Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

    Понеже не, съм участвала във подготовката на състезанието, мисля, че мога да изкажа без пристрастно мнени ,относно състезанието. Беше перфектно ! Много ми хареса организацията,съдийството и самото състезание, определено мога да кажа ,че стана страхотен кръг от РШЕ.Това, което споделиха колеги около нас, беше абсолютно положително ,а също така всобщо мнени е ,че и самото градче хареса на състезателите. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

    Коментар


    • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

      Mного добро състезание, браво на организаторите

      Коментар


      • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

        Пропуснала съм класиранята на децата, малко със закъснение, но предполагам ще го преживеят някак си...татковците










        Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 18-05-09, 16:43.

        Коментар


        • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

          Първоначално публикуван от 4opara-gb
          От всичко по малко.....за всекиго по нещо
          http://www.vbox7.com/play:f9379480
          http://www.vbox7.com/play:f9379480
          http://www.vbox7.com/play:f9379480
          Аз ли не разбирам или ти нещо не качваш както трябва.
          Това клипче го пусна досега на 5 места и е само едно и също, не са 3 или 4 различни.

          П.П. Виж си номера на видеото даже. f9379480

          Коментар


          • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

            Здравейте и от мен !
            С много смесени чувства се връщам към този кръг от шампионата, защото от една страна имаше много положителни неща, а от друга - твърде много гршки, особено от страна на съдийския апарат ! Отборът на Crazy job беше ощетен няколко пъти неправомерно и на сутринта в неделя едвам навих някои състезатели да карат, след като в събота бяха изпонаказани.
            Държа да бъда много точен и безпристрастен затова, защото хубавите неща трябва да се вземат за пример, а грешките повече никога да не се повтарят. Можем да се хвалим и да си издигаме паметници приживе, но това няма да бъде от полза на никого, ако не се споменат и слабостите.
            ХУБАВОТО беше наистина доста.
            Мястото за старт на кръга и за ендуро кроса в неделя беше много добре подбрано и обширно. За първи път падока бе толкова голям, далеч от стартовата зона и нямаше движение на машини, които да пречат на съдиите. Охраната и помагачите също бяха много и те отлично си вършеха работата ! В събота дори и най-незначителните асвалтови пътчета, свързващи махалите бяха отцепени, което се случва за първи път на ендуро състезание у нас !
            Настаняване, брифинги вървяха стегнато и в определените за това часове.
            Бих казал, че това състезание беше най-посетеното в историята на ендурото в България, въпреки че нямаше обяви или такива поне аз не видях, но пък това доказва правилото, че в по-малките градчета интересът към подобни мероприятия е много по-голям, тъй като точно в малкия град "няма какво да се случи", както се пее в една песен.
            Трасетата бяха сравнително леки, предвидени и за дъжд, защото знаете, че през този сезон в Балкана вали почти през ден. Въпреки лекотата си, траковете изцеждаха силите на състезателите, като не им даваха отдих нито за миг. Такова мисля, че трябва да бъде състезанието по навигация в ендурото, ем да няма много "тапи", ем участниците да се натоварят до предела на силите си.

