Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗиС 110

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЗиС 110

Това е двигател от БТР 60.Не ми изглежда нов,виждал съм нов двигател в сандък- то са хартии,грес,консервация...
    На този още му стои и водното съединение...Вероятно е сложен преди време в този сандък, а новия е изваден.

Коментар

И аз съм виждал двигател от сандък, нищо общо с този. Вероятно след смяната са решили да приберат стария мотор някъде и какво по-добро място от тоя сандък На мен това "покритие" по блока ми прилича на добре изпечен пепел с малко масло

Коментар

Първоначално публикуван от 4ovekat s amfibia Преглед на мнение
        Това е двигател от БТР 60.Не ми изглежда нов,виждал съм нов двигател в сандък- то са хартии,грес,консервация...
        На този още му стои и водното съединение...Вероятно е сложен преди време в този сандък, а новия е изваден.
        БРАВО КОЛЕГА Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0667.jpg
Прегледи:1
Размер:106.1 КБ
ID:5318461Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0655.jpg
Прегледи:1
Размер:115.3 КБ
ID:5318462

Коментар

Ако не е тайна за какво ще го ползваш?
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
            Ако не е тайна за какво ще го ползваш?
            Ще си намеря още един и после ще сглобя БТР )))))))))))))))
            незнам какво ще го правя. Дайте предложение може да измислим нещо заедно,.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
              Колеги, очаквайте включване с информация за продажбата на ЗИМ, който бил със сменен двигател, дизел от мерцедес.Една позната прави връзка със собственика, колата се намира в Бургас.
              Колега, когато имаш по-подробна информация мисля, че на всички ще ни бъде интересно да я споделиш. Ако има снимки-още по добре

Коментар

Колеги говорете във финикийски знаци......... Двигателя ще пасне на мястото си,само да си намеря ЗИМ. ако не ............ ще го пробвам на Моята М21-ца.

Коментар

Двигател от молотовка на лека кола?!!! Двигателят от ГАЗ-51, или от БТР, можеш да го ползваш за украса или да го върнеш на вторични. Или да го монтираш на ГАЗ 51 / 52. Не става нито за ЗИМ, нито за ГАЗ 21. Защо не става - ами защото е дефорсиран двигател, създаден за нискооктанови горива и предназначен за вграждане в камион. Почти всички от карантиите му са си негови и не са взаимозаменяеми с тези на ГАЗ-12 ЗИМ. Друг блок (ГАЗ 12 най-малкото е с увеличени размери за преминаване на горивната смес), друг колянов вал, други биели, друга цилиндрова глава и така нататъка - това са два напълно различни двигателя, конструирани с различно предназначение. Общото е, че са с подобна конструкция и с еднакъв ходов обем.
                  Двигателят от ГАЗ-51 е с мощност 70 к.с. при 2800об/мин. На ГАЗ 52-03 и 52-04 - цели 75 к.с. при 2600 об/мин. Ако ще ореш с Волгата - давай смело - това е мотора! Малко ще е тегав монтажа и при орането ще забива муцуна в земята, ама нищо - ще е интересен резултата. Ако ще искаш да я караш с повече от 80км/час - сложи й автомобилен двигател. Нейният е 85 коня и се развърта до 4000 об/мин. Предвид слабите спирачки и мекото окачване повече мощност не й е нужна.
                  Пък и след подобен тунинг колата гарантирано ще струва тамън 500 лева. Толкова дават на вторични. Не можеш да я регистрираш като кола точно никога и всеки катаджия ще ти се зарадва ама много като те сбара с нея!

Коментар

Първоначално публикуван от m_g Преглед на мнение
                    Двигател от молотовка на лека кола?!!! Двигателят от ГАЗ-51, или от БТР, можеш да го ползваш за украса или да го върнеш на вторични. Или да го монтираш на ГАЗ 51 / 52. Не става нито за ЗИМ, нито за ГАЗ 21. Защо не става - ами защото е дефорсиран двигател, създаден за нискооктанови горива и предназначен за вграждане в камион. Почти всички от карантиите му са си негови и не са взаимозаменяеми с тези на ГАЗ-12 ЗИМ. Друг блок (ГАЗ 12 най-малкото е с увеличени размери за преминаване на горивната смес), друг колянов вал, други биели, друга цилиндрова глава и така нататъка - това са два напълно различни двигателя, конструирани с различно предназначение. Общото е, че са с подобна конструкция и с еднакъв ходов обем.
                    Двигателят от ГАЗ-51 е с мощност 70 к.с. при 2800об/мин. На ГАЗ 52-03 и 52-04 - цели 75 к.с. при 2600 об/мин. Ако ще ореш с Волгата - давай смело - това е мотора! Малко ще е тегав монтажа и при орането ще забива муцуна в земята, ама нищо - ще е интересен резултата. Ако ще искаш да я караш с повече от 80км/час - сложи й автомобилен двигател. Нейният е 85 коня и се развърта до 4000 об/мин. Предвид слабите спирачки и мекото окачване повече мощност не й е нужна.
                    Пък и след подобен тунинг колата гарантирано ще струва тамън 500 лева. Толкова дават на вторични. Не можеш да я регистрираш като кола точно никога и всеки катаджия ще ти се зарадва ама много като те сбара с нея!
                    хахах колега наистина ценна информация. Е вече този двигател май,няма да ми свърше никаква работа,а го купих само защото ми попадна на добра цена .

Коментар

Първоначално публикуван от m_g Преглед на мнение
                      Двигател от молотовка на лека кола?!!!Не можеш да я регистрираш като кола точно никога !
                      Абсолютно си прав!!!
                      Няма как да се регистрира като кола!!!
                      Може да си я кара на село, но не и по нормалните пътища!!

Коментар

Има волги със значително по мощен двигател V 8 от Чайка той пък от своя страна е разновидност на двигателя на товарните ГАЗ 53/66 . Спирачките са същите барабанни . Произвеждани са в ограничена серия за специалните служби . http://geezer18.narod.ru/rus/
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Стига да може да се събере двигателят в "коша", значи може да се ползва, въртящият момент и конете се коригират според нуждите с механични обработки и някой чарк, регистрацията е най-малкият проблем и последна грижа. За проект с подобен двигател, проблема би бил, как ще вкараме колата в пътя , нищо друго...
                          VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                          SXS-Restorations 0886513079
                          Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Айде и аз да се намеся относно двигателя. Едно е определението за него "кютук", Би било безслислено да се сложи на лека кола, ще останеш много разочарован от резултата. Както каза колегата единствено ако ще ореш с колата, тогава би имало смисъл. Аз карам с нешо подобно М20 на газ 69, мога да споделя че сила имам влак да тегля, обаче пъгавината я няма.

Поздрави
                            Газ 69 2.4i
                            Густо майна, пътят свърши !!!
                            GSM: О895 7О6О59

Коментар

Здравей Микеле
                              Бих искал да погледна двигателя в сандъка !
                              Звънни ми 0889632068

Коментар

Колега има един сайт за ретро автомобили,но мисля че ако поставя линка ще го сметнат за реклама на форума,ако имаш още желания пиши на лични да ти го пратя или просто напиши в гугъл класически коли.Там има тема с коли,който са за реставриране и на повечето има оставени координати за връзка със собственика.Имам регистрация там и мога да ти сътруднича.
                                Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X