Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Изисквания за безопасност за клас "Експерт" и "Прото"

Позволени са следните типове седалки:

Тип рекаро и производни. Тези лично на мен са ми най-удобни за офроуд.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:products_20440_696778861_________________4a2a39ded02ee.jpg
Прегледи:1
Размер:33.1 КБ
ID:5502422

Тип корито и производни.

Име:product_9091a624a0a1df0d594a2.jpg
Размер:55.8 КБ
ID:5502423

Тип "дълбоко рекаро" от автомобил - все още имам едни такива и са удобни, малко тежки идват. Аз ги подмених с китайски от първия тип и все още се чудя какво да и правя. Вариантите са или да ги продам или някой състезател да ги получи като подарък.

Име:dscn3378_0446a_28469197.jpg
Прегледи:2
Размер:197.2 КБ
ID:5502424

Седалките на Green Magic и новата шофьорска седалка на тракторчето на Пламен Исаев са малко по-различен модел и също са позволени.

Седалките на Таласъма са самоделни и също са позволени.

Тях може да ги видите на снимки от състезанията.

Ако пък някой не е сигурен в това което си е наумил да сложи, нищо не пречи да качи една снимка и още преди монтажа да проверим дали моделът е подходящ.

Коментар

Я кажи една цена за тия седалки.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Цената на седалките и коланите е според ... зависи , колко ти е дълбок джоба . Мен лично , няма как да ме убеди даден организатор , че тези колани и седалки са по добри и надеждни от заводските ми в колата за този тип състезание. Карал съм и с рекаро и 4-ри точкови колани и сега пак съм със заводските - защо ли ? За предпазна КЛЕТКА съм за на 200 % . Тя трябва да е истинска и здрава. За твърдите и заварени тавани и специфичните каски също съм доста скептичен. С какво повече ще те предпази каската за мото крос от тази за танк или велосипед ??? П.С. След като тръбарките станаха доста , защо не направите отделен клас за тях със съответните правила и изисквания , без да ангажирате останалите ?!?
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Да пояня не хленчя за глупости каквото си е помислил Антон.Смятам че можеби за краткото време за което се запознахме може да се замисли че не ми е проблем преправяне на детайли по колата.
          Всичко започна с един точен въпрос.ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА ПОСРЕД ГОДИНАТА.
          Аз лично съм ЗА по-висок критерий за безопастност.
          Последния тип седалка която е публикувал Стоян не виждам нищо общо със спортната седалка.Такива се монтират и в обикновенни автомобили.
          Нито те държи в кръста нито в краката кадето стават най-големите контузий.
          По горните вариянти.
          FK-по-евтин и бюджетен вариант за всеки.
          Незнам но 2-рия съвпада със същия който лично използвам.
          Витарата примерно има седалки заводски който много приличат на последните.
          Дали Шрод който заводски излизат на 50% електрически са по-надежни от едни спортни колани?
          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
            Цената на седалките и коланите е според ... зависи , колко ти е дълбок джоба . Мен лично , няма как да ме убеди даден организатор , че тези колани и седалки са по добри и надеждни от заводските ми в колата за този тип състезание.
            Не съм съгласен с теб,още повече,че си препатил.

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
              Незнам но 2-рия съвпада със същия който лично използвам.
              Там е истината.Всичко друго е компромис.

Коментар

Аз лично съм ЗА по-висок критерий за безопастност.
                Ами, като си за по-висок критерий защо плачеш срещу изискванията? И защо на офроуд фестивала например караше с отворена капачка на резервоара?!? Аз знам защо, защото ти гасне двигателя, като я затвориш
                А правиш ли сметка, че при една "челна стойка" или обръщане през капак целия бензин, дето ти се плиска зад гърба ще облее теб и цялата машина! И ще е чудо, ако не изгориш пред очите на всички! Навсякъде(предполагам и в любимата ти Гърция) има изисквания за firewall-противопожарна стена между двигателя и купето и между купето и резервоара. Ние не сме ги сложили в изискванията, но заради такива, като теб (неизправни отвсякъде, но плачещи) май ще се наложи да ги сложим! По-нагоре имаше клипче, как на Евротраяла минават по едни големи и остри камъни и полягат върху тях. Ако ти с твоя джип полегнеш така камъкът ще влезе през липсващите врати(защитен диагонал), които така усърдно плюеш и ще те натроши! Какво, заради теб не трябва в препятствията да има камъни ли, пънове, дървета...?
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Ами, като си за по-висок критерий защо плачеш срещу изискванията? И защо на офроуд фестивала например караше с отворена капачка на резервоара?!? Аз знам защо, защото ти гасне двигателя, като я затвориш
                  А правиш ли сметка, че при една "челна стойка" или обръщане през капак целия бензин, дето ти се плиска зад гърба ще облее теб и цялата машина! И ще е чудо, ако не изгориш пред очите на всички! Навсякъде(предполагам и в любимата ти Гърция) има изисквания за firewall-противопожарна стена между двигателя и купето и между купето и резервоара. Ние не сме ги сложили в изискванията, но заради такива, като теб (неизправни отвсякъде, но плачещи) май ще се наложи да ги сложим! По-нагоре имаше клипче, как на Евротраяла минават по едни големи и остри камъни и полягат върху тях. Ако ти с твоя джип полегнеш така камъкът ще влезе през липсващите врати(защитен диагонал), които така усърдно плюеш и ще те натроши! Какво, заради теб не трябва в препятствията да има камъни ли, пънове, дървета...?
                  Жоре не съм против тях.А момента на въвеждане.
                  А пък и в както ти каза "любимата" и Гърция много от участниците нямат 2-ра седалка!Звучи ли ти странно?
                  https://www.youtube.com/watch?v=iVFD86OFkBM

