Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кърджали Off road Празник", 4-6 АПРИЛ 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Кърджали Off road Празник", 4-6 АПРИЛ 2014

Здравейте! Днес на затвореното трасе е изгубена малка видео камера Garmin. Моля ако някой я е намерил, да пише.
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Състезанието мина успешно, като гледам многото коментари и снимки тук във форума разбирам, че и всички организатори, участници и зрители са доволни от изпълнените с напрежение и емоции 3 състезателни дни.По-късно, като изчета всичките многобройни коментари и разгледам снимките и след като ми отмине мускулната треска, че http://www.youtube.com/watch?v=MvVEoCDuBII ще напиша това онова от моята си гледна точка.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Големите благодарности на организаторите и по-специално на момчетата от Кърджали, траковете бяха много интересни и разнообразни, първия и втория ден трасетата просто много ми харесаха. Евала. А и на контролите особено на 2 и 3-та за "течната" подкрепа че те най-много ме зарадваха и двата дена.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Всичко беше прекрасно и добре организирано. Благодаря на организаторите и най вече на клуб Кърджали!

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Joro_M Преглед на мнение
              Много яко видео с кадри трепач Ако нямаш против, може ли да използваме част от кадрите за официалното видео ?
              Ако си сигласен, качи ги без музиката на FTP или където ти е удобно, за да "резнем" част от тях.
              Благодаря предварително !

Коментар

След като видях колко много снимки и видео сте качили в темата време е и аз да ви изтормозя да четете писанията ми.

ЗАПИСВАНЕ и НАСТАНЯВАНЕ: В петък 04.04.2014 около 10 ч. пристигнахме до хотела и понеже с платформата нямаше къде да спра, подкарах до парка. На входа не ни пуснаха да влезем, охраната каза, че може само машините да влязат без нас. Изпратих съпругата да чака за регистрация, а аз и сина ми разтоварихме машините. Записването течеше убийствено бавно заради мудното попълване на застрахователните полици.
                Както и да е се записахме и подготвихме за старт.

ПЪРВИ ДЕН СПЕЦИАЛЕН ЕТАП: Стартирахме с доста голямо закъснение от написаното в програмата. Но докато чекахме на старта не липсваха емоции в гьола. Карах бавно, внимателно, за да не се омятам още първия ден, а зум-а на ГПС по съвет на МироДо беше на 30 м. Въпреки това трака нещо не връзваше. Спирах, връщах се и се въртях като муха без глава. През повечето трасе имаше 2 трака минаващи на 30-40 метра успоредно един от друг. Не знаех кой е верния и по кой трябва да карам, за да не превиша 100-те м. макс. отклонение. Забелязвах, че и колегите също ги мори навигацията. По едно време на широк билен път настигнах сина ми спрял и се пулеше в ГПС. Нямаше трак. Просто липсваше. 500 м. по напред се появяваше трак розов цвят. Щура работа. Тръгнахме по него. Едно джимни и една витара упорито се мъчеха да ни газят из трасето и явно ни бъркаха с тревопасните, защото надуваха свирките.

НАСТАНЯВАНЕТО: След финала атакувах кетъринга и излях в корема си няколко бири гарнирани с мръвки и салати. Всичко беше много вкусно. Настанихме се в хотела. Стаите бяха чисти и частично реновирани. За персонала обаче времето беше спряб и 10-ти ноември още не беше дошъл. Хубавото е, че топлата вода не свърши, както обикновено се случва на такива ендуро състезания.

ОФИЦИАЛНАТА ВЕЧЕРЯ: Ресторанта явно се използваше само като сватбен салон. Сервитьорите бяха буквално хванати от гората. Този на нашия район не знаеше български и не можеше да смята. Носеше чашите бръкнал с палец и показалец в тях и ни ги подаваше в ръцете с думите “ал”, “ал, бъ”, а като го скастрих, започна да казва “буюрун”… Поискахме му меню. Той извади от джоба една касова бележка, на която на гърба беше писано:
                “пещерска,
                карнобатска,
                поморийска,
                бургас 63” и каза: “това мину йок... няма”… Мислеше си, че това “мину” е нещо от асортимента на заведението.

