Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Извини ме, но няма да се съглася с теб - Операта е безплатна от преди седма версия (по спомени) над 10 години.
    Странно, но и при браузерите е като в живота - все се влечете от някакви моди и оставяте настрана доказаните работи.
    Аз няма да убеждавам някой какъв браузер да ползва, но за мен какъв браузер ползваш показва колко го ползваш.

Незнам защо мислиш, че Опера някога не е правила нещата навреме - те ИЗМИСЛИХА много стандарти, които в момента са мода при другите - без да се замислям само споменавам - прибраното меню, кошчето вече се появява в някой, табовете, speed dial-а или както се нарича при другите, скриването на адреса, помнене на пароли, стилове и какво ли още не... И всичко - вградено и работещо, не да обикаляш купища сайтове да сваляш плъгини и след ъпдейт на нещо си те да не работят.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
      Извини ме, но няма да се съглася с теб - Операта е безплатна от преди седма версия (по спомени) над 10 години.
      Странно, но и при браузерите е като в живота - все се влечете от някакви моди и оставяте настрана доказаните работи.
      Аз няма да убеждавам някой какъв браузер да ползва, но за мен какъв браузер ползваш показва колко го ползваш.

Незнам защо мислиш, че Опера някога не е правила нещата навреме - те ИЗМИСЛИХА много стандарти, които в момента са мода при другите - без да се замислям само споменавам - прибраното меню, кошчето вече се появява в някой, табовете, speed dial-а или както се нарича при другите, скриването на адреса, помнене на пароли, стилове и какво ли още не... И всичко - вградено и работещо, не да обикаляш купища сайтове да сваляш плъгини и след ъпдейт на нещо си те да не работят.
      Добре де. Ти се съгласявай ако искаш, ама пазарните дялове не ги броя аз.

Може да бъркам в обясненията за наблюдаваните процеси, но не много - самият аз съм ползвал често Опера, понякога само Опера и ме е дразнила с някои неща. Това е една от досадите, когато си новатор - нещата ги измисляш, ама други ги изпипват и имат повече полза от тях. Освен това, понякога ми се налага да пиша браузърен код и Опера изобщо не пропуска да ми скъса нервите с някоя своя интерпретация, наравно с другите (не броя ИЕ, той е извън класацията). А при 2-3% дял, и при възможността донякъде да влияя на потребителите какво да ползват (моят случай е специален) - ми не я огрява често. Представям си, че и други писачи на код я гледат накриво по тези причини, следствие - 1/4 от интернета в Опера работи странно. Та при мен Опера не се води "доказана работа" и пренебрегването и не е до мода.

Коментар

Нещото което ми допада в Chrome е че през акаунта на google ти синхронизира на всички компютри, цялата история на браузването, пароли, попълвани форми, отметки и т.н.
        Предполагам че не е невъзможно и през другите браузъри с някакъв плугин. А може и да е стандартно, ако съм изостанал с инфото
        Много добро впечатление ми направи IE 9, казват че е по-бърз на което много не вярвах преди да го видя. Особено на доста по бавния ми нетбук, разликата в скоростта на стартиране и зареждане е осезаема спрямо Chrome.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          ...Много добро впечатление ми направи IE 9, казват че е по-бърз на което много не вярвах преди да го видя.
          Само дето не поддържа половината модерни шаренийки, като сянка на текста, закръглени ъгълчета на туй-онуй, преливките са му изчекнати, и т.н. А версиите преди 8-а (не че 9-а е цвете) са направо трагични в някои отношения, от гледна точка на програмиране.

Те правещите браузери и правещите стандартите за тях са си за бой по принцип.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Добре де. Ти се съгласявай ако искаш, ама пазарните дялове не ги броя аз.

Може да бъркам в обясненията за наблюдаваните процеси, но не много - самият аз съм ползвал често Опера, понякога само Опера и ме е дразнила с някои неща. Това е една от досадите, когато си новатор - нещата ги измисляш, ама други ги изпипват и имат повече полза от тях. Освен това, понякога ми се налага да пиша браузърен код и Опера изобщо не пропуска да ми скъса нервите с някоя своя интерпретация, наравно с другите (не броя ИЕ, той е извън класацията). А при 2-3% дял, и при възможността донякъде да влияя на потребителите какво да ползват (моят случай е специален) - ми не я огрява често. Представям си, че и други писачи на код я гледат накриво по тези причини, следствие - 1/4 от интернета в Опера работи странно. Та при мен Опера не се води "доказана работа" и пренебрегването и не е до мода.
            И аз понаписвам по някой код, вервай ми, общо взето ежедневно с тва се занимавам, ма тва е друга тема...
            Съобразяването с различните навици на браузерите е част от работата, лесно се изграждат навици и след определен момент спираш да се замисляш къде какво да използваш (като код).

И да се върнем на темата...
            За мен единствено Опера и Сафари имат правилно поведение като програма и очаквана функционалност.
            Хрома е в начален стадии и с грешна начална политика. Правят стъпка след стъпка в грешна (ИЕ) посока.
            Мозилата - вече гръмна балона.
            ИЕ - мъртвородено...
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ползвам почти 100% chrome, казвам почти, защото на вилата, където "мрежата с най-доброто 3Г покритие.." е 2Г, при това клетката има бандуит колкото за два-три разговора и те са с приоритет, та някой като говори по телефона - интернет - НЯМА... та с две думи скоростта в най-добрите моменти е няколко К , се оказа, че Хром-а НЕ е мислен за такива скорости и ИЕ-то е Доста по-добрият избор. Но при всички други условия Хром-а е изборът ми!

Коментар

Другата много приятна опция на хром - превежда на прост български всичко де що е различно от английски и български език..
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:30.3 КБ
ID:5417347Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled1.jpg
Прегледи:1
Размер:11.6 КБ
ID:5417348

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Ползвам почти 100% chrome, казвам почти, защото на вилата, където "мрежата с най-доброто 3Г покритие.." е 2Г, при това клетката има бандуит колкото за два-три разговора и те са с приоритет, та някой като говори по телефона - интернет - НЯМА... та с две думи скоростта в най-добрите моменти е няколко К , се оказа, че Хром-а НЕ е мислен за такива скорости и ИЕ-то е Доста по-добрият избор. Но при всички други условия Хром-а е изборът ми!
                  Добре ме подсети да пробвам с Opera на компютъра... На телефