Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Сега съм с Google Chrome и мисля, че е светлинни години пред Explorera и малко пред Mozzila-та.
    Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от Преслав Василев - preskata Преглед на мнение
      Сега съм с Google Chrome и мисля, че е светлинни години пред Explorera и малко пред Mozzila-та.
      И какво му е светлинното? От краткия ми все още опит, има доста неща, които не поддържа като хората. Някои неща дори презрения explorer ги поддържа, а хрома - не. И то говоря само в CSS3 частта му. От там надолу все още не съм в час.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Нали правиш разлика между това, мейл сървъра (примерно) да помни паролата за достът до него и да помни всичките ми пароли?
        Не е невъзможно и да греша в разсъжденията си де. Ако е така, нямам нищо напротив да науча нещо ново...
        Откак Гугъл са издигнали в култ следенето на всеки юзър - аз се пазя от тях. В Хрома има цял вграден модул за персонализация.
        Откак gmail ми писаха на чист български, че ще ме персонализират, и ако не ми изнася да си търся друга поща... нишката се скъса. Дори чича ти Били не си е позволявал толкова открито да си прави следенето (не, че не го прави).
        Принуждават ме винаги да излизам от пощата, преди да браузвам нещо. По пътя на логиката би трябвало да не асоциират юзъра, след като се е разлогнал.
        п.с. Знам, че ми разполагат с кореспонденцията в мейла, но особено ме дразни като ми следят и логват какво съм търсил в търсачката им.
        Последно редактирано от Rabin; 21-10-12, 22:24.

Коментар

Понеже в момента си правя разни widget-и за jquery-ui, та направих пряко сравнение по скорост, и резултатите са твърде интересни. Въпроснния Widget е scrollbar, използващ CSS-а на jquery-ui (така и не намерих готов, а native scrollbar-а на броузерите стои върху дадена тема като на свинче звънче).:
          - IE8 през Windows Virtual PC върху win 7 64: 2-3% процесорно натоварване.
          - IE9 върху Win7 64, със всичките лъскавини - не се усеща, преко сили 1-2%
          - Chrome 22.0 - 1-2%
          - FireFox 16.0.1 - ужастЪ! 2 от 4-те ядра отиват на 20-30%.
          - Opera 12.0.2- 2 от 4-те ядра отиват на 20-25%, но за сметка на това е най-бавен от всичките.

Widget-а е прост, та прост, състоящ се от контейнер, 2 странични бутона и слайдер, и ползваш минимално от функциите на jQuery. Вярно че ъпдейтвам позицията на слайдера на всеки tick на мишката, ама чак такава разлика не очаквах.

Та тъй. IE и Chrome може да са с най-много неразбории и най-зле поддържат някои стандарти, но определено са най-бързите браузъри върху компютъра ми.

Утре ще го пробвам на IE6. Не че има някакъв смисъл, но просто за спорта.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Който ползва толкова зверско JavaScript или Flash - вече се е разделил с бързодействието. Нещо като да си купиш 500 коня кола, и първо да питаш за разход на гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Който ползва толкова зверско JavaScript или Flash - вече се е разделил с бързодействието. Нещо като да си купиш 500 коня кола, и първо да питаш за разход на гориво.
              А, недей така. Някои работи просто няма друг начин да станат.

Коментар

Така де, ако искаш да караш с 300 и да залепя гърба за седалката - ще гори повечко. Просто няма друг начин да станат.
                Играх си малко с Vaadin, надстройка на GWT.
                2 мегабайта за страничка от типа на Hello world с един checkbox на нея. И то 2 мегабайта JS в текстов некомпилиран вариант. Ако компресираш Библията, май се събира и на по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Бем ти зверското. 5 реда е точно кода за кепчър на мишката и местене на бутона на скролбара. Самото дисплейване на елемента явно ги тормози. Ще го сложа с таймаут, примерно на 100ms, и нещата ще се оправят, но факт е че едното хром и IE не го усещат, а FF и Opera - да. Факт е също че техните вградени скролбарове не мязат на нищо, а и всеки броузър си има собствено мнение по въпроса, ако например работиш на 125-150% увеличение, като мен. С чек бокса е същото. Практически за някакъв приличен интерфейс, дето се държи добре, няма начин да разчиташ на нито един вграден компонент - едно не се скейлва, друго изглежда мизерно, трето изглежда по 3 различни начина на 3 различни браузъра, четвърто се държи по различен начин във всеки браузър, на едно място се пускат дадени ивенти, на друго - не, и т.н. То затова библиотеки като JQuery са хит - защото писачите ба браузъри са вкупом за бой.

