Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стари автомобили на служба
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Стари автомобили на служба
Демек поне 8 тона, а по книга му дават товароносимост 3т извън пътя. И даже не дава съществено газ при маневрите...Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеОсемдесет кила, едва ли биха имали особен ефект.
Обаче, това нещо е натоварено с (грубо на око) 2х2х4 кубика - суров бук... Разположението (на товара) отделно.
Хидравлика няма, това е също основен минус. За военни цели...тя ще свърши войната докато си свърши човек работа с тоя камион
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
За хидравликата - балига. Например легендевагените на датската армия са поръчани без хидравлика.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеДемек поне 8 тона, а по книга му дават товароносимост 3т извън пътя. И даже не дава съществено газ при маневрите...
Хидравлика няма, това е също основен минус. За военни цели...тя ще свърши войната докато си свърши човек работа с тоя камион
Мисълта ми е че явно има някаква логика. Не че я разбирамИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Абе аз кубик суров бук го мисля тон, та и мало више, айде тия 16 кубика не са баш плътна маса, но все е над десет тона.Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеДемек поне 8 тона, а по книга му дават товароносимост 3т извън пътя.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Винаги съм се чудил за тези 3,5-4т на Прагата, точно както и за IFA S4000. Товарят близо по 2, Прагата не ги и усеща. Бавните наистина са и бавни, шофьорът вървеше около нея и товареше бали слама. Армейските ги разпродадоха на безценица, за по 5-600лв. Имаше и почти нови, на по 10К км, бордови и с празни фургони. Един мераклия беше сложил лебедка и отзад, с раздатка от ГАЗ66.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Я! Ма ти верно серьозно май ?!Първоначално публикуван от centurio Преглед на мнение...И понятие си нямам! Тези неща, винаги са ми били ''Terra incognita''... Имаше нещо тайнствено и мистично в цялата работа и все ми приличаше на някаква шаманска дивотия, като туземци танцуващи около огъня...
Ама, смятах, че всичко си е в реда на нещата и сигурно знаят какво правят, щото, иначе после, машините си вървяха безотказно. ...
Колега , ти дизелов автомобил не си ли карал ?!
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
А на Джогана да му занесеш 2 туби гореща вода, той да не запали, а като е топло да му търсиш локва да го поливаш по- добре ли е? Прагата ако има акумулатор въртиш и тръгваш, няма студ, няма жега
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Успех да запалиш такъв дизелов двигател в студа с въртиш и тръгваш,особено ако е поизносен.Тука може да се прочетат легенди всякакви,кой чул,кой видял.С двигател дето е доста по-"модерен" като технология (д240) и в добро здраве,падне ли под -10 температурата половината въртене,което може да осигури акумулатора(180Аh) се изразява само в бял дим от ауспуха,когато го палиш по метода въртиш и тръгваш.Като си напишеш домашното има много добри шансове да запали съвсем лесно от първото завъртане.
Коментар
-
Гледах миналата година, една Прага в моето село, беше излъскана, боядисана и тунингована...нямаше карусерия отзад още(ако въобще и слагат, че може и да не е предназначена за работа), и се виждаше че и бяха сложили някакво турбо.
Иначе, нещото което лично ми допада в тоя камион по принцип, е звука на мотора. Може би защото не ми се е налагало да го карам
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Не си загубил многоПървоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение. Може би защото не ми се е налагало да го карам
Изгоряли подгряващи свещи примерно . И кто тръгнеш да ги отвиваш се късатПървоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение@Vlado_Ts Колега,те повечето дизелови коли от последните 20-25 години не се нуждаят от електрофакелно и вестникофакелно запалване в колектора,патят си от съвсем други проблеми.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
За тоя сезон ортака е извадил поне 20 скъсаниПървоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеАко въобще ги има, тия свещи зор се късат.
Вчера беше един Хюндай Сантафе и понеже свещите са му отзад и няма бъркане та главата долу .Навремето при нас в Победа електрокарите специално ги поръчваха без хидравлика на волана защото като е много лек волана каристите редовно изсипваха по някоя пачка ламарина като го завърти по рязко .Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеЗа хидравликата - балига. Например легендевагените на датската армия са поръчани без хидравлика.
Мисълта ми е че явно има някаква логика. Не че я разбирамПоследно редактирано от sek.1; 31-01-19, 05:50.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар