Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

    Здравейте и от мен, нека и аз да напиша няколко реда, макар че нямам никакъв глас в цялата работа, тъй като не съм нито състезател, нито съдя.

    Относно състезанието:
    Хич не съм доволен. Организацията не беше на ниво, като на предишните издания. Предполагам, че това е първа година, нов град, ново трасе, и все още ще се доизкусуряват някой подробности. Това трасе, ама хич не беше траялно, говоря за трасето на прототипите, защото имам съвсем малко наблюдения върху трасетата на останалите класове. Това беше нещо от сорта на Mud/Trophy трасе. Изобщо не си заслужаваше да си чупиш машината в тази глина, пък след това, все едно си ходил на кални бани. Някой участници, включително и Врачанският отбор, участващ в клас Стандартен, имаха затруднения изразяващи се в това, да стигнат от самата зона. Приятели/роднини/познати, всичко дошло с личните си автомобили, затъват в кал, правят "задръстване" и така се бави цялата работа. Даже мога да дам конкретен пример за това колко неподходящо това трасе е, за такъв тип състезание: Екипаж Х (няма да споменавам имена, нито състезателни номера) от клас Стандартен още в самото начало, след като напуснаха паркинга (където беше техническия преглед), при предвижването си до зона 1, затъна в кал и се наложи да се използва лебедка за да се изтеглят. Не може ти допреди 5 дни, да е имало 50-60 см сняг, един-два дни да пече слънце и да го стопи, и ти след това да направиш състезание и да очакваш, че всички ще са доволни и няма да има оплаквания. От където и да го погледнеш, Март месец си е още зима.

    Относно публиката:
    Да съгласен съм, да виновни сме, че навлизаме в трасето докато екипажите се намират в него. Наистина това е проблем, който може да завърши зле (да не дава господ)! Но разберете, че и на нея хич й не беше лесно с тази кал и вода навсякъде. Всеки търси сухо местенце, на което да не му се намокрят/измръзнат краката, дип че много малко успяха, и това бяха хората, които бяха дошли с личен превоз. Проблема относно публиката в зоната, мога да предложа охрана. Знам че звучи трудно да си организатор на толкова много хора, но трябва да се намери решение, това е моето предложение.

    Относно машините:
    Крайно време беше да видим малко истински машини. Говоря за Гръцките отбори. Макар че, и те не са много траялни, но пак бяха в свои води в тази кал. Ей този "Dagas" ми напълни душата. Жалко, че не можах да видя червената тръбарка в действие, но и те ми направиха добро впечатление с конструкцията. Нашата машина се представи достойно, браво на пилота и навигатора, минахме с никакви щети, но тази кал разяде боята!

    Отново казвам, това е лично мое мнение, и всеки има право да ме "нахрани" заради него. Тук има снимки, макар и малко. Поздрави и ще се видим на следващото състезание!
    Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.

    Коментар


    • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

      Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
      Колега не се прави така- хвърляш някакви обвинения- койоувъри, еършокове, скъсени джипове и т.н и после "Успех на всички"!
      Когато забележиш нещо нередно подаваш писмена контестация още на самото състезание, а не после да плачеш по форумите и да пишеш общи приказки с недомлъвки!
      Аз лично те разбирам- първо състезание за теб- стоиш с твойта лъскава Фронтера в калта, а около теб минават всякакви изрязани уроди с огромни гуми, койлоувъри по метър, реват наточени осмаци, копаят тракторки, хвърчат чимове..., а номерата на всички зацапани с кал и ти се чудиш: "Тоя в моя клас ли е?!?Ау..ми сега!!!
      Споко, в друг клас са Биг брадър (в случая Стоян) бди...
      Пропуснал си да напишеш ,че съм гледал така ,и вероятно мястото на мен и моята "лъскава" Фронтерка не е било сред състезателите а в публиката .
      Сори колега но ,ако се познавахме лично щеше да си на друго мнение .
      Интересно къде видя да рева и да се оплаквам за нещо ,моето присъствие беше само и единствено за мое лично удоволствие . Това ,че съм забелязал нещо ,което не е по правилата (вероятно не само аз)и съм го споделил тук ,е с цел градивна критика а не да плювам или рева .
      В крайна сметка аз седнах да прочета правилата за да съм на ясно какво е разрешено и забранено , а не за да търся начин да ги заобиколя !
      Пак казвам участието ми на Самоков беше само и единствено за мое лично удоволствие ,което и получих в големи дози !!!
      Състезанието е вече минало каквото и да кажа или покажа е безмислено , редно е вече да се гледа напред към следващото .


      п.п Имам снимки ,които, ще покажа (не изпратя)на Стоян Францов след ,което ги изтривам .
      Напред и нагоре
      Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
      0886769809-Юлиян
      kiko00@abv.bg

      Коментар


      • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

        След като вече двама души казаха, че гръцките машини не били траялни почвам да се чудя какво траябва да представлява една траляна машина.

        Досега имаме 2 такива правени изцяло по български стандарт и поставени до гръцките 2 ..... Нещо не ми се връзва.

        След като и Илиян по клипове ми каза, че това не били траялни зони, сега и Нико, почвам да се чудя изобщо какво трябва да е траял. Ако кажете ще се съсредоточа върху бетони препятствия, дупки, скални масиви и т.н. Сезона не е подходящ, но не мога да разбера какво в зоните на прототип не е траялно. И в сухо време през лятото следващата година зоните ще са подобни на тези.

        Оставам с впечатление, че сме направили нетраял с нетрални машини.





        Последно редактирано от Стоян Францов; 30-03-15, 18:01.

        Коментар


        • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

          Абе кой е тоя маж със синята витара???

          Коментар


          • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

            Г-н Францов, извинявай, но това си беше чиста блатарска история. За мен и нашият екип, истинско траялно състезание се получи в Лясковец, това е и мнение и на много други хора. Багерите са имали минимална работа по трасето, всичко беше естествено, но това от друга страна се дължи на естеството на местността, която беше избрана. Наистина, там се получи едно истинско траял състезание.

            Колкото до машините на гърците, ако трябва да се изразя най-точно, техните машини са Rockbouncer-и, което като дисциплина буквално означава "2-ра и червено", нищо че са автоматици. Има хиляди клипове в YouTube, какво представлява Rockcrawling и Rockbouncer и имат значителна разлика или поне на мен ми се струва, че има разлика.

            Отделно, забравих да кажа в предишният си пост, че не съм много съгласен относно наказанието за използване на лебедка, поне при прототипите. Не знам дали Ви е направило впечатление, но в другите държави, при провеждането на такъв тип състезания, машините с лебедки са малко, и все си мисля, че ако се намери някоя, то наказанието е доста сурово от към точки.

            Отново казвам, само изразявам мнение, и напълно Ви разбирам ако не ме вземете на сериозно. Не съм нито състезател, нито съдя. Не Ви казвам как да си вършите работата и не искам и да го правя, тъй като съм лишен от опит в организирането на такъв вид състезания. Миналият сезон имахте много силни състезания и искам да продължавате в същия дух!
            Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.

            Коментар


            • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

              На Лясковец имаше естествени бетонни основи , даденост на местността . На мен всички състезания от миналия сезон ми харесаха, все пак нали са си наши.

              Помагайте на Калин, да направи и неговата траялка и да дойдете на Лазарово да покарате с останалите Прототипи!

              Коментар


              • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                С бащата правим всичко възможно да се присъединим към купона в Лазарово!
                Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.

                Коментар


                • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                  Колега,Нико,с тези твои постове,направо ми заби слух.Как могло да се прави състезание два дни след стопяването на снега,защо имало много кал,било блатна работа.Колега това е състезание за офроад,машини не е състезание по шах мат.При шаха е сухо,топло и всички пазят тишина.Състезанията с джипове в калта и водата е за едни смели мъже които имат повече кураж и сърце от останалите.Другите като мен,и теб,които гледаме отстрани,може да кажеме респект,пред тези мъже,а не да мрънкаме за условията.Точно в такива състезания се пресяват мъжете от децата.Това че си научил,няколко думи на английски,не те прави капацитет по такива състезания.То и затова е на зони,-отиваш гледаш,нямаш машина подготвена или сърце за тази зона и не я караш.Там никой не кара някой на сила.И е много хубаво че гърците дойдоха с техните машини,за да видиме какво карат хората и да почерпим опит .И за да има по-малко дразги,трябва по-малко ограничения и по-малко колчета и тесни трасета.Щото много изисквания и много правила ,бутат траяла по пътя на рали рейда.

