Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиС 110

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЗиС 110

Мии то, таковата, това сме ние Спокойно можеш да си кореспондираш с нас. Всички ние сме реални хора и по-голямата част от пишещите точно в този раздел имаме по 1-2 /някои по повече/ ретро автомобили, някои готови, други в процес на работа или изчакване. Лично аз съм го докарал до нещо 71 годишно в процес на реставрация и останки от още едно, 2 години по-дърто, на което трябва да му дойде реда след първото. И останки от нещо, което с известно усилие може да се нарече предвоенен камион, ама там вече не знам кога ще се пипа - направи ли се, трябва задължително гараж. А гараж за камион - йок
    Та така. Спокойно може да си комуникираме, освен това работата по реставрацията е нещо много интересно, така че ще се радваме да ни показваш от време до къде е стигнала, кое как става.
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Оказва се, че ЗИМ-ове за продан към момента има няколко. Освен горе споменатия на колегата се продават още два. Единият е във Враца. Двигателят му е блокирал и липсват хромираните лайсни. Търсят му 14 000 лв. Другият е в Лом. Разглобен е и трябва само да се боядише и сглоби. Бил без липси. Искат му 20 000 лв. Но не мога да намеря ЗИС...

Коментар

Зимай Зим-а колега не го мисли С врмето и работата ще го харесаш повече от ЗИС-а
        Газ 69 2.4i
        Густо майна, пътят свърши !!!
        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от Аниматора Преглед на мнение
          Зимай Зим-а колега не го мисли С врмето и работата ще го харесаш повече от ЗИС-а
          Към момента нямам възможност да закупя и реставрирам и ЗИС и ЗИМ (иначе на драго сърце). Затова докато не се убедя, че в БГ не мога да намеря ЗИС за продан, няма да купувам ЗИМ. Все пак търся от 2 месеца, нормално е да не открия веднага. Бих взел и в лошо състояние. Както вече споменах, ще гоня близък до автентичния само външен вид, така, че няма да е проблем и да бъде с липси. Иначе съм напълно съгласен с теб, че с времето ще харесам ЗИМ-а (не че сега не ги харесвам), но ако купя ЗИМ искам да съм спокоен, че съм направил каквото ми е по силите да намеря ЗИС и не съм успял

Коментар

Търся полумуфа / хидравлична / муфа за ЗИМ или цял двигател , но не от ГАЗ - ка а оригинален ! Някой да има идея къде има такива неща . Или въобще части за ЗИМ .
            И оставяйте някакви телефони !

Коментар

Първоначално публикуван от зим Преглед на мнение
              Търся полумуфа / хидравлична / муфа за ЗИМ или цял двигател , но не от ГАЗ - ка а оригинален ! Някой да има идея къде има такива неща . Или въобще части за ЗИМ .
              И оставяйте някакви телефони !
              Ако не са ти проблем парите виж тук: http://www.avtoall.ru/acat/index1.php?model=387. Иначе мога да потърся номерата на другите собственици на ЗИМ-ове, които намерих в последно време и да ти ги дам да ги питаш тях.

