Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ако си го ползвал хрома много време, фокса ще ти се стори бавничък. Доста бавничък, всъщност. Единственото му предимство - държавните институции, банки и прочие обикновено работят само с IE и FF. И понеже IE e.... (виж ми подписа) то FF е единствената му алтернатива.
    Да, тъкмо го инсталирах преди малко и сега наистина ми се струва, че бавно зарежда страниците.
    Но понякога тоя хром ми прави едни проблеми... например влизам в zamunda, да си дръпна някакъв филм после ми изписва нещо от сорта 404 not found, търкам някакви си истории ( викат им бисквитки) и всичко започва от начало. Например в някой сайт, където имам регистрация и съм си запаметил профилното име, вече не е запаметено, все едно влизам, за първи път.
    Firefox-a ми изглежда готин, може и да остана,за няколко дни с него, пък за напред ще видим.

Коментар

Не зарежда кой-знае колко по-бавно. Стартира се по-бавно първия път, скролва по-бавно, и т.н. Например ако влезеш в дълга тема с много снимки и сравниш с хрома, разликата е доста голяма. операта например е доста по-бърза. Тя пък си има други кусури...

ПП: Е те бисквитките са за това - да те помни съответния сайт. Като ги изтриеш, няма как да те помни.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Харесва ми и е простичък! Оставям си го на лаптопа.

Коментар

Тези дни ми се наложи да преведа в работа една лаптоп-ка. Със параметри 650Мхз, 256МБ RAM, 8GB HDD, и 8МБ вградено видео S3. Та това трябваше да работи със всичко съвременно. Интернет, филми, музика...
          Ами направих го. Когато нещата опряха до браузъра, като изключим IE 6 които върви като пушка (докато върви - обикновено 3-6 кликания) сложих Хром, и като видях, че заема 230МБ инсталиран.... И ползва около 200 рам (лаптопа има 256). Хрома отиде набързо в коша. Сложих опера (последна версия) 80мб използвана памер, без стартирана опера, 120-130 мб рам със стартирана... Използвано място 40МБ. Върви Youtube, VBOX (естествено не HD клиповете)...

Иначе не съм фен на опера, но в случая това беше браузъра които перфектно си свърши работата като браузър.
          Иначе си ползвам Firefox без значение, че може би зарежда 2-3 секунди повече, за сметка на това си има супер удбни за мен тулсчета... Които при другите трабва да се инсталират допълнително...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            супер удбни за мен тулсчета... Които при другите трабва да се инсталират допълнително...
            Я сподели, ако може.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Я сподели, ако може.
              Ами като се занимавам с Уеб, десен бутон - селекшън и view source на маркираното. Отделно вече има и "изследване на елемент" където ти показва, как точно е форматирано дадено нещо...

Коментар

Ами като се занимавам с Уеб, десен бутон - селекшън и view source на маркираното. Отделно вече има и "изследване на елемент" където ти показва, как точно е форматирано дадено нещо...
                Това го има и в хром, до колкото знам откак е хром. И не се инсталира допълнително. За сметка на това FireBug-а се инсталира допълнително.

Коментар

• Re: Кой какъв браузър ползва и защо?

Firebug и плугин за Fiddler също и Web Developer.
                  Аз това ползвам.

Коментар

Това го има и в хром, до колкото знам откак е хром. И не се инсталира допълнително. За сметка на това FireBug-а се инсталира допълнително.
                    Chrome има inspect element, НО НЯМА view selection source...

Коментар

НО НЯМА view selection source...
                      Не, няма.

Коментар

Maxthon 3 - това ми дърпа с около 30% по- малко РАМ и си бачкам на него сякаш го ползвам от години.
                        Поразгледайте го по- запознатите и дайте мнение.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Един трик за Opera за освобождаване на памет, който случайно открих:
                          • Пускате си операта
                          • Ровите яко в нета и отваряте 20+ таба и цъкате линкове в тях, та да има и хистори за връщане назад
                          • В task manager-а е някакъв кошмар - 700+ MB
                          • Минимизирате операта............................... докато таск мениджъра стои on top и гледате какво става
                          • Паметта, заета от операта става около 40-80мб (или 2-3-5, ако сте работили с 1-2 прозореца), в зависимост какво е отворено
                          • Максимизирате операта и се почва вдигане на заетата памет, но в много по-малки граници и при моите тестове стига до 120-140мб. Всички страници по табовете са си отворени, хисторито също си работи (back бутона не забавя работата).

За ползващите Опера този трик е в помощ, когато я затварят и тя почва много бавно да освобождава гореспоменатите 700+ мб (и 300 да са, пак са много). В тези случаи трябва изчакване, защото повторното стартиране намира работещо копие в паметта и предлага да го затвори (force close), което не е много добре, ако ползвате операта за rss reader, e-mail client и разни други нейни екстри.

За това едно минимизиране-максимизиране и после затваряне пести доста време, помага за правилно затварян и общо взето за бързо и цялостно запазване интегритета на данните, които операта ползва.

Коментар

Това го поразучих малко и не знам профитата какво използват най- много, но аз си намерих удобен браузър.
                            Нацъкано е с малки удобни бутончета навсякъде, които за минути им свикнах.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аз до преди година и нещо ползвах firefox-а, ама нещо взе да се бъгва и бави и му бух шута
                              Сега съм с google chrome и съм доволен, а покрай умния* телефон си направих регистрация и още повече му се изкефих след преинсталация на два компютъра, само се логнах в профила и всичко както си ми беше по шорткъти подредено си излезе . Докато лисицата трябва да си изнамериш форуми, сайтове и т.н. и да си ги редиш.
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

SRWare Iron е алтернативен браузър, базиран на отворения проект Chromium. Има всички функции, които предлага Google Chrome, с изключение на тези, които представляват проблем за сигурността и неприкосвеността на личния живот.

Google Chrome получи доста критики от специалистите за защита на данните, по причини, като например създаването на уникален идентификатор на ползувателя, както и на поддаването на данни към Google за генериране на подсказки. За разлика от своя прототип, Iron не идентифицира потребителя и не изпраща на Google никаква информация за дейността му. Премахнати са също и докладите за грешки, инсталацията на услугата Google Updater, която се стартира заедно с Windows. Отличителна черта е и вградения блокатор на реклами.

С положителните си отличия, SRWare Iron има всички шансове да стане предпочитаната алтернатива на Google Chrome.

http://www.kaldata.com/modules.php?m...n=show&id=1838

Добре работи, най-накрая ме отърваха от ъпдейтите когато му скимне!
                                https://www.srware.net/en/software_s...n_download.php

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X