защо не четем икономикс - " бъди модерен или умри!".

След няколко години всичко що не е прочело това, ще стане тор за новите фермери!

Коментар

Вероятно сте прав. Моят опит е от над 10 год. в работа (и не само) с употребявана селскостопанска техника от една страна, и от около година вече от другата страна - гледам кой се домогва (е правилната дума) до новата и скъпа техника. И тъй като се опасявам, че тази информация не би могла да бъде споделена публично, предлагам разговора да продължи в друг формат (както казват политиците).

Коментар

Тия FENDT страшни бе! Ей сега ги разгледах , наистина са голяма работа особено от серията 900 Vario. Volk , ако си купиш такъв ще дадеш да направя едно кръгче...

Коментар

Естествено...
                Аз лично не съм убеден, че правилната схема е модерното селско стопанство да се води от тези които карат трактора /въпреки, че моя ще си го карам аз!/

Това си е бизнес, просто още хищниците не са погледнали към него и селските хора се издържат все още донякъде успешно с него.
                Иначе в бъдеще сценария е ясен...

Трактора за мен е продължението на мотиката - как да не инвестираш смело в него!

Коментар

Сега "хищниците" са заети с изкупуването на земята.

Коментар

Ако ти трябва помощ или съвети свързани с животновъдство и по-специално свинеугояване , насреща съм. Имам доста дълъг практически опит в тази сфера.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                      Сега "хищниците" са заети с изкупуването на земята.
                      Намекваш ли нещо?
                      Познаваме ли се?

Коментар

Не ..... но кой знае ...... земя като една човешка длан Земеделието ми е ..... малка слабост.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                          Ако ти трябва помощ или съвети свързани с животновъдство и по-специално свинеугояване , насреща съм. Имам доста дълъг практически опит в тази сфера.
                          Много съвети ще ми трябват, но още прохождам и не съм си изяснил точните въпроси!
                          Мойта работа е отзад напред, всъщност коня си е пред каруцата - чакам точната поръчка за годишно производство с гарантирано изкупуване, по нея ще правя стопанството!

Коментар

Оки , ще се радвам да помогна с каквото знам и мога.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                              Оки , ще се радвам да помогна с каквото знам и мога.
                              Хранил ли си прасетата с цвиг?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X