До зверино проблеми от този вид като резервоар и точки който сте избройли ще се оправят за да има спокойствие главно мое.
                  https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

За колани имам още по- бюджетно решение. Два стандартни триточкови колана, монтирани от двете страни на седалката. Закопчават се на кръст. Монтирани така, стават като шестточков. Единствения недостатък е, че при откопчаване трябва да направиш едно движение повече. Преди няколко години бях навигатор на Бай Матьо на Тетевен. Тогавашния му джип беше оборудван така, и останах много приятно изненадан от поведението на двата колана в реални условия. А на автоморгата може и да ви ги подарят.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

А пък и в както ти каза "любимата" и Гърция много от участниците нямат 2-ра седалка!Звучи ли ти странно?
                      https://www.youtube.com/watch?v=iVFD86OFkBM
                      При нас също няма изискване навигаторът да стартира и финишира в джипа(за Експерт), тъй че спокойно можеш да махнеш втората седалка.

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                        За колани имам още по- бюджетно решение. Два стандартни триточкови колана, монтирани от двете страни на седалката. Закопчават се на кръст. Монтирани така, стават като шестточков. Единствения недостатък е, че при откопчаване трябва да направиш едно движение повече. Преди няколко години бях навигатор на Бай Матьо на Тетевен. Тогавашния му джип беше оборудван така, и останах много приятно изненадан от поведението на двата колана в реални условия. А на автоморгата може и да ви ги подарят.
                        Наско, ако са от Жигула да но ,ако имат механизъм няма да изпълняват основната цел- да държат участника в седалката, за да не се подпира рефлекторно при обръщане.

Коментар

На Евротраял-а ми направи впечатление, че са възможно сериозни обръщания дори в най-малкия клас. Затова там се отделя такова внимание на безопасността на пилота и навигатора. Сега имах възможност да огледам много от автомобилите и направих малко снимки, които ще ви бъдат от помощ.

Ето снимки за запазване на ръката:
                          Мрежа направена като врата, а от външната страна е отбелязано от къде се отваря. Освен това видях всякакви други решения от пазарска мрежичка до тиксо и колани.

Име:DSCN2625.jpg
Размер:186.3 КБ
ID:5509173

Забележете снимка и ключ-масата, която гаси колата, тя трябва да е ясно маркирана и достъпна отвън, на техническия преглед ви карат да я демонстрирате. По време на самото състезание, както ще напиша в темата за самото състезание имаше сериозни обръщания и на няколко пъти съдиите гасиха колите на състезателите точно с тези ключ маси.

Име:DSCF1333.jpg
Размер:184.9 КБ
ID:5509159

На тази снимка се вижда и извеждането на ключ-масата отвън - с жило което се издърпва за изключване.

Име:DSCF1573.jpg
Размер:151.8 КБ
ID:5509166

Защита за глава направена от колани, тези колани предпазват главата на пилота от подаване навън при обръщане.

Име:DSCF1622.jpg
Размер:200.9 КБ
ID:5509165

На тази снимка освен защитата се вижда и нещо специално за Асенчо - може да види как е направен панелът на тавана - точно това, което той иска.

Име:DSC03406.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5509157

Почти всички имаха тези защити за ръце, закачат се към колана.

Име:DSCF1596.jpg
Размер:145.3 КБ
ID:5509164

Забележете как навигатора си държи ръката, точно този екипаж се обърна много яко на едни големи камъни, изкривиха и усукаха рамата, но на тях нищо им нямаше.

Име:DSCF1576.jpg
Размер:257.1 КБ
ID:5509163

Когато има защита за ръцете от този тип наличието на мрежа не е задължително.

Име:DSC03561.jpg
Размер:136.8 КБ
ID:5509158

Решение за колчетата, първо колчетета са доста тънки и си имат гнездо направено от пластмасова тръба. Така мястото на колчето е ясно дефинирано и при счупване се чува ясен щракащ звук в помощ на съдиите.

Име:DSCF1436.jpg
Размер:224.5 КБ
ID:5509160

Име:DSCF1437.jpg
Размер:279.8 КБ
ID:5509161

Пожарогасители има на всяка зона, това което и ние вече ще правим.

Име:DSCF1438.jpg
Размер:250.6 КБ
ID:5509162
                          Последно редактирано от Стоян Францов; 06-08-13, 20:57.

Коментар

Браво г-н Францов
                            Наистина имаше какво да види и научи човек .

Коментар

Въодушевявате се защото Витан не ви е надушил още.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                Въодушевявате се защото Витан не ви е надушил още.
                                Много си прав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X