Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стари автомобили на служба
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Това е произведение на Ларс Линднер който ремонтира и модернизира мобилни къщи в семейния бизнес „Lindner Reisemobile“ (от 1893 г.) в Олипарк Лихтенау. При това голямо челно съпротивление оригиналния двигател се е справял... вероятно не много добре... меко казано и е заменен от 1.4 VW дизел с 48 к.с.
Има леки съмнения за практичността, но целта явно съвсем не е тази.
Има доста снимки на TrabiCamper-и Lindner Reisemobile Chemnitz trabi в GoogleПоследно редактирано от TStanim; 19-09-21, 00:39.
- 1 like
Коментар
-
Изобщо няма защо. Беше забавно да се ровя...
Не се знае колко километра съм карал ЗАЗ 965A с двигател от Трабант. В миналото е имало момент, когато Трабант се е продавал в комплект с резервен двигател (Trabant 600) и двигателя се е продавал ЕСТЕСТВЕНО за крайните клиенти отделно (непотвърдена информация макар и от два различни източника) но е факт че такива двигатели имаше (във времето на дефицити) че и резервни части за тях и такива конверсии изобщо не бяха рядкост, защото ЗАЗ-а просто с такава скоростна кутия и двигател ставаше ззззвяр при ниското си тегло (в сравнение с оригиналния си двигател). Имаше и с двигатели на Вартбург но там нямам дори достатъчно въображение какво се е получавало.
Трабант да карам не се е случвало (щях да запомня). Само Варбург но малко < 50 километра.
Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 09:16.
-
Преди двайсетина години един образ насади двигател от Варбург на Трабант . Беше един син Трабант с плевенски лети джанти "бъбреци" . Караше го по София и беше голям сеир защото имаше зверско ускорение на старта . Доста неща му правих за присаждането .
-
Коментар
-
Корави момчета са били, или са пращали най-големите калпазани на тия курсове. С тоя въздушен дизел, дето хем трещи, хем вие, да бродиш из съюза началото на 70-те си е било кофти работа, В България как са били нещата? Ясно е, че на запад всички са искали. В съветския съюз тогава който е пътувал ми е интересно да чуя отзиви.
-
В общи линии нашия СО МАТ нямаше аналог в соц лагера . Там се караше само с хубави западни камиони . В началото на демокрацията се пътуваше с всичко . Кой до каквото се докопа . Европи ; мадари ; ифи ; мазове и камази . Мой съсед бай Вълчо от пети клон с бордова ИФА W 50 към българска коприна беше обиколил поне десетина пъти соц лагера .
-
- 3 likes
Коментар
-
Сердика София цех прясно мляко . Бялата Мадара е моята . Преди мен от нова я караше бате Боре чопъра аз я взех от него като се пенсионира . Първи клон автобаза Добротич . Мадарата соло е 8 000 литра 4 камери и ремаркето е толкова .Последно редактирано от sek.1; 20-09-21, 18:48.
-
Да и аз бях качвал снимка на Шкода 1200 с десен волан.ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Драго, да не би да са нещо специализирани, например за пощите? В СССР са използвали "Moskvich 434 P" от количествата за експорт за страните с обратна дирекция, но с километраж в километри, а не в мили. Използвал се е от пощенските служители, събиращи пликовете от пощенските кутии, за да слизат на тротоара, без да заобикалят автомобила.
-
-
По време на Втората световна война, през 1944-та, 18-годишната, тогава принцеса Елизабет II, като механик и военен шофьор на армейска линейка.
- 1 like
Коментар
-
До преди няколко години в столичния градски транспорт си го имаше т.нар "зимен ден"(поне в държавните гаражи). Може и още да го има, макар че и когато го помня беше вече про-форма. В армията май имаше също нещо подобно.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар