Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За ЗАЗ-а и неговия двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: От: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    Като те кефят толкова съветските нужници си ги карай. Ела да ти покажа Фабия с шкодовия мотор 1.4 на 750 000 км- и върви такси на метан, кара я половината град и е здрава като бордюр. Ладите, особено новите гният още в магазина.
    А защо според теб в световния ралишампионат има Шкода, а Лада няма- или аз нещо бъркам. Чехите имат автомобилостроене с традиции още от началото на 20ти век, ама няма как човек като теб да го знае- явно единствената ти прочетена книга е ''Аз ремонтирам ВАЗ''
    Бъркаш се много )) Откак съм пробвал Баварската техника и Японската, за чихкинчета и разни други бивши соц. не искам да чувам! Просто отбелязвам, че за мен техниката на чихкинчетата не е вариант

А ти си я карай фобията със здраве и до 2 000 000км - щом те кефи )))))

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
      Koлега ако случката е достоверна мисля че модела не е било Фабия(Фобия). По ми се чини да е Форман или Фаворит. Заз мисля че му е доста над нивото Фелиция, а за Фабия и ЗаЗ не мисля да сравнявам по какъвто и да е показател.
      Ако правилно съм разбрал "зората на демокрацията" де.
      Ба.ли - зората на демокрацията че беше е сигурно, щото го дадох веднага на едно приятелче за вторични суровини. Даже на гишето за данъци народът отстъпи крачка назад, като служителката ме подкани да платя данъка и на БМВ750, след като платих ЗАЗ-а )) Не знам защо обаче фобия ми е останало у кратуната - сигур заради името ))))))

Да ти кажа честно обаче, глождят ме съмнения, че Жожо-виявицата е бил по-проходим от Витарата при някои условия. Но не знам къде има още движещи се виявици, за да сравним.

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
        Да ти кажа честно обаче, глождят ме съмнения, че Жожо-виявицата е бил по-проходим от Витарата при някои условия. Но не знам къде има още движещи се виявици, за да сравним.

Ето малко: http://video.meta.ua/3864770.video

Коментар

• От: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Още едно:

Коментар

Снощи пак говорих с дедотоЗаз от старите си е купил след две години чакане на ред Чисто нов от магазина

Жена ми си спомня като го е докарал от София каква радост е билоВсе пак става въпрос за лека кола а да имаш такава 60 те години си е било престиж

И верно са ходили на екскурзия до Истамбулагите го гледали и цъкали с език.И на връщане ги хване страшна поледица и дедото с Жожо с четири човека вътре им скрил шайбата.Всичко буксува на леда само Жожо лети напред.

После е имал москвич и сега Трабантче та според него от Заза по проходимо „в онези времена “не е имало.
            5 човека ловци с пушки и такъми и 5 кучета в него и вика откъде излиза плашили сме се.Няма орана нива няма кал само напред.

И вика никога не сме закъсвали на лов с него„те толкова народ сигурно и да закъса ше го избутат“

Сега с трабантчето с вериги на предния мост откъде минава гледах и се чудих и ходих да го дърпам с трактора щото след обиколка на целия район се беше бухнал в една огромна преспа до средата на вратитеА е на 80 години човечеца............
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Ми не е честно баси, да дадеш 9 бона за 4х4 с почти 140коня мотор, бавни предавки, зимни гуми и нам к'ви компютри, и да не мине през сняг, през който виявицата с нек'ви гуми траял минава. А я взех зазката за 500 лв на 11 години. Верно - несравними в друго отношение, но проходимостта му е смущаваща. Да не говорим, че на витарата ми се налага да включвам бавните в по-дълбочък сняг. Имаше синхронизатор и на 1-ва!!! От 1-ва до 4-а предавателните отношения бяха нестандартни 1-ва по-бавна от нормално, 4-а по-бърза. Очевидно кола за гора, поле. Спомням си, че с брато4ката въртяхме по 20 мин. на една поляна със сняг до праговете(за да не ни изненада някъде в снега с поведението си), и виявицата не заседна никъде. Имаше една странност - въртиш волана и като кораб- поема след малко по новият курс )) предницата му немаше много големо сцепление, но затова и много лесно се овладяваше.

