Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Триколка от ЗАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Триколка от ЗАЗ

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Доколкото съм работил с тръби(а мисля,че поне малко им разбирам),няма тръба с ф30!?Най-близкият размер е ф 27,който отговаря на 3/4 и следващият,който е 1 цол(34мм).

Има има! И то правилната тръба /безшевна/ си е най често с милиметрови размери. А доколкото съм се дочел и аз правилно , вярната марка стомана за изграждане на рама е СТ20.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Нямам претенции,но досега не съм срещал такава!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        Нямам претенции,но досега не съм срещал такава!

E не се продават в кварталните железарии. Но ако поразровиш из нета .... за Ангел Стоилов или Юпитер стомана - Тисен Круп. Имат си по сайтовете ценови листи , наличности ..... Ама да не правя реклама?
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колеги някой от вас ще ходи ли тази събота на мотосъбора в Монтана аз мисля да съм там но малко ме притеснява времето как ще е .

Ако някой от Монтана знае нещо за събитието нека пише каде ще е аз мисля в събота да съм там .

ЩЕ БЪДА С ТОВА-
          Прикачени файлове

Коментар

Няма ли колеги от форума да са от Монтана че да знаят нещо

Коментар

Здравей Валйо! Първо да те поздравя за трайка! И аз сам "баща" на такава рожба. Заченах я преди 5 години, като по нея ми се събират две седмици работа - тогава, проходи, даже и се затича яко, но остана недовършена! Налегнаха ме грижи, работа, пък не е и при мен / преместих се в друг град/. Та сега пак ме зачовърка мерака и подхванах пак да я довърша. Малко работа остава по нея. ДВГ-то е от Шкода + скоростите. Бях и сложил предница от мотор, като сега и изработих нова подобна на тези на Бум-Трайк. Но стига за мойто творение! Сега да ти дам един приятелски съвет: предницата ти от ЧЗ е слабичка!!! Имам горчив опит от такава. Когато бях по-млад карах и такова ЧЗ. Неминуемо като подкараш трайка ще ти се прииска да го повдигаш на задни гуми. Познай каква физиономия съм имал като както бях навирил ЧЗ-то на задна гума /не че много можех де/ , видях предната гума с подвижната част на телескопите да хваща храстите. Останаха само коловете да стърчат. Разминах се и без драскотина тогава, но ... Та, ако държиш на тази предница, разглоби я / под оста отдолу има болт 6 мм, развиваш го и измъкваш телескопите. Пружините са наденати на една тръбичка около Ф10 май беше, на която в долния край има накрайник който се затяга с това болтче от долу дето ти казах. Проблема е , че тръбичката към накраиника й е застопорена с едно нитче / май няма и 2 мм/ и от ударите при разпъването на предницата , то скъсва тръбичката и предницата ти се разпада. Варянт е да завариш тръбичката за накрайника й. Другото слабо място е горният тройник /триъгълник/, както искаш го наречи, който държи телескопите към оста на предницата и кормилото - той е от алуминиева сплав. При мен и той се счупи - изработих го от желязо на фреза. Това исках да ти споделя от моя опит. Хайде със здраве и безавариини!

Коментар

Първоначално публикуван от badjo1 Преглед на мнение
                Здравей Валйо! Първо да те поздравя за трайка! И аз сам "баща" на такава рожба. Заченах я преди 5 години, като по нея ми се събират две седмици работа - тогава, проходи, даже и се затича яко, но остана недовършена! Налегнаха ме грижи, работа, пък не е и при мен / преместих се в друг град/. Та сега пак ме зачовърка мерака и подхванах пак да я довърша. Малко работа остава по нея. ДВГ-то е от Шкода + скоростите. Бях и сложил предница от мотор, като сега и изработих нова подобна на тези на Бум-Трайк. Но стига за мойто творение! Сега да ти дам един приятелски съвет: предницата ти от ЧЗ е слабичка!!! Имам горчив опит от такава. Когато бях по-млад карах и такова ЧЗ. Неминуемо като подкараш трайка ще ти се прииска да го повдигаш на задни гуми. Познай каква физиономия съм имал като както бях навирил ЧЗ-то на задна гума /не че много можех де/ , видях предната гума с подвижната част на телескопите да хваща храстите. Останаха само коловете да стърчат. Разминах се и без драскотина тогава, но ... Та, ако държиш на тази предница, разглоби я / под оста отдолу има болт 6 мм, развиваш го и измъкваш телескопите. Пружините са наденати на една тръбичка около Ф10 май беше, на която в долния край има накрайник който се затяга с това болтче от долу дето ти казах. Проблема е , че тръбичката към накраиника й е застопорена с едно нитче / май няма и 2 мм/ и от ударите при разпъването на предницата , то скъсва тръбичката и предницата ти се разпада. Варянт е да завариш тръбичката за накрайника й. Другото слабо място е горният тройник /триъгълник/, както искаш го наречи, който държи телескопите към оста на предницата и кормилото - той е от алуминиева сплав. При мен и той се счупи - изработих го от желязо на фреза. Това исках да ти споделя от моя опит. Хайде със здраве и безавариини!

