Отказахме ли се да търсим истината?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За ЗАЗ-а и неговия двигател
Свий
X
-
Мой приятел когото навремето запалих по зазките и още кара заз
каза, че е копиран от първите модели на порше
Знам,че поршето е боксер а не w,но в началото на производството?През втората световна немците имаха едни джипки въздухарки с мотор отзад,а братушките краднаха оттук оттам така,че може дядото да е германец а бабата рускиня
Едно е 100%сигурно,че дететоси е чисто русначе,е ние дори и такова си нямаме
Коментар
-
ми щото не са знаели че е неудачна. преди време когато писахме тук по една моя тема за V4 двигателите, си направих труда да се поразровя из нета и открих че доста производители са го ползвали - форд, сааб, алфа например. и заз ,разбира сеПървоначално публикуван от go go goзамислете се, какъв е смисъла да има V4 при положение, че тази конструкция е практически неудачна
Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Неудачна? Колко двигателя знаеш които могат да стигнат например от Благоевград до София със строшен разпределителен вал? Е, разхода се дига ...
А легендата върви от разни паркови и аеродрумни агрегати. Въздух, ток, помпени станции, квото там ... Когато не бомбардират летището, за да излетят при всеки идва Джуган, запуска го, проверява го, наоколо се мотае наземния екипаж и кой какво прави знае в крайна сметка командира на групата двигателисти. А другите къде от мързел къде от глупост така и не научават кво аджеба са правили две години. Обикновено не знаят и че са били стартова команда. После ракията и романтиката от "онова време" стават много и изтребителите вече ги палят със ЗАЗове. Такива ми ти работи.
Аз пък знам танкисти, които не знаят че танковете често имат манивели за палене. Също въпрос на мързел и глупост.
Коментар
-
Защо пък да е неудачна? Малко е усможнена ... но ако е неудачна защо Хонда (за които става дума, че са лидери в двигателостроенето) все още поддържат V4 двигателите? Имат предимства в компактноста и кривите на въртящия момент ... Първите Хонда ВФ 750 са били пробламни, но не заради конфигурацията на цилиндрите, а заради проблеми с мазането на разпределителните валове ... По късно тези проблеми са решени и сега нормално си се движат ВФР и РВФ ...Първоначално публикуван от munchoми щото не са знаели че е неудачна. преди време когато писахме тук по една моя тема за V4 двигателите, си направих труда да се поразровя из нета и открих че доста производители са го ползвали - форд, сааб, алфа например. и заз ,разбира сеПървоначално публикуван от go go goзамислете се, какъв е смисъла да има V4 при положение, че тази конструкция е практически неудачна
Път без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
-
Истинските V-образни, сегмент от звездообразни (повечето чопърски V2) и пълните звездообразни се правят преди всичко заради късия колянов вал и заради охлаждането, когато е въздушно. Може и да са им по-плавни кривите на въртящия момент но всички дизелови грамади, работещи предимно на номинални режими са редови - генератори, кораби и т.н. Когато проблемът с дължината все пак възникне, слагат два един до друг и им свързват коляновите валове.
Предимството, според Стефан, за двете глави за други е недостатък. То, ако е за живучест, направо да сдвояваме двигатели, както е в БТРа. Това, че бил счупил единя ангренаж и още се движел не е същественото, а на колко километра е бил двигателят като го е направил - на 80 000 или на 600 000?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
просто не е там където мислех а се нрие някъде другаде
Коментар