И ще проверяваме всеки дали си носи въже, да не ни се смеят децата на "бойните готовности"!
Имам и въже но ако се наложи ще помагаш с лебедката на Витарата бойното кръщение и беше с вашия клуб няма да ме оставите по средата на пътя и на мен ми се похапват наденички пие бира с ЕНТУСИАСТИ(LR)
С оглед на последното развитие на нещата, увеличих поръчката за наденичките с 50% . За всички участници(колкото и да са те, щото вече и аз не знам ), били те шофьори, навигатори или просто пътници са предвидени наденички, тъмна бира или безалкохолно, разни салати, хляб, отлична компания и сладка раздумка около огъня. Цената на това удоволствие е 10 лева за възрастен, децата естествено безплатно. Картите ще раздаваме на място, щото нямам софтуер да ги поставя тук. Пак там, на Мосю Бриколаж, ще съберем и парите, няма да правим нищо предварително.
За истинските мераклии с добри джипове предвиждаме две места за организиране на кратки траяли с "истинско екстремно офроуд шофиране" , та и ние по-неопитните, да се нагледаме на майсторлък и да прихванем някоя тънкост .
Колеги, напомням, че прогнозата зе неделя е студ(-5 до -10) и сняг(малко, но ще има). Така че, освен толкова дискутираните от нас гуми, ще Ви е необходимо и сериозно зимно облекло. И който каквато специална екипировка има(радиостанции, котви, въжета, лопати и т.н.) нека да взима. Освен радиостанциите най-вероятно друго няма да ни трябва, но нека да е налично, че не се знае.
И напомням,неделя, 9 часа на мосю Бриколаж в Люлин. "Записването" ще приключи като свършат картите(20 броя), закъсналите ще ни догонват по пътя, щото не по-късно от 9, 30 потегляме, че деня е къс.
Хора разходката е чудесно нещоНО имам сериозни ПОДОЗРЕНИЯ, че барбекю, на открито, на връх планината, зимата при -5С - -10С и сняг, надали ще е най-приятното преживяване - е поне ще се помни дълго време
Мислете за алтернативни варианти на закрито и топло.
На 50 метра от мястото на проектобарбекюто се намира хижа Тръстена. За зиморничавите ще се сервира там . Пък и може да се яде в добре затопления джип, аз ще се жертвам да пека отвън на огъня, само като един истински шеф-готвач ще са ми нужни "нежни и опитни" сервитьорки , но засега се сещам само за една двуметрова, около 100 кг. и с вълчи нрав. .
... Пък и може да се яде в добре затопления джип, аз ще се жертвам да пека отвън на огъня...
Злати, ние сме перманентно затоплени (печка Webasto), ама сме само 8+1 Като гледам ще ни трябват няколко Чавдар-ки (затоплени обаче) за да 'приютим всички'..
... Пък и може да се яде в добре затопления джип, аз ще се жертвам да пека отвън на огъня...
Злати, ние сме перманентно затоплени (печка Webasto), ама сме само 8+1 Като гледам ще ни трябват няколко Чавдар-ки (затоплени обаче) за да 'приютим всички'..
Коя е 100-кг. сервитьорка?
Хора това излизане в гората ли ще е или разходка до алеко!
Kойто иска топло да си седи в къщи,за друго загряване има вино скара и приятна компания, за тези който имат желание да дойдат,който са били на първия поход организиран от LREnthusiast знаят за какво става въпрос.Забравих и тъмната бира може и чай.
Искам да поясня, че Злати не е туроператор с няколко звезди и претенции за качеството на организацията няма да бъдат въобще уместни...
Това е излизане на сурия джипове с обща идея и непретенциозни оффроудери, ще стигнем до определеното място, ще изпечем някоя друга наденица, малко импровизации и ще си ходим..
Ако някой не си е подготвил маникюра и не си е гелосал прическата, по-добре да остане пред огледалото..
За сервитьорката ключовата дума е "вълчи" нрав
Приятели, нека не изкривяваме дискусията. Организацията ни е малко импровизирана, вярвам ще ми простите неизбежните пропуски, но все пак идеята е няколко(десетки) любители да излязат сред природата за кеф. Ще се постараем за всекиго да има по нещо, но ако помните, първоначаланата идея беше да излезем "на сняг". От мястото на обяда и втория траял има 20 минути по черен път и още 10 по асфалт до главния път за Своге и София. Нека си направим излета, пък ако някой прецени, че ще му е некомфортно до огъня на открито и другите варианти не го уреждат, просто може да тръгне по-рано.
За по-сериозна организация са нужни освен опит и доста финанси. Нашият клуб е организация без членски внос( и без опит все още). Истинските сериозни неща се организират, и ще се организират( дай боже) от собствениците на ето този портал, в който пишем. И нашият клуб ще се опита да им помага всячески.
За финал искам само да кажа, че ние възприемаме Ленд Ровър като най-добрия експедиционен джип( наше мнение) и в никой случай като състезателна машина. Именно затова го свързваме с походи в планината, лов, разходки из горите и др. подобни занимания. Той донякъде е емблема на своеобразен "лайф стайл", силно свързан с природата и споделян от нас. Така че не очаквайте организиране на състезания и супер екстремни походи от Land Rover Enthusiasts Bulgaria.
Днес и утре ще съм далече от РСто, така че казвам чао до неделя, 9 часа, мосю Бриколаж, Люлин.
Коментар