Един път до банята го паркирам и заключвам и един колега ме гледа като отровен и вика - ама колата работи! а то печката докато изгори горивото от карба и се гаси сама после ))))))

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Да му се не види. Да не се изчерпаха обидните епитети вече. А толкова се забавлявах. Чакай да поразпаля малко спора. Аз ще кажа , че не само Шкода /100, 1000, 105,120, 125 ..../ са по свестни от ЗАЗ и повечето от останалите съветски "автомобили". И Трабанта е по-грамотно сътворен и сглобен. А да ви видя сега!
                Как не ти видях мнението по-рано! освен здравите пломби, които трябваше да имаш за трабант и двама да те бутат, за да можеш да излезеш извън асфалта, ами имаше и много специфична техника за потегляне - газ до дупка, и отпускаш много внимателно съединителя!
                Един приятел ме беше помолил да ходим с трабанта, аз да карам, че той е без книжка. 3 пъти ми угасна още при първото потегляне, а той крещи - ГАЗ БЕ, НЕ ЧУВАШ ЛИ - ГАЗ!!!! Ту-154 на форсаж беше малко по-тих от трабана)))) Да ти кажа честно - заз-а за мен е нек'ва руска вилна кола, а трабанта - детска играчка

Коментар

Как не ти видях мнението по-рано! освен здравите пломби, които трябваше да имаш за трабант и двама да те бутат, за да можеш да излезеш извън асфалта, ами имаше и много специфична техника за потегляне - газ до дупка, и отпускаш много внимателно съединителя!
                  Един приятел ме беше помолил да ходим с трабанта, аз да карам, че той е без книжка. 3 пъти ми угасна още при първото потегляне, а той крещи - ГАЗ БЕ, НЕ ЧУВАШ ЛИ - ГАЗ!!!! Ту-154 на форсаж беше малко по-тих от трабана)))) Да ти кажа честно - заз-а за мен е нек'ва руска вилна кола, а трабанта - детска играчка

Нещо не му е било таман на този за който разказваш. Ела да се качиш на моя. И после пак ще коментираме. Трабо наистина се кара като детска играчка или поне на мен ми е толкова забавно и лесно. Може пък да е въпрос на вкус също.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

• Re: От: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Просто тарамбуката е работила на 1 цилиндър. Нормално върви значително повече от ЗАЗ. Ама товоите критерии са странни. Ти ли ми обясняваше, как руският извънбордов мотор е по-добър от Джонсън/Евинруд?
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ааа, не го обиждай! Ти би ли купил раздвижен райбер(с микрометрична резба) за некви пластмасови втулки на предницата на трабито, които не влизали така мазно, както е положено... този райбер струва повече от един кашон втулки ))))))) Това траби се къткаше като божество и не знам не е ли в движение още! Жена му какъв скандал отнесе, затова че "икономайзера" бил на границата на зелено и жълто, когато тя кара, а не на зелено!(друг въпрос, че за двутактовите е противопоказано да работят дълго в един режим, и особено в икономичен, ама нейсе

Коментар

мога да ти го демонстрирам: Нептун-23 и Евинруд-25. С Нептуна зефирчето е по-устойчиво, гори по-малко, и НИКОГА не ми е спирало, поради дефектирало запалване ))))))) Два пъти нептуна е изпушвал поради найлонова торбичка на торпедото, един път подскачаше зад скутера по водата поради моя грешка, но е неубиваем )) Проблем ми бяха гумените крилчатки - вече сме с нов "Голям брат" и ми продават неговите боклуци)) Какво ще кажеш за запалването на Евинруд: "....може да работи 25г. безотказно, а може да дефектира и на 20-ата минута ...." При мен дефектира на втората година откак го купих (и 12-ина години от производството) на тихи обороти и на 4-5 мили от пристана. В този смисъл ти писах тогава, че такъв двигател не е за море )) Сега работи, но не смея да го сложа. Само като си помисля в жегата от Маслен нос до Приморско с 4-5 годишно дете пеш... добре че бяха слезли на брега, преди да дефектира. Щото до пристигането ми на Маслен нос 2 часа в радиосянка(нанай ГСМ покритие бате и ръкомахания и палене, 100м плаване, гаснене, 15мин почивка и т.н. На косъм ми беше да стрелям ракети )))) Мисля разбираш откъде е заключението ми
                        Не мога да кажа лошо за Меркури - наистина друга класа мотор. За съжаление не ми пасваше дължината на ботуша.