Коментар

Първоначално публикуван от veeeskooo Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]351498[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]351495[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]351497[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]351500[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]351496[/ATTACH]
                Знаете ли колеги нещо за този ЗИС?
                [ATTACH=CONFIG]351499[/ATTACH] Снимките намерих от съседната тема "ретро машини-снимки", но за съжаление авторът не е написал нито къде, нито кога са правени. Имате ли представа къде се намира (може би в Монтана?), продава ли се и т.н. Благодаря предварително за отговорите.
                Здравейте, за пръв път виждам темата. ЗиС-ът от тези снимки беше мой. Купих го от с. Комощица Ломско (снимките са от там преди да бъде натоварен на камиона). Сега е в София. Не е реставриран.
                Моля за извинение, не съм дочел темата до края, но като видях снимките не се сдържах да отговоря. Историята е следната: В Габрово имаше два Зиса. През 2000 г. купих по-добрия от двата - без двигател, скорости и т.н. После успях да намеря оригинален блок в сандък, бутала и почти всичко ново за двигателя, но имаше и доста липси. После купих този от Комощица. Също без двигател, скорости и т.н., но имаше почти запазени емблеми и други дребни неща. В съседно на Комощица село намерих скелета на още един от който изрязах някои едри детайли. Този в Кнежа не става за нищо, не си правете труда да го гледате, ако още го има. Емо от Волуяк беше събрал три. Два разфасоваха и ги продадоха на вторични суровини, а третия продадоха в Русия. Имаше и един в Поморие, който като купе беше ужасно гнил, но всичко от купето беше извадено и съхранено в един гараж, в т.ч. двигател и скорости. Капарирах го. Докато се организирам да отида и да го натоваря Хората на Емо от Волуяк дадоха малко повече пари отколкото аз и го бяха взели, независимо от капарото което бях дал. Така е, в този бизнес има търгаши, за които няма етика. По непотвърдена информация този също е заминал за чужбина. Някъде около 2006 г. всичко, което бях събрал и направил до момента продадох на един по-голям мераклия от мен в София, който до момента не е довършил реставрацията. Имаше един ЗиС във Варна с двигател от ГАЗ 51 (неработещ и много гнил). После той отпътува за Пловдив, а сега е при този, който купи моите.
                В УБО има два Зиса - един закрит и един кабриолет, които се поддържат в движение. Един е даден в политехническият музей. Два имаше в киноцентъра Бояна, от които единият беше рязан и със заварени платформи отпред и отзад за киноснимачни екипи. Преди две - три години чух, че единият от двата е продаден но не знам кой от двата, нито кой го е купил. В България е имало най-много Зис 110 извън Събетския съюз. Лично аз бях издирил историята на около 30 бр. Били са забранени за продажба на частни лица. Между 1960 и 1970 г. след като са ги бракували са използвани като мишени на Врачанския артилерийски полигон.
                Поздрави и успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  На края на тази страница, пише че някои от снимките са предоставени от някой си , е-мейлът му е (бил) ivanov_l@sof.ubb.bg

Страницата е
                  Аз съм Любен Иванов. Преди малко се опитах да отговоря по повод снимките на Зиса с монтанския номер, но отговора ми явно още чака одобрение от модератор, както и този вероятно ще чака.
                  Ако някой някога прочете това, ще се радвам да помогна с каквото мога.

Коментар

Здравей колега. А този скелет от ЗИС в близко до Комощица село къде се намира? Аз пътувам от време на време към Монтана и бих мин ал да го погледна дали поне не става както ти каза за суровини.Радвам се много, че се включи в темата, защото можеш да говориш от първо лице.

Коментар

Здравей, Този, за който ме питаш, се намира край село Сливовик. Тъй като съм нов тук и не знам как се качват снимки, дай, моля те адрес на електронна поща и ще ти изпратя няколко за да видиш за какво става въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Lev4o Преглед на мнение
                        Здравей, Този, за който ме питаш, се намира край село Сливовик. Тъй като съм нов тук и не знам как се качват снимки, дай, моля те адрес на електронна поща и ще ти изпратя няколко за да видиш за какво става въпрос.
                        Имейлът ми е veselinlubenov@mail.bg Благодаря предварително колега за снимките. Ти преди колко време си го гледал, дали изобщо още е там? Мен ме интересуват главно калниците, ако са здрави.

Коментар

С одобрението на колегата Любен Иванов (на когото искам да благодаря) прилагам направените от него снимки на ЗиС-а от село Сливовик:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10028.JPG
Прегледи:1
Размер:106.6 КБ
ID:5315025 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10029.JPG
Размер:104.1 КБ
ID:5315026 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10030.JPG
Размер:123.5 КБ
ID:5315029 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10032.JPG
Размер:98.1 КБ
ID:5315030 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10031.JPG
Размер:115.3 КБ
ID:5315027 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC10033.JPG
Размер:83.4 КБ
ID:5315028

Коментар

Жалка картинка......
                            Газ 69 2.4i
                            Густо майна, пътят свърши !!!
                            GSM: О895 7О6О59

Коментар

Олеле! Ако го подаряват, може и да стане някаква основа за хотрод, де.
                              Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Има все пак някаква основа върху която да се гради нещо. Всички липсващи работи се намират оттук оттам. Като прибавим и факта, че е рядък автомобил, си заслужава да се вдъхне живот на тая катафалка(на такова ми мяза в тоя вид). Но това може да стане реалност, ако го купи човек с много пари. Както се казва-целта оправдава средствата. На един от линковете в тая тема бях видял зис пак с много липси за скромната сума от 15 000 $. Е, колеги, кажете ми тоя паметник дали не заслужава по добра съдба все пак. Мене лично много ме заболя от тези снимки. За съжаление това е реалността в България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X