Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв трактор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв трактор да си купя?

тука му викат цвик. докато имаше мандра много хора ги хранеха само с цвик или и други смески.проблем имаше че понякога прасетата се проливаха.трябва да се внимава по колко се дава и да не се дава толъл.всъшност не съм животновъд само квото съм чувал.имаше хора дето само с цвик ги хранеха.от малки и много наддаваха.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Хранил ли си прасетата с цвиг?
      Дефинирай цвиг? Иначе съм хранил с толкова неща , че ако почна да ти разправям няма да ни стигне нощта. Но най - ефективната и едновременно с това харесвана и от животните храна са варените пилешки черва от някоя кланица.

Коментар

Ако цвик е суроватката от млекоцентралите - да - всеки ден съм давал по 300-400 литра. Но не трябва да се прекалява защото ги хваща диария понякога. Особено добра е за малките , които се "избръсват" от нея и бързо растат.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
          тука му викат цвик. докато имаше мандра много хора ги хранеха само с цвик или и други смески.проблем имаше че понякога прасетата се проливаха.трябва да се внимава по колко се дава и да не се дава толъл.всъшност не съм животновъд само квото съм чувал.имаше хора дето само с цвик ги хранеха.от малки и много наддаваха.
          Ти си отговорил вече , не видях поста ти сори. Има два вида суроватка от сирене и от мляко. От сиренето е солена и не се препоръчва да се храни с нея. От млякото е зеленикава и сладка на вкус. Както каза коко не трябва да се дава топла /защото тя така всъщност излиза от мандрите/ и не трябва да се прекалява с количеството. Лятно време трябва да се съхранява на студено , защото бързо се вкисва и тогава стават бели , а и животните не я харесват толкова.

Коментар

Леле...
            Много съм зле с материала....
            Момци, давайте кой каквото знае, те били различни неща да пушиш тютюн и да береш тютюн!

Коментар

Намекваш ли нещо?
              Познаваме ли се?
              Гузен, негонен бяга

Коментар

за ''Фенда'' добре,а сервиза и цени на 4астите,А пробваи с ''Джондиир''ка то машина-супер,работил сьм с ''33-10''мисля беше ,сервиз за 4асове,за 4асти незнам-не са трябвали.
                Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
                  за ''Фенда'' добре,а сервиза и цени на 4астите,А пробваи с ''Джондиир''ка то машина-супер,работил сьм с ''33-10''мисля беше ,сервиз за 4асове,за 4асти незнам-не са трябвали.
                  Аз съм се ориентирал точно към тях, но исках да видя и други мнения!
                  Май са много добре...

Коментар

Аз съм се ориентирал точно към тях, но исках да видя и други мнения!
                    Май са много добре...
                    Меко казано -мое мнение.Много по комфортен от доста коли,но досажда еднообразната работа..........................М-у другото седалката се наглася от 11 места,а климатика работи на''1'' а е до ''5'',и караш с дьлаг рькав.
                    Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
                      John Deere също е добър вариант. Много са разпространени като внос втора употреба, но ...... официалният им вносител ми се струва кофти фирмичка ...... Но да не размиваме темата за вносителите. Друга читава марка е Claas. Най-добре е да се поразходите през август месец до Добрич. На изложенито всички са събрани на едно място и ще имате възможност да сравнявате.

И още нещо, тъй като не споменавате за каква дейност ще използвате трактора, в случая не бихме могли да коментираме инвентара, необходим за евентуалното окомплектоване. Имайте предвид, че западните трактори в сравнение със средния клас на руските и българските такива, не са универсални. Т.е. и инвентара може да е различен, а може и да не бъде пригоден за всички видове обработки.

Коментар

.....чакам точната поръчка за годишно производство с гарантирано изкупуване, по нея ще правя стопанството!
                        Правилно постъпваш.Както е казал един мъдър човек"Ти ми дай пазара ,аз ще ти произведа каквото кажеш"
                        Лошото е обаче ,че когато правиш нещо за първи път винаги трябва да залагаш в разчетите си максимум разходи и минимум печалба.А не обратното.
                        Например като ти кажат за оран,култивация,валиране и .т.н 12лв/дка ,сложи 15 .И обратно.Като ти кажат ,че при тази земя ,климатични условия и т.н ,ще извадиш 300кг/дка -сложи 220-250.Всичко става.
                        B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                          Правилно постъпваш.Както е казал един мъдър човек"Ти ми дай пазара ,аз ще ти произведа каквото кажеш"
                          Лошото е обаче ,че когато правиш нещо за първи път винаги трябва да залагаш в разчетите си максимум разходи и минимум печалба.А не обратното.
                          Например като ти кажат за оран,култивация,валиране и .т.н 12лв/дка ,сложи 15 .И обратно.Като ти кажат ,че при тази земя ,климатични условия и т.н ,ще извадиш 300кг/дка -сложи 220-250.Всичко става.
                          Липсва само изкупната цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
                            Темата се разводни - нека някой модератор я раздели и постовете за трактор да си останат самостоятелни...
                            +1

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
                              Темата се разводни - нека някой модератор я раздели и постовете за трактор да си останат самостоятелни...
                              Харно си върви хорото ,трайте докато не са ни усетили ,че сме открили агрофорум.
                              Иначе дайте да изч1истим концепцията.Тръгнахме от трактора ,сега май ще търсим доилен агрегат.
                              B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                                Харно си върви хорото ,трайте докато не са ни усетили ,че сме открили агрофорум.
                                Иначе дайте да изч1истим концепцията.Тръгнахме от трактора ,сега май ще търсим доилен агрегат.

+1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X