Коментар

• Re: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Моят Джонсън е 79 набор и е по-безотказен от всеки съветски двигател. Просто си требе грамотно обслужване, и на съответната лодка да се сложи правилен мотор. Руският и при грамотно поддържане си е баласт.
                          Не бих си качил детето на лодка оборудвана с такова нещо.
                          Самите руснаци не щат родните си двигатели.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Re: За ЗАЗ-а и неговия двигател

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Моят Джонсън е 79 набор и е по-безотказен от всеки съветски двигател. Просто си требе грамотно обслужване, и на съответната лодка да се сложи правилен мотор. Руският и при грамотно поддържане си е баласт.
                            Не бих си качил детето на лодка оборудвана с такова нещо.
                            Самите руснаци не щат родните си двигатели.
                            Е, аз пък на Жонсън-Евинруд М/у другото нептуна е копие на некъф датски двигател от 60-70 години доколкото знам, и това обяснява по-добрата хидродинамика от евинруда Ето ни последното лято с малкият с Нептуна, след като го въоръжих с вихрова помпа(прилича на центробежната) http://www.youtube.com/watch?v=wY_4parze5o
                            Последно редактирано от SJ410; 25-01-12, 13:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              ...Просто си требе грамотно обслужване,...Самите руснаци не щат родните си двигатели.
                              Качих преди малко схемата на електронното запалване на Джонсън-Евинруд за двуцилиндрови мотори. Реверс-инжиниринга ми се наложи, когато се оказа, че у милата Родина такава част не се предлага Копирай си я и си направи едно резервно запалване , да си имаш, като зазкаджия полуоска Презапасена е повече от два пъти спрямо оригинала, за има-няма 5 лева имаш още един блок, по-сигурен по отношение елементна база. За защита от водата - потопи я в полиуретанов лак, изсуши я и си ок. Що чоплене падна на смолата с която бяха залели блока - не ти е работа! Другото слабо място е самата бубинка, която управлява тиристорите. Тя обаче с мултицет се хваща лесно. При "голяма" нужда може да се замени с бубинка от автомобилно реле(улучва точно размера), като му намалиш наполовина намотките, че иначе фърга искри и кога не требе )))))
                              http://dmitrev.t15.org/JE_CDI_Sch.jpg http://dmitrev.t15.org/JE_CDI_Sch1.jpg http://dmitrev.t15.org/JE_CDI.jpg http://dmitrev.t15.org/JE_CDI1.jpg http://dmitrev.t15.org/JE_CDI2.jpg
                              А за това че и самите руснаци на ги искат - ми и аз не ги искам, ама не мога да дам пари за нов меркруизер а и не знам как ще спя, като го оставя на пристанището. С нептуна спя спокойно )))))))) До обслужването - мислиш ли, че не ги обслужвам добре, щом карам нептун с чукчета Сега се сетих и за една друга простотия на евинруда - болтове и гайки откъде си купуваш за него? Като го взех и си викам - почваме със стандартната процедура - смяна на болтове и гайки с морска неръждавейка. Да ама не. Трябва да се забрани продажба на техника, която не отговаря на стандартите в дадена държава.
                              Последно редактирано от SJ410; 25-01-12, 16:10. Причина: грешка

Коментар

Като го взех и си викам - почваме със стандартната процедура - смяна на болтове и гайки с морска неръждавейка. Да ама не. Трябва да се забрани продажба на техника, която не отговаря на стандартите в дадена държава.

Аз съм с Меркюри. Всичко е инчово. Ама си е неръждавейка, та за сега не се е налагала смяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X