Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Когато се опитвам да го инталирам (IE 10) ми изкарва, че операционната ми система не била съвместима. Трябвало WIN 7, от Service Pack 1 нагоре.
    С Win 7, 32 бита съм. Да не съжелявам, така ли?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Mоже би си изтеглил 64-битовия инсталационен файл. Има 32-битов за твоята ОС. Иначе няма начин да не си със Service Pack 1.
      П.П.
      Избери си от тук:
      http://windows.microsoft.com/en-US/i...wide-languages

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Mоже би си изтеглил 64-битовия инсталационен файл. Има 32-битов за твоята ОС. Иначе няма начин да не си със Service Pack 1.
        И аз това се зачудих. Пробвах и 3-те линка, които бяха поставени. Нито един не стана.
        Ще пробвам пак и ще споделя.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Видях го първо при Win 8, който инсталирах на виртуална машина за проба. Като изхвърлих Win-a, изхвърлих и него
          Сега го дръпнах под Win 7 64-битов и амии... пак е много по-бавен от Хрома. В тази тема:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...=150447&page=2
          има бенчмарк и IE10 се представи съвсем мъничко по-добре от лисицата, но пак много далече от Хрома.
          Може би е оптимизиран за Win 8?
          Нямам идея защо. При мен хвърчи, буквално. А FF на всичките машини в работата е в пъти по-бавен дори от операта. На телефона ми - тоже.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тъй... пуснах бенчмарка. Резултата в него за IE10 е трагичен - 739 срещу 3249 за хром и 1654 за FF.

...само че, тоя резултат няма много общо с реалността, например когато разглеждаш средностатистическа като съдържание и шарения страница - например форума, дир.бг или от сорта. Дори и само по скоростта на скрола (включвал съм и изключвал доста опции на FF за проба) е очеизвадно че FF е няколко пъти по-бавен. Същата картинка е и върху телефона ми.

Например код за ъпдейт на стойностите в таблица с 50-ина елемента на хром се изпълняват за 4ms, на опера за 1-2ms, а на FF за 10-16ms. И това единствано благодарение на редовете, дето си играят със съдържанието и стила на клетките в таблицата. Махна ли ги, функцията се изпълнява за 20-ина микросекунди на всички броузъри.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Safari на сите шукарийки,бачка си.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Тъй... пуснах бенчмарка. Резултата в него за IE10 е трагичен - 739 срещу 3249 за хром и 1654 за FF.
                Хрома при мен дава вече 4957 т.

Такава разлика може да се дължи поне на две неща - хардуера, това ясно, а може и самият бенчмарк да направен просто като реклама на гугълския продукт. Гугъл са много агресивни напоследък.
                Иначе пък бенчът изглежда обективен

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Safari на сите шукарийки,бачка си.
                  ...щото не си го пускал на Windows.

Коментар

... Гугъл са много агресивни напоследък.
                    To ako не бяха агресивни - цена нямаше да имат. Още не мога да проумея що за екип шефове с дебели заплати са решили да инсталират нещо на клиентите, дето се държи като вирус. Ъпдейтва си когато му кефне, и трябва да спреш филма, и да чакаш 5-10 мин. Това през 2 - 3 дни, и не може да го спреш. Четох как се спира - тия се пазят от самите нас и правят всичко възможно това да не може да се спира. Запомня ти всички търсения, без да те пита. И ги свързва с профила ти.
                    Те и М$ голям го вадеха, ама нещо чувам, че западат и се закротват. Доста народ почна да им диша във врата. Извинявам се, че се повтарям с горното, ама Аваст вчера се чудих какво толкова се мота. Мискините ми лепнали Хром пак без да ме питат. Буквално като вирус го размъкват вече тоя Хром, и се държи като такъв.

Коментар

Хрома при мен дава вече 4957 т.

Такава разлика може да се дължи поне на две неща - хардуера, това ясно, а може и самият бенчмарк да направен просто като реклама на гугълския продукт. Гугъл са много агресивни напоследък.
                      Иначе пък бенчът изглежда обективен
                      Гледам го на монитор 2560x1440. Нормално е да се мота малко повече. Гледам го и на 125% увеличение, та още по-.