            НЕПРИЯТНОТО не бе също обаче малко !
            Стремя се да гледам от ъгъла на безпристрастен наблюдател, въпреки че тренирам някои състезатели на Crazy job, затова изказвам мнението и на други участници в този кръг. Започвам по ред.
            Данчо Йорданов беше наказан за трак от недоглеждане, а Ива Станоева от пркомерно оглеждане !
            Мартин Иванов беше запратен на "справедливото" му 5-то място, въпреки че финишира със спукана задна гума втори след Ади и всички видяха това.
            Галин Неделчев беше наказан за трак при наличие на всички контроли, но GPS-ът му "Garmin Quest" беше прекъсвал
            в гъстите гори и въпреки подобния прецидент в София, на него не му бе направен компромис, които и друг път сме правили в такива случаи !
            Жасмин е сигурен, че абсолютно "пресилено" е наказан за превишаване на скоростта. За него не мога да споря, защото не съм правил сверка на трака, но при тези предишни грешки съм склонен да му вярвам ...
            Ива Станоева бе наказана с дисквалификация след като бе допусната до старт и след като направи 16 мин. разлика в навигацията на втората след нея !
            Отборът на "Боляри" също изрази недоволство от съдийски решения, но не желаеше да рови, колегата Ники Мартинов - също !
            Като говорим за непредизвикани решения вземани постфактум или по време на движение съм длъжен да спомена също и отменянето на препятствия за класовете "Жени" и "Джуниър" при положение, че преди това се бяхме разбрали в събота да има такива за тези категории ! Още повече, представителката на "Боляри" - Зорница, едно от най-мъжките момичета в ендурото, също изрази желание за това ! Особено изненадан бях, когато джуниърите и те бяха пуснати да се друсат по полянката при положение, че и Ади, и Вилимир, и тези на Crazy job бяха тренирали препятствия и бяха готови за тях. Тук искам да спомена, че няма как да изкараме добри състезатели от международен мащаб, ако продължаваме така да "жалим" и мъже, и джуниъри, че и жените само защото не всички се готвят както трябва. Излиза, че аз, малките пичове и Ива сме изгубили твърде много дни, средства и нерви напразно за да се подготвим за едно истинско ендуро, което всъщност няма да има. Последното го казвам, тъй като вече съм бил на доста състезания в чужбина и виждам как другите напредват, а ние стоим на едно място и именно затова, като отидем там се излагаме ! Ендурото е вече официален спорт и към него трябва да се отнасяме отговорно.
            Ние, трасекоординаторите на "Трявна 2009" бяхме единодушни, че експертите трябва да правят четири обиколки на трасето, но те бяха намалени на три ! Получава се така, че сега, когато имаме вече опознавателна обиколка и трасето вече е ясно на състезателите, те карат по-малко километри отколкото преди. Това не е липарадоксално ?!
            В неделя чух двама фена (явно ендуристи), защото бяха с екипировка да си говорят по време на карането на жените и джуниърите: "Ми ний ко гледаме ся, да си бяхме карали в гората, докато почнат експертите ?" Тоно през това време пищна мадама с големи форми се беше обърнала обратно и отегчено си изтискваше пъпките от големите материали !
            Никога не съм издребнявал и всеки път съм бил толерантен, но този път съм длъжен да повдигна всички тези въпроси, защото, както вече казах, едвам навих много състезатели, обидени от съдийските решения да карат през втория ден на състезанието. Винаги съм държал за дисциплина и спазване на правилника, но не съм съгласен, когато всеки случай се третира повърхностно и прибързано, защото зад всеки състезател стои една потенциално обиден човек, който е хвърлил малко или повече труд да се подготви за това състение !
            Съгласен съм, че GPS-ите трябва да се предават в петък, за да има време трак мейкъра да вкара траковете навреме и да не стои до сутринта, като това предаване може да направи всеки от клуба изпратен по-рано, но не съм съгласен декларациите да се разписват от когото му попадне формално, защото утре, ако недай си боже стане инцидент не ми се мисли за последствията ! Още повече в Правилника съществува точка, която не изключва това подписване на декларации и сутринта преди старта, защото споменах вече, че Декларацията не е една формалност, както повечето я тълкуват
            Навярно нещата ще бъдат изкревени и ще бъда обвинен в пристрастие към моя клуб, но въпросите, които повдигам касаят всички, затова е хубаво да се сложи ред в тези неща и те да се избистрят дори в регламента на отделното състезание, за да не се получват повече подобни конфузни ситуации !
            Ще направя няколко конструктивни предложения в Комисия Ендуро, за да изчистим подобни разминавания и се надявам силно да бъда разбран правилно !
            Тази вечер ще пусна и аз снимки от иначе интересното състезание.
            Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 18-05-09, 16:24.
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

            http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

            Коментар


            • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

              Ето някои интересни моменти от мен....