ВТОРИ ДЕН НАВИГАЦИЯ: На брифинга бяхме изненадани неприятно, че стартираме в 8.30, а в регламента пишеше нещо друго:
                Първоначално публикуван от X-CROSS РЕГЛАМЕНТ
                Стартовете са масови и в трите дена. В първия ден стартовата решетка се определя по реда на записване, а през втория и тртия по резултатите от предходния ден !
                и
                Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                ...
                Таксата за участие е една и остава същата, без значение дали ще ползвате хотела и включва:
                Хотелско настаняване за две нощувки със закуска в двойна стая, състезателни права, медицинско осигуряване по време на състезанието, състезателна фланелка, шапка на състезанието, времеизмерване, награди за победителите и награден фонд.
                ...
                Може би закуската трябваше да бъде след старта.
                В същност си спомних годините от казармата как се става по тревога.
                Придвижихме се до старта през града и там точно 2 мин. преди старта видях, че задна лява гума е “спихнала”. Напомпих я и тръгнах със закъснение.
                И втория ден карах сам. Много се забатачих в една борова гора. Забелязах, че някои колеги сгънаха не по трака, или поне моя трак беше различен от техния… Не знам как е изглеждал на техните ГПС-и.
                Трасето беше тежко и унищожително за машините и крехката ми скара-бира физика. Но затова пък продължително и изтощително. Екстремите обаче много ми харесаха. В повече ми дойдоха само тези километри в реката около гр. Джебел. На 2 пъти спирах да помпя гумата. Мислех си, че проблема е вентила и сложих капачка. На стопа в Джебел видях, че изпуска от борда на джантата и от 2 други места. Тях поне запуших с фитили. Очаквах, че в сервизната зона ще има бира, а ми предложиха гола вода. То вода в реката имаше достатъчно, даже моркова 2 пъти се дави, киха и гасна.
                Не екстрима със секси оранжеви надписи съм получил повреда-защитата под задната ос се е откачила отпред и го играеше рало. Докато установя защо машината спира на най-малкото препятствие ми костваше много сили в мъкнене и бутане. Финиширах крайно изтощен, жаден и гладен и побързах да нападна кетъринг “Валентино”.
                ТРЕТИ ДЕН ЗАТВОРЕНО ТРАСЕ: Според казаното на брифинга трябваше да направиме опознавателна обиколка на трасето и да стартираме в 9.30 ч.
                След 9.00 часа бяхме готови за старта и някои колеги се промъкнаха успоредно със стартиращите джипове. Към 9.20 от съдийте ги напъдиха да не се моткат при джиповете, а да се нареждат на старта на затвореното трасе. А там Тодор Христов ни върна обратно в парка… Каза, че той казва кога, кой и къде да отива…
                Направихме опознавателна обиколка и после стартирахме. Трасето не беше тежко, но умората от предните дни надделяваше. Не ми харесваше само гьола, който осигури на всички кална баня. Имаше нужда от малко по-широки препятствия, защото при почти изравнени възможности на машини и състезатели само там можеше да става изпреварване.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Изкефи ме това, че се събраха толкова много машини, състезатели, придружители и зрители. За мен състезанието беше много напрегнато, защото беше първо за 2014 година и особено ме мореше ранното ставане.
                Трасетата ми харесаха, но бяха много изморителни и още ме държи мускулната треска след дългото зимно залежаване. Траковете бяха кофти и не ми хареса това с осморките и връщането по същия трак.
                Тази част от южна България е много красива и съм решил да се върна и разходя в несъстезателно темпо, за да се нарадвам на гледките.
                Програмата и регламента на състезанието не се спазваха, но това е донякъде разбираемо предвид многото участници от най-различни класове.
                На много места имаше много зрители с камери и фотоапарати. Един от тях беше като планинска коза по-бърз от машините. Само очаквам техните снимки и видео.
                За КЕТЪРИНГ ВАЛЕНТИНО отново мога да кажа само добри думи. Бирата беше добре охладена, скарата вкусна и топла. Имаше такива глезотии, като чорби, таратор, палачинки, безмесни ястия, плодове, закуски, кафе еспресо и дори агнешко печено /като си спомних и започнах да слюноотелам/. На официалната вечеря много от участниците съжаляваха, че не са останали на кетъринга.
                Искам да изкажа своята благодарност и към всички спонсори, организатори, съдии и особено от времеизмерването и контролите, които спомогнаха да се осъществи това състезание.

