От: Само за 29 г. и нагоре (спомени от миналото)
Много се бъркаш защото те са много стари. Тополите си беше по-каубойска, Чепишев и Лимончето бяха ,,по-изискани". Точно шкембето никога не им е било силната страна в сравнение с каруцарските и именно там набиваха като за световно гнусливите, вярно някои без чесън. А култови шкембеджийници имаше във всеки квартал , но на някои им се носеше славата повече. За мен примерно са били тези на последната спирка на петицата в Княжево, двете на женския пазар(Цар Симеон, Жданов), тази на Графа срещу Златното пиле, срещу лесото в Дървеница(малко мязаше на закусвалня), неоригиналното Дамарче на Стамболийски (до Нипроруда). Всичките по местоучене или придвижване за, даже позакачих и по месторабота.Там алкохолът беше бира и лимонада, яденето шкембе/пача и кебапчета. Другото не са шкембеджийници, а култови кръчми, кебапчийници (на ЦСимеон срещу Гамбринус, Вкусното кебапче на Сан Стефано и др) или закусвални. В повечето ресторанти сефтето ми е със старците (лека им пръст) и съм сигурен, че поне на няколко са присъствали на откриването. Щеше да е гот да съм по- манечок, ма не съм,a и нямаше да знам разликата между изпклакнато и преплакнато шкембе. Не съм и в sf.sf поради немане що да се чини по наше село.При регистрацията нещо ме питаше от къде си и къде живееш, та затуй е двойното sf, a май не мога и да го махна(модератор може всичко, без да му давам картбланш-да действа). Хайде понеделнишки
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe)
Преглед на мнение

Коментар