              Трио на MG









              Ади и МАрти преди старта на първият ден...



              а Тоз Мъж познахте ли го?



              Лично кмета на гр.Трявна откри състезанието...



              Нено Организатор(Браво)



              АДи и Марти на старта...



              експерт на спускането...



              колата





              Дървата





              Всички снимки и клипове тук

              https://htftp.offroad-bulgaria.com/s...A/triavna2009/

              Състезанието беше перфектно организирано...съдииството безкомпромисно(така и трябва да бъде винаги!)кефа ГОЛЯМ

              Поздравление за всички спомогнали този кръг да се осъществи!!!
              MG RACING

              Коментар


              • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                ! Отборът на Crazy job беше ощетен няколко пъти неправомерно и на сутринта в неделя едвам навих някои състезатели да карат, след като в събота бяха изпонаказани.
                .
                Само ще се обадя веднъж и повече не в тази тема !
                За моето представяне, много зле...толкова си мога толкова показах
                Обаче за организация, съдийство, времеизмерване и безпристрастност не може да се мрънка изобщо.
                Благодаря на всички, които хвърлихме огромен труд за провеждането на това състезание, най-много Нено и Вера !
                Благодаря и на момчетата от Габрово, които помагаха на състезателите в дерето !

                П.С.
                Щом Жоро мрънка и недоволства, значи съдиите са си свършили работата перфектно.
                Правилата са за всички, наказанията също, включително и за Крейзи-джоб.
                Не бива за един майка за друг мащеха.
                Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 18-05-09, 17:26.

                Коментар


                • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                  Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Здравейте и от мен !
                  С много смесени чувства се връщам към този кръг от шампионата, защото от една страна имаше много положителни неща, а от друга - твърде много гршки, особено от страна на съдийския апарат !
                  Искам да отбележа, че това състезание имаше най-професионалния, най-безпристрастния и самоотвержен екип в историята на Ендурото
                  Смятам, че никой друг Организатор няма да може да събере този екип, по простата причина, че всеки си вършеше работата и никой не насаждаше решения "свише"
                  Не бяха пожалени средства, време и сили от ВСИЧКИ в екипа и половината габровски клуб
                  И всичко това с идеята за чиста борба, любов към спорта и желание за РАЗВИТИЕ на Ендуро спорта
                  В заключение искам да напомня, че през 2008 година Ендуро Шампионата "оредя" откъм участници точно заради "верните съдийски решения" тогава на няколко състезания
                  Чест прави на Организаторите, че не допуснаха това да се случи на "Ендуро Трявна 2009"
                  Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 18-05-09, 17:26.

                  Коментар


                  • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                    Първоначално публикуван от VE LA Преглед на мнение
                    Единственото изключение,което мога да направя е да си попълниш заявката онлайн и някой в петък вечерта да ти донесе GPS-а,да ти внесе таксата за участие,да предаде документите и застраховката (ако не си лицензиран).В събота да остане само да ми подпишеш декларацията лично.
                    Това само за определени и изключително специални случаи ли важи?

                    Декларацията ли последно остана причина за моята дисквалификация?!? Понеже се споменаваше, че съм прескочила и някакви ленти ... пеша... наистина не разбрах, ако може някой да ме светне.

                    До колкото си спомням в правилника се изисква декларацията да е подписана от състезателя преди състезанието, не се дискутира точно кога трябва да стане това.
                    GPS-а ми беше предаден навреме, преди 8 часа в петък; мотора ми беше в падока, такса участие нямам.

                    Да разбирам ли, че отношението към мен е специално?

                    Или следващия път да накарам някой друг да ме подпише, това ли е по-правилно?!?

                    Някои хора работят от понеделник до петък, колкото и да не Ви се вярва, и е малко трудно да се включат във времето, определено за записване и да се явят лично до 8 часа след 200 км път. Смятам, че трябва да се преразгледат основно изискванията и специалното отношение, демонстрирано към някои клубове.

