Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стари автомобили на служба
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Продължаваме с ГАЗ 51 Молотовка от Видин през 70те години.
ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
-
И-и, вярно, много лопата, много нещо.
-
Да, и аз виждам по една обикновена и по една кираджийска/така им викаме по нашия край/ лопата и на двата камиона.
Друга разлика - Дясната чистачка.
Всъщност, не помня /последно съм се возил на такова около 80-та година/ - чистачките дали не бяха с ръчно задвижване...
-
-
Учебна ГАЗ 51 през 60те години.
ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
- 1 like
Коментар
-
Тя тая снимка и напред някъде я коментирахме...
Та там казах, че за първи /и засега единствен/ път виждам Молотовка с такъв "тунинг". Явно инструкторът е бил много мераклия. В ония години единствено Ифа Хорх и КрАЗ 6х6 /от срещаните масово у нас/ имаха фабрично такива габаритни показалци, май и Шкодата.... Камионите с муцуна и ниски калници си имат всъщност добра видимост от шофьорското място - типа Молотовка и ЗиЛ 164 да речем. "Американски" тип от средата на 20тия век като ГАЗ 53 и ЗиЛ 130 са по-зле в това отношение.
-
Коментар
-
Интересен е наистина. Оборудван да полива от високо, ама колко ли метра? И дали помпата е на него или върви тандем с помпена станция... В България дали има такива... Иначе базовата машина 8х4 е краново шаси - имат един модел кранове качват на нея.
Преди 25 /или малко повече години/ Плама Плевен вкараха нещо подобно само че приличащо повече на бетонпомпа и работното място на операторът е долу. Установката беше на някоя от големите фирми, много пари и затова с най-евтиното възможно шаси - Татра, но не помня вече 8х8 или 6х6. Тогава пожарникарите казваха че към него момент в Бг няма машина която да полива от по-голяма височина.
Да де, има си и габаритни показалци дето ги коментирахме отгоре. Даже са и на пружинки
-
https://www.facebook.com/26269728709...eap3cqXjFpJ2JR
Само тази снимка в пълен размер намерих из нета. Доста високо вдига и прави разни чупки.
П.П. И тук в края на клипа се вижда:
https://www.youtube.com/watch?v=1AU2...80%D0%BD%D0%B0
Аз съм я виждал доста разпъната и ми се струва, че вдига на над 50м..Последно редактирано от Иван Жоров; 15-02-22, 19:21.
-
-
Да, благодарим на Иван Жоров.
Сега четох при руснаците, там ги имат доста. Бронто е финландска фирма. 30 и по-малко метровите ги качват на Камази, 52 метровите /както козлодуйската/ са основно на Сису и Скания /за Русия това/ - височина 52 метра радиус до 25 , 8 човека товароподемност, 1 на люлка и 7 по стълбата. Фирмата е произвела и вишка с височина над 100 метра, ужас!
Една 90 метрова в Москва
Литовскят КрАЗ пък е с Челла /италианско производство/ също го дават 50 метра и 8 човека товароподемност. Ето още веднъж, новичък
Коментар
-
Бойкот и отказ за зареждане на автомобили съветско производство в Канада, по време на войната в Афганистан.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар