Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиС 110

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЗиС 110

и според мен най-доброто решение е да се направи някакъв ход-род.Единствено външно да се докара да прилича на оригинала, доколкото е възможно.

Коментар

Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнение
      Има все пак някаква основа върху която да се гради нещо. Всички липсващи работи се намират оттук оттам. Като прибавим и факта, че е рядък автомобил, си заслужава да се вдъхне живот на тая катафалка(на такова ми мяза в тоя вид). Но това може да стане реалност, ако го купи човек с много пари. Както се казва-целта оправдава средствата. На един от линковете в тая тема бях видял зис пак с много липси за скромната сума от 15 000 $. Е, колеги, кажете ми тоя паметник дали не заслужава по добра съдба все пак. Мене лично много ме заболя от тези снимки. За съжаление това е реалността в България.
      При първа възможност ще отида до това село и ако още е там и се продава на разумна цена ще го взема. Ако не за друго, то поне заради калниците, вратите и други детайли, който могат да ми потрябват насетне.

Коментар

Да, бъди разумен при покупката си. Пази се, желанието ти да имаш точно такава кола, да не се превърне в мания и да загубиш реална преценка за нещата. Опитай се да си зададеш въпроса, защо от толова много такива коли, нито една не е реставрирана. Бях го написал преди и сега ти го повтарям. На времето се уплаших да го взема. Машабите на такъв проект са огромни за нас. Ако си решил да си го правиш сам, това чудо ще те промени... Разбирай го както намериш за добре.
        Този гигант не става за HotRod в истинския смисъл на думата, освен ако не сте решили д правите нещо от рода на Blastoline

Коментар

Първоначално публикуван от veeeskooo Преглед на мнение
          С одобрението на колегата Любен Иванов (на когото искам да благодаря) прилагам направените от него снимки на ЗиС-а от село Сливовик:
          Тези останки си струва да се спасят, като части не са малко, има врати, лайсни...

Коментар

Първоначално публикуван от rsk_skodaowner Преглед на мнение
            Тези останки си струва да се спасят, като части не са малко, има врати, лайсни...
            Напълно съм съгласен с теб. Най-малкото могат да се използват отделни елементи.
            P.S. Просто за сравнение (макар и неуместно), ето например в подобно състояние, само, че ЗиС 101 е продаден за 5000 долара: http://www.gitlerkaput.ru/101/101.htm

Коментар

Ако успееш да се спазариш и да го вземеш, ще е добре. Както ти писа колегата ctef по нагоре, действай внимателно и обмислено. Най важното което можеш да направиш ако го вземеш е да съхраниш на първо време останките за по добри времена. И после полека лека да си набавяш липсващите части. Ще отидат години със сигурност! Ако си готов за подобна решителна стъпка, аз лично напълно те подкрепям. Може би и останалите колеги няма да останат равнодушни

Коментар

А как е с документите това купе ? Защото да се хвърлиш в авантюра за много пари и накрая да се окаже че не можеш да го регистрираш е меко казано глупаво .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

... Просто за сравнение (макар и неуместно), ето например в подобно състояние, само, че ЗиС 101 е продаден за 5000 долара...
                  Всъщност дори и да няма документи въпросното купе, стана ясно че все някъде нещо е запазено. Ако сега излиза купе без документи (макар и в не добро, но поносимо състояние), то утре от някъде може да изкочат документи без купе...
                  Друг е въпросът, че частите биха се продали много бързо, ако работата загрубее нещо, както е видно от линка, който си пуснал.
                  Колега, организирай се бързо, че хиените не спят. Закарай на собственика едно Жигули, да речем комби с газово (примерно), да му се радва и да си го кара без номера в селото и дава ЗИС-а. Че иначе го чакат вторичните.
                  Аз малко се съмнявам собственикът да е нормален, щом подобна кола е в такова състояние. Също ми е чудно при такъв интерес, как не е отнесена от някой досега, дали случайно твърдо не се продава или пък от завода са обещали на собственика, да му дадат чисто нов ЗИС и прочее...
                  Но каквото и да е, аз стискам палци - успех!

Коментар

Със съгласието на колегата Любен Иванов споделям с вас няколко снимки от процеса на реставрация на негия ЗИС и салона след това. Надявам се скоро да качвам и свои

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174623.jpg
Прегледи:1
Размер:55.7 КБ
ID:5315419 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174633.jpg
Размер:70.1 КБ
ID:5315420 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174713.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5315421 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174724.jpg
Размер:67.0 КБ
ID:5315422 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174747.jpg
Размер:38.3 КБ
ID:5315423 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:capture_10312011_174755.jpg
Размер:38.2 КБ
ID:5315424
                    С реставрацията на купето се е справил меко казано отлично. Убедете се сами:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 4.jpg
Размер:119.7 КБ
ID:5315425 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 9.jpg
Размер:100.9 КБ
ID:5315426 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 10.jpg
Размер:104.1 КБ
ID:5315427 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 11.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5315428 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 12.jpg
Размер:78.9 КБ
ID:5315429 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ZiS110 Grab 14.jpg
Размер:72.9 КБ
ID:5315430

Коментар

За да седи толкова години такъв ценен и рядък екземпляр има някаква причина . Най вероятно собственика иска много пари или с документите нещо не е наред . Преди петнайсетина години ме водиха в едно видинско село да гледам един джип Вилис останал от втората световна . Състоянието беше сходно нямаше двигател скорости полуоски и беше също много корозирал та за тея останки собственика ми обяви 15 000 $ и аз естествено си тръгнах по най бързия начин .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Със съгласието на колегата Любен Иванов споделям с вас няколко снимки от процеса на реставрация на негия ЗИС и салона след това. Надявам се скоро да качвам и свои

[ATTACH=CONFIG]378177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378179[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378180[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378181[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378182[/ATTACH]
                        [ATTACH=CONFIG]378183[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378184[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378185[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378186[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378187[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378188[/ATTACH]
                        Дълбок поклон пред човека реставрирал този титан на автомобилите
                        Газ 69 2.4i
                        Густо майна, пътят свърши !!!
                        GSM: О895 7О6О59

Коментар

[ATTACH=CONFIG]378177[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378178[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378179[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378180[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378181[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378182[/ATTACH]
                          [ATTACH=CONFIG]378183[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378184[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378185[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378186[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378187[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]378188[/ATTACH]
                          А този въпросен реставриран ЗИС как се е озовал в Русия, защото гледам долния ред снимки е на автомобил, участващ в популярно изложение около Москва?

Коментар

Първоначално публикуван от bluebird Преглед на мнение
                            А този въпросен реставриран ЗИС как се е озовал в Русия, защото гледам долния ред снимки е на автомобил, участващ в популярно изложение около Москва?
                            Да, освен това на снимка номер 9 се вижда, че рег. номер на Поршето е руски!
                            С "Фармахим" - непобедим
                            Дизел - само дънки!

Коментар

Вероятно не са една и съща кола. Интериора на този от Бг е дървен, което със сигурност е много по-стойностно и стилно. Дано не са го съсипали.

Коментар

Здравейте,
                                Наистина снимките от първия ред са на Зис който беше мой и все още е в България. Снимките на втория ред са от Русия. Изпратих ги на Веско за да види как изглежда интериор, тъй като нямам актуални такива снимки. На Зисът в Русия волана е дървен, както и други неща в интериора, докато оригинално волана, копчетата на таблото, копчетата на вратите за управление на стъклата и др. са от пластмаса цвят слонова кост. Моите и двата бяха претапицирани. Първият - този от първия ред снимки беше с някакъв бежов плюш, а втория - керемидово червен.
                                Извинявам се на Веско, че не уточних кои снимки кави са, като очаквах, че ще се ориентира от наименованието на файловете. Като извинение предлагам да му подаря една оригинална кора от тапицерия на врата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X