Хрома на теста със самолетчетата вървеще видимо по-бавно от IE10, например. Обаче на теста с жълтите вълнички хрома къртеше, всичко друго с много, а IE10 - точно обратното - беше най мотляв, повече дори от FF.

...то и видеокартата ми не е нещо велико, вече. Има и по-интерсни неща - FF с включено хардуерно ускорение върви по-бавно отколкото с изключено такова, и това на всичките ни компютри в работата. Баси ускорението, бих казАл!

@Rabin - аз и по-горе ти казах - никога не съм имал мотане с хрома по време на работа. Не съм му изключвал ъпдейтването (не че може), нито съм бърникал нещо друго. Просто си работи. Друга велика гламавост обаче е че откак ми върза компа към профила, началния ми екран е друг и опциите отстрани да търси например само в страници на български, просто ги няма. Съответно като имам такова търсене влизам през опера или FF, където всичко си е по старому.

Че наглеят си прав. При това все повече. И мен ме дразнят, ама не виждам и особен избор - останалите 3 налични броузъра ме дразнят с други неща.

Коментар

Гледам го на монитор 2560x1440. Нормално е да се мота малко повече. Гледам го и на 125% увеличение, та още по-.

Хрома на теста със самолетчетата вървеще видимо по-бавно от IE10, например. Обаче на теста с жълтите вълнички хрома къртеше, всичко друго с много, а IE10 - точно обратното - беше най мотляв, повече дори от FF.

...то и видеокартата ми не е нещо велико, вече. Има и по-интерсни неща - FF с включено хардуерно ускорение върви по-бавно отколкото с изключено такова, и това на всичките ни компютри в работата. Баси ускорението, бих казАл! .
                        И аз съм на 125% и 1920Х1200, но по-интересното е, че даже нямам видеокарта! Ползвам вграденото видео в Core i7, което за нищо не ставало според някои.

Коментар

• Re: Кой какъв браузър ползва и защо?

Ползвам вграденото видео в Core i7, което за нищо не ставало според някои.
                          Не става за по сериозни 3д приложения, но иначе какво му е, и на мен би ми вършило достатъчно добра работа.

Коментар

...
                            @Rabin - аз и по-горе ти казах - никога не съм имал мотане с хрома по време на работа. Не съм му изключвал ъпдейтването (не че може), нито съм бърникал нещо друго. Просто си работи. Друга велика гламавост обаче е че откак ми върза компа към профила, началния ми екран е друг и опциите отстрани да търси например само в страници на български, просто ги няма. Съответно като имам такова търсене влизам през опера или FF, където всичко си е по старому.
                            Че наглеят си прав. При това все повече. И мен ме дразнят, ама не виждам и особен избор - останалите 3 налични броузъра ме дразнят с други неща.
                            На работа съм с прилична 4 ядрена машина, и аз не го усещам. Ама в къщи съм на една древна щайга 5-та употреба (верно от скрап я вадих, и префлашвах BIOS за поддръжка на нов процесор) - та там просто умира. За единия тъп хром няма да я сменям, нали уж лек бил, бърз бил... а се оказва, че е bottle neck (критична точка).

Как хубаво се наредиха до Епъл и Фейса... аз му казвам падение.
                            Четиримата интернет шерифи, които цензурират света
                            Как Apple, Facebook, Amazon и Google налагат на световната мрежа своите закони
                            http://www.investor.bg/analizi/262/a...139600/?page=4

Коментар

Аз използвам Google Chrome, но сега си дръпнах Firefox-a и го инсталирам.
                              А защо използвах "google chorme" - Ами заради тази функция с Превода.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                                Аз използвам Google Chrome, но сега си дръпнах Firefox-a и го инсталирам.
                                А защо използвах "google chorme" - Ами заради тази функция с Превода.
                                Ако си го ползвал хрома много време, фокса ще ти се стори бавничък. Доста бавничък, всъщност. Единственото му предимство - държавните институции, банки и прочие обикновено работят само с IE и FF. И понеже IE e.... (виж ми подписа) то FF е единствената му алтернатива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X