                    Явно според Джартов масовите недогледани и несправедливи наказания към нашия клуб са повод за радост и пример за справедливост, но нека не си мисли, че такова нещо се случва за пръв път. Просто до сега тези неща не са били дискутирани публично.
                    Последно редактирано от VE LA; 18-05-09, 17:29. Причина: има много
                    DCRT®

                    Коментар


                    • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                      И за разведряване на атмосферата, малко ц*ци в репортажа на Румен Петков, но имаше по-големи, а той снимал по-малките...
                      Тази вечер ще има репортаж и в "ТВ7" след 19.30 часа

                      РЕПОРТАЖ "BBT"


                      В неделя ще има по-подробно отразяване, допълнително ще обявя в колко часа !

                      Коментар


                      • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                        Може ли Председателя на Комисия Ендуро (Жоро Хаджиев) да кара в трасето със състезател (Iva KX) на състезание?
                        Може ли да се случва това при положение, че е и трасе координатор на същото състезание ?
                        Може ли да вдига непрекъснато скандали на колегите си заради пропуски на състезатели от неговия клуб и грубо да нарушава решенията, които сме взели заедно ?
                        За "съдийските грешки" няма да коментирам, защото има срок за пускане на контестации, а такива нямаше.


                        БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДРУГИ ЗА ДОБРИТЕ ДУМИ!!!!!

                        Коментар


                        • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                          Единствената помощ, която съм получила по време на състезанието беше в неделя, от съдия на затвореното трасе.

                          За чии пропуски говориме, след като на пет наши състезателя са сложили доказуемо несправедливи и недогледани наказания?!?
                          Конкретно кои точки от правилника са грубо нарушени, при положение, че никой няма право да оспорва решение на съдийската комисия?!

                          Контестации нямаше, понеже състезателите трябваше да чакат резултатите, изнесени "рано" в 22.00 часа в събота, при положение че все пак на другия ден трябва да се състезават.

                          Никой не отговори на въпроса ми защо съм дисквалифицирана.
                          DCRT®

                          Коментар


                          • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                            Aре бе хора, след всеки кръг ли ще се джафкате? Имате си форум на комисия Ендуро, модератори сте, там насаме както си знаете и русата.
                            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

                            Коментар


                            • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                              Ето и моите снимки, непрофесионални,ама каквито - такива






















                              Коментар


                              • До: "ЕНДУРО ТРЯВНА 2009" 16-17 МАЙ,II-ри КРЪГ НА РЕШ

                                Искам да отбележа отличното представяне на състезателите от нашия клуб на това интересно състезание.
                                В клас "АТВ Деца" Теодор Иванов спечели поредната си титла, като във врата му винаги "диша" "малката Тачка"





                                В класа на "ЮНОШИТЕ" успешен дебют направи Маргарит Тюркеджиев ( Ричи ) !
                                В първия ден е раздавал повечко газ и отнесе наказания и това го лиши от първото място в генералното класиране



                                Клубното ръководство обаче реши да не го наказва...за първо провинение му се прощава
                                Мартин Аламуров ( Малката Тромба) също се представи успешно на своето първо състезание в Ендуро Шампионата, но него го спъна технически проблем през първия ден...



                                Иван Генчев подходи малко неконцентрирано към състезанието и пропусна шансовете си през първия ден, а после и на затворения кръг !



                                Като цяло младежката школа на "Адвенчър Джуниър Тим" се представи отлично, от 4 състезателя имаме 3 подиума
                                Явно ще трябва следващата тренировка да бъде за тактика и ориентиране с GPS...само с даване на газ явно не става
                                А за класирането най-любопитни бяха най-малките... Вера обеща да ги научи как се пишат контестации навреме и правилно



                                А батковците и чичковците гледаха към...купите, ама не на Дидка, а на масата

                                Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 18-05-09, 18:37.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X