Колега всичко по предницата и не само по ней а всичко по трайка съм препипал преди да го сложа сизключение на двигателя.
                Чезовата предница ми се вижда добра за карането до момента и не мисли че е вървяла на три колела в повечето време беше на задни колела но все пак имам и друг вариант ако тази година не ми хареса ще я сменя с тази.
                Колега прочети цялата тема ако искаш и ще разбереш всичко пускал съм снимки всяка вечер какво съм правил.

Поздрави.
                Прикачени файлове

Коментар

Здравейте и от мен отдавна не съм се включвал маааааааааа то няма и какво да покажа но както и да е.
                  Днес се видях с колегата Чарли19 и той ми сподели идея та си да направи събор на всички със домашно произведени самоделки.
                  Та се опитваме да направим някакъв вид проучване дали си заслужава усилията по организацията.
                  Моля кажете си мненията.
                  ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

Първоначално публикуван от aleksandrov1973 Преглед на мнение
                    Здравейте и от мен отдавна не съм се включвал маааааааааа то няма и какво да покажа но както и да е.
                    Днес се видях с колегата Чарли19 и той ми сподели идея та си да направи събор на всички със домашно произведени самоделки.
                    Та се опитваме да направим някакъв вид проучване дали си заслужава усилията по организацията.
                    Моля кажете си мненията.

Ако се осъществи само казвате кога и каде аз ще съм там.

Коментар

[QUOTE=valio zila;1166088]Ако се осъществи само казвате кога и каде аз ще съм там.[/QUOTE
                      Все още правим проучване но ако решим да го направим от сега си поканен.

Коментар

[QUOTE=aleksandrov1973;1166161]
                        Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
                        Ако се осъществи само казвате кога и каде аз ще съм там.[/QUOTE
                        Все още правим проучване но ако решим да го направим от сега си поканен.

Мерсй за поканатаще се възползвам.

Коментар

Здравейте и от мен ...днес се поразтъпках малко и проучих нещата за организирането на такова мероприятие ...кмета ни е съгласен а мястото което избрах е на десетина километра от севлиево до един язовир ..като първоначалната идея беше да се съберем само с ховеркрафтите но в последствие като се заговорихме и с други колеги и съмишленици се оказва че може да се организира събор на самоделките така да се каже .......няма значение от какво естество са летящи, пълзящи, ревящи и кавото някой си е направил ...надявам се тези с копачките да си обработват нивите че от тях май най-много има......за дата все още се спряга да ли да е на 12 или 19 юни .много е важно и метереологичното време и е малко рисковано да се говори от далеч ,но скоро ще се реши и сигурно ще пусна специално за това тема
                          Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

[QUOTE=valio zila;1166175]
                            Първоначално публикуван от aleksandrov1973 Преглед на мнение

Мерсй за поканатаще се възползвам.
                            Тук можеш да видиж мястото което е замислено за срещата.http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=167
                            Последно редактирано от aleksandrov1973; 19-05-10, 22:47.

Коментар

[QUOTE=aleksandrov1973;1166218]
                              Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
                              Тук дhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...83#post1165383 можеш да видиж мястото което е замислено за срещата.

Най важно е времето да е хубаво да не е каквото го дават за тази събота и неделя че даже се чудим дали да ходим на събора в Монтана.

Коментар

Прегледах прогнозата за юни и първото десетдневие го прогнозират да е като сега ,второто уж да се оправело на нас с ховерите ни е противопоказен вятърът и наистина се притеснявам за това време ..за сега съм поканил и 4 такива машини и тези дни ще се свържа с още един с ховеркрафт ,а колко ще дойдат ще разбера по-късно ...ще направя опит и с мото-делтаплани да дойдат и т.н.
                                Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X