                  Коментар


                  • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                    Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Колега,Нико,с тези твои постове,направо ми заби слух.Как могло да се прави състезание два дни след стопяването на снега,защо имало много кал,било блатна работа.Колега това е състезание за офроад,машини не е състезание по шах мат.При шаха е сухо,топло и всички пазят тишина.Състезанията с джипове в калта и водата е за едни смели мъже които имат повече кураж и сърце от останалите.Другите като мен,и теб,които гледаме отстрани,може да кажеме респект,пред тези мъже,а не да мрънкаме за условията.Точно в такива състезания се пресяват мъжете от децата.Това че си научил,няколко думи на английски,не те прави капацитет по такива състезания.То и затова е на зони,-отиваш гледаш,нямаш машина подготвена или сърце за тази зона и не я караш.Там никой не кара някой на сила.И е много хубаво че гърците дойдоха с техните машини,за да видиме какво карат хората и да почерпим опит .И за да има по-малко дразги,трябва по-малко ограничения и по-малко колчета и тесни трасета.Щото много изисквания и много правила ,бутат траяла по пътя на рали рейда.
                    Колега много екипажи с които сьм говорил от клас прото не искат да има кал имного са прави траяла е една геометрия незнам какво е било в Самоков но миналата година в Разград беше ад стигна се до гласуване за втория ден сьстезатели и организатори бяха на едно мнение втори ден да няма

                    Коментар


                    • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                      Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                      След като и Илиян по клипове ми каза, че това не били траялни зони
                      Поне от клиповете се виждат само изкачвания и спускания,съчетани с някой страничен наклон.Една ралиджийка ще се справи много добре.
                      Къде ще си ги мерим /ходовете и други работи/.

                      Коментар


                      • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                        На Разград беше ясно, че ще е гадно (толкова студено никъде не ми е било), но беше закриване, и аз лично отидох да карам за да има по-вече участници. Само това искам да кажа по темата.

                        Коментар


                        • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                          Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                          Поне от клиповете се виждат само изкачвания и спускания,съчетани с някой страничен наклон.Една ралиджийка ще се справи много добре.
                          Къде ще си ги мерим /ходовете и други работи/.
                          Вече си ги премерихме и аз се чувствам огорчен.
                          Последно редактирано от Стоян Францов; 30-03-15, 20:36.

                          Коментар


                          • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                            Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                            Вече си ги премерихме и аз се чувствам огорчен.
                            Малък ли ти е бре хода де не друго
                            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

                            Коментар


                            • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                              Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                              На Разград беше ясно, че ще е гадно (толкова студено никъде не ми е било), но беше закриване, и аз лично отидох да карам за да има по-вече участници. Само това искам да кажа по темата.
                              Знам че палиш от четвърт но с рака на сърцето признаи че в тази кал нямаше как
                              да се получи .Ама защото е откриване (да пробваме)

                              Коментар


                              • От: Самоков 4х4 Екстрийм 2015 /28-29 март/

                                Към критикарите:
                                Не знаете какъв труд, какво бягане по институции и общини е организирането на едно състезание. И какво напрежение(психическо, и не по-малко физическо) е когато започнат да идват първите екипажи, и докато свърши награждаването.
                                Като за пръв път е нормално да има пропуски, макар, че на основните организатори не им е за сефте да правят състезания.

                                Относно месеца, и даденостите-напълно подкрепям Румен(пост 279). Това е офроуд бе, да не е дискотека, или увеселително пътуване... Занимание за сериозни мъже, със сериозна психика, не за мрънкащи госпожици тръгнали с токчета, все едно отиват до мола.

                                Към организаторите-направили сте недопустим компромис с допускането на машини неотговарящи на изискванията.
                                Не може така!
                                Може, но по състезанията тип "селска кушия", на която всеки може да застане на старта, ако и да е яхнал магарето на дяда си...
                                Имаме се за сериозен шампионат, нека да се държим сериозно. Ясно е, че сте направили реверанс към местните участници, но не е това начина.
                                Идната съботонеделя в Шумен ще има състезание от типа "асфалтово рали", да взема да се запиша със съни-то, та белки ме допуснат да бягам защото съм местен, и имам някаква кола, и съответно мерак.
                                Не може така. Затова си има правилник, и той трябва да се спазва. Иначе става така, че сериозните състезатели, на който малко или много разчита всеки организатор, че ще присъстват на състезанието му, и които са похарчили доста пари и труд за да си приведат джиповете в съответствие с правилника-са преебани, то по-добре да се пишеш местен ентусиаст, и да те пуснат без да отговаряш на правилника.
                                Сериозен пропуск в организацията!
                                Радвам се, че за Сливен Тони И Емо са се заканили, че няма да пускат нередовни участници.
                                Това е пътят по който трябва да се развиваме, колкото и на някои да не ни харесва.
                                Има ли желание-има и начин!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X