Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Ако трябва да избирам друг браузър, различен от Firefox, аз бих ползвал Opera. Години наред съм я ползвал и съм бил доволен. В момента ползвам мобилна версия на телефона си.

IE - само ако нямам никакъв друг избор.

Коментар

Аз от 7-8 години ползвах само Опера, но от около 2 години адски много ми хареса лекотата и бързата работа с Google Chrome. Гласувах за Chrome и Опера, защото ми се струват най-стабилни, най-бързо и лесно зареждане на сайтове, hd видео, по малки крашове. Особено когато зареждам чуждестранни сайтове за мен това са най-добрите броузери.

Коментар

Преди няколко дни направих преинсталация на уйндоуса.. Сложих си както обикновено - мозила.. Преди ми правеше проблеми и мислих, че е заради затлачения уйн, но не.. От както преинсталирах уйн-а проблемите с мозилата си продължиха.. Та днес реших, че и сложих хром.. Цял ден си го човъркам и отварям различни по тежест сайтове за да видя реакцията му.. Настройките си ги направих както си ми е удобно на мен и установих, че адски много време съм изгубил в ползването на мозила.. Хрома върви перфектно.. Бърз е, нищо не му липсва и тези забивания и крашвания на флаша вече ги няма сякаш.. Впечатленията ми са едва от 7 часа, но не бих стартирал мозила скоро.. Та, гласувах Хром.. Ако искате, пробвайте, аз останах много приятно изненадан..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          Преди няколко дни направих преинсталация на уйндоуса.. Сложих си както обикновено - мозила.. Преди ми правеше проблеми и мислих, че е заради затлачения уйн, но не.. От както преинсталирах уйн-а проблемите с мозилата си продължиха.. Та днес реших, че и сложих хром.. Цял ден си го човъркам и отварям различни по тежест сайтове за да видя реакцията му.. Настройките си ги направих както си ми е удобно на мен и установих, че адски много време съм изгубил в ползването на мозила.. Хрома върви перфектно.. Бърз е, нищо не му липсва и тези забивания и крашвания на флаша вече ги няма сякаш.. Впечатленията ми са едва от 7 часа, но не бих стартирал мозила скоро.. Та, гласувах Хром.. Ако искате, пробвайте, аз останах много приятно изненадан..
          +1
          Дълги години ползвх лисицата,но сега хром-а работи много по-добре на нетбука,който ползвам.
          Така,че отдавна вече забрвих какво е мозила
          Cherokee WJ 4.0L- NP242
          Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Хром откак почна да се ъпдейтва когато на него му е кеф - го разкарах. Няма опция да забраниш това. Прави го дори когато е спрян. От време на време през ден - компа умира за 5 минути, и се чудиш к'во става. В моя случай ми крашва и сървъра. Пък и не отваря нови табове, а софта който разработваме има такова изискване.
            Беше хубава идея тоя Хром...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              ...Пък и не отваря нови табове...
              За какво иде реч???
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За ъпдейтите не намирам опция в последната версия, наистина.. Но за новите табове не те разбрах? С последна версия съм на хром и си отваря табове..

Спарки, писали сме заедно..

Коментар

Аз след ядове с фирефокса (забиваше на флаш анимации) минах на Хрома и оттогава нямам ядове.
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

В ход е нова браузърна война.

Мозила се стреми да спазва стандартите, даже и когато стане досадна с това. Зад нея седи тромава нестопанска организация с много политика в нея. Основната цел е политическа.
                    Хром се стреми да е удобен на потребителя, даже и когато работи зле. Зад Хром седи мощна търговска компания с голямо влияние в Интернет извън браузърите. Основната цел е пазарен дял.

На мен силно ми напомня войната между Експлорер и Навигатор преди години. Експлорер на Майкрософт се наложи изцяло с не-софтуерни средства, а Навигатор затъна до степен разработчиците му да публикуват кода и да дадат началото на Мозила. Експлорер пък беше практически зарязан, докато Мозила и Хром не набраха забележим дял.