Въпросния Vaadin прави същото, като много други - ползва масово изображения за бутони и т.н., а това значи артефакти при увеличение над 100%, което на мен ми е отвратително. Jquery-ui, макар и доста бедно откъм компоненти, няма тия проблеми, а и аз си направи тема изцяло с CSS3, без кьораво изображение в нея, освен за иконките.
                  Последно редактирано от sparkybg; 23-10-12, 11:40.

Коментар

Някой ползва ли браузер Konqueror, ако може да сподели, какви са му възможностите и дали е бърз.Имам идея да го инсталирам но още се уча да ползвам неща за линукс.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                      Някой ползва ли браузер Konqueror, ако може да сподели, какви са му възможностите и дали е бърз.Имам идея да го инсталирам но още се уча да ползвам неща за линукс.
                      Браузър като браузър. В КДЕ ролята му е като на Експлорер във Windows - служи да показва не само интернет-страници, но също и файловата система.
                      Кодът му има доста общо със Сафари, бъговете - също.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Браузър като браузър. В КДЕ ролята му е като на Експлорер във Windows - служи да показва не само интернет-страници, но също и файловата система.
                        Кодът му има доста общо със Сафари, бъговете - също.
                        Какви са му недостатъците т.е. бъговете, има ли по - добър от него за линукс? Интересувам се също и от подходящ майл клиент за линукс с добра сигурност.
                        Извинявам се за въпросите, но съм още начинаещ с линукс

Коментар

Да питам някой ако е борил:
                          FireFox 16.0.2 По-горе споменах че си направих къстъм скролбар, а сега правя таблица (всъщност, вместо таблица DIV за контейнер, в него DIV за всеки ред, и в него DIV за всяка колона), която го ползва. Ако таблицата не е достатъчно широка, та да опира в скролбара, при скролване с драгване на слайдера на скролбара ту го показва, ту показва черно квадратче на негово място. И това на 2 от 3 компютъра в работата. През windows XP mode и същия файърфокс там, ефекта го няма. Ако таблицата е достатъчно широка, за да опира в самия скролбар, ефекта също го няма. Явно е някакъв проблем с преизчертаването, но какъв?

На всички други браузъри работи безгрижно - ie7+, opera, chrome, safari... През FF на телефона ми не мога да го пробвам, защото още не съм го направил да драгва и на тъчскрийн, иначе страницата си излиза и таблицата е функционална. Във вградения в Galaxy-то броузър - също.

В safe mode на FF - все същото.

Някой да е борил нещо такова?

ПП: Има го само на 16-та версия, и го има и през Windows XP Mode. На 15 и 17 бета го няма. На 18 (Aurora) - също го няма.
                          Последно редактирано от sparkybg; 07-11-12, 15:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                            Какви са му недостатъците т.е. бъговете, има ли по - добър от него за линукс? Интересувам се също и от подходящ майл клиент за линукс с добра сигурност.
                            Извинявам се за въпросите, но съм още начинаещ с линукс
                            По-добър, по-добър, колко да е по-добър? Има Файърфокс за Линукс, макар че в някои дистрибуции се нарича Iceweasel. Има и Опера. Има и други. Човек си инсталира и пробва.

А това със сигурността опира главно до грамотност и здрав разум. Можеш засега да разчиташ, че никой не си играе да пише вируси за Линукс, но те и във Windows вече не са най-страшното.

Коментар

Някой нещо за IE10? Щото днес поразгледах - и като скорост, и като CSS3 поддръжка е по-добре и от Chrome, и от FF, и от Opera, и от Safari. Поне в това, дето гледах. Вероятно както винаги ще е пълен с бъгове (най-малкото е Preview версия), но поне в графичната си част ми се струва че има поправени доста откровени гламавщини на старите версии.

FF като скорост във всичките и варианти ( win/linux/mobile/32/64bit) е направо отчайваща история. И при все това, пак има сума бъгове при пречертаването на елементи от страницата (щом от скромния си опит вече попадам на два, срещу които никакво смислено решение не помогна, и ги борих по супер гламав начин).

Коментар

Видях го първо при Win 8, който инсталирах на виртуална машина за проба. Като изхвърлих Win-a, изхвърлих и него
                                Сега го дръпнах под Win 7 64-битов и амии... пак е много по-бавен от Хрома. В тази тема:
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...=150447&page=2
                                има бенчмарк и IE10 се представи съвсем мъничко по-добре от лисицата, но пак много далече от Хрома.
                                Може би е оптимизиран за Win 8?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X