Имам и някои въпроси към оргатим-а, но се надявам да получа отговори от постовете по темата, а ако не ще си ги задам.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Тези ендуро състезанията не трябва да се правят заедно с джиповете, явно е,че при тях организацията изисква повече труд, следователно бюджет и време, което коства куп неприяности на моторите. Не ми се иска да бъде така, но моето участие (а и според други колеги и тяхното) изглеждаше като пълнеж към цялото мероприятие. Колегите от ККК се бяха постарали и това си проличава всеки път. За пореден път те показаха, че разбират от ендуро, но трасето от ден 3 си беше чиста подигравка с труда, който са положили за да направят истинското ендуро трасе. И понеже всеки може да дава мнения и акъл от форума, все пак затова е форум, аз ще си позволя да предложа и решение: Оставете ендурото на хората, които му разбират, те са го доказали. Успех и за напред, ще се видим живот и здраве на ваша земя на 22.06.
                  IN ENDURO WE TRUST!

Коментар

Това е класа на който се залага най-много...младежи 45 + като Пастрана, Кокера, Монката, Терзиев и много други звезди победители в европейски и световни надпревари
                    Когато си тръгвахме, колегите които са от този клас ми звъняха да ме питата какво става....що мене, така и не разбрах, аз отношение към организацията нямам.
                    Днес втори колега ми каза, че ще си иска парите обратно, щом нямало такъв клас, аз извадих 100лева, но той не ги взе....,така че въпросът остава открит.
                    Колко е сложно да се преместят дъртаците в отделен списък, така и младежите ще мръднат доста места напред. И така, въпросът е "КОЙ", "КОЙ" ни игнорира и защо??????

Предлагам тази неделя всички да излезем на протест пред кметствата на градовете си с плакати "КОЙ"...."КОЙ" излъга пенсионерите????
                    Вярвайте ми, че само за минути митинга ни ще прерасне в национален и тогава г-н КОЙ Христов, тогава Ви е спукана работата.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                      Когато си тръгвахме, колегите които са от този клас ми звъняха да ме питата какво става....що мене, така и не разбрах, аз отношение към организацията нямам.
                      Днес втори колега ми каза, че ще си иска парите обратно, щом нямало такъв клас, аз извадих 100лева, но той не ги взе....,така че въпросът остава открит.
                      Колко е сложно да се преместят дъртаците в отделен списък, така и младежите ще мръднат доста места напред. И така, въпросът е "КОЙ", "КОЙ" ни игнорира и защо??????

Предлагам тази неделя всички да излезем на протест пред кметствата на градовете си с плакати "КОЙ"...."КОЙ" излъга пенсионерите????
                      Вярвайте ми, че само за минути митинга ни ще прерасне в национален и тогава г-н КОЙ Христов, тогава Ви е спукана работата.
                      Чинел, извинявам се ! Има медали, специално изработени и утре справедливостта ще възтържествува !

Коментар

Първоначално публикуван от Joro_M Преглед на мнение
                        Много добро видео. Изгледах го с кеф. Даже и мен си ме хванал навирил копитца в 2.26.

Коментар

Чинел, извинявам се ! Има медали, специално изработени и утре справедливостта ще възтържествува !
                          Късно е чадо.
                          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ще помоля някой, ако има списъците с класирането ден по ден в клас Хоби мото, да ги качи. Крайното класиране ми е ясно, но ме интересува друго нещо.
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Малко снимки от мен https://www.facebook.com/nuray.isufo...3418360&type=3

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                                Ще помоля някой, ако има списъците с класирането ден по ден в клас Хоби мото, да ги качи. Крайното класиране ми е ясно, но ме интересува друго нещо.
                                http://timingsolution.mk/pdfresults/...Cross_day1.pdf

http://timingsolution.mk/pdfresults/..._Crossday2.pdf

http://timingsolution.mk/pdfresults/...MOTO_FINAL.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X