Прочее, там са и основните проблеми на Мозила - наследство от много код, стар на библия и плачещ за изхвърляне.

Опера, както и преди, е страничен шум.

Сафари тихичко напредва, поради увеличаване на дела на компютрите, които идват с него.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      ... От време на време през ден - компа умира за 5 минути, и се чудиш к'во става...
                      Не съм забелязал такова нещо, но го ползувам на Линукс- машинка.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Мда. Ако ви кажа кой браузър ползвам ще ми се изсмеете. Е, ще ви кажа- Този на Яндекс. Братушките са го направили на базата на Хром, но лично при мен работи доста по-бързо от него. Отметките са направени много по-удобно и самата му визия ми е по-приятна. Никога не ми е крашвал, а е нов. Хрома се излъгваше от време на време.
                        Доста неща си преместих на Яндекс. Пощата, браузъра, сега се каня да заменя и dropbox-a, но все още не съм сигурен дали Яндекс Диск работи по-добре.
                        Иначе като цяло съм минал през всички браузъри. След "голямо ръчкане" само Яндекса и до една степен Хрома не са забивали. Операта няма да я коментирам, губи ума и дума през 30 минути.
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        08седем9010З60
                        MAKE RALLY NOT WAR
                        Confidence in Motion

Коментар

При мен пък никой не забива измежду IE9, Chrome, FireFox, Opera. Нали се правя на WEB-аджия, та това, дето правя трябва да върви на всичко ширпотребско от IE8 нагоре, та съм принуден да тествам.

ДОСАДА!!!
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            За какво иде реч???
                            В софта ни има функционалност да се отваря автоматично нов таб, и в него да излиза превю на документ.
                            Бихме си баници, докато се сетим да сменим браузъра. Дори не попита искам ли, не искам ли таб.
                            А това с ъпдейтите са пощурили света. Прави бесни ъпдейти, компа спира нацяло. Дори не може да пуснеш task menager да пребиеш агресора. Не е задължително дори браузърът да е пуснат. На петия - десетия път ти писва. Все намира най-неподходящия момент да стартира процеса. Прецака ми един импорт, дето му кибичих 2 дни да стане.
                            В нета има описания как се спира сървиса, но Гугъл се фиксват срещу самите нас.
                            На Линукс не знам, от 2 месеца ми се налага да съм под Windows.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ...Опера, както и преди, е страничен шум.
                              ...
                              Да наречеш единственият стабилен от десетилетие поне браузер страничен шум...
                              Еле па и ако си запознат с това колко неща са измислили по съвременните браузери, които в момента се считат за стандарт...
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                                Да наречеш единственият стабилен от десетилетие поне браузер страничен шум...
                                Еле па и ако си запознат с това колко неща са измислили по съвременните браузери, които в момента се считат за стандарт...
                                Страничен шум е в пазарно отношение. Не казвам, че е лош.

Той дълго време беше платен, и което е още по-досадно в потребителски аспект - показваше реклами, когато не си платил. Интернет-потребителите доста късно започнаха да ценят това, че е бърз.

Нетскейп стана безплатен още ехееее, кога. И отворен, по някое време.
                                Експлорерът винаги си е бил безплатен. Отворен не, за сметка на това задължителен във Windows.
                                Сафари е в същото положение за Мак, а маковете напоследък напъплиха.
                                Хром е безплатен, отворен почти от самото начало, крос-платформен и пробутван навсякъде не от кой да е.
                                Файърфокс е безплатен, отворен от времената на късния Нетскейп/Мозила, може разни крипто-неща, които другите не могат, наследени от Нетскейп, носи и лоялни потребители още от времената на ранния Нетскейп.

В цялата тази картинка Опера все не правеше нещата навреме и на място. Пък и не се е разцепила чак от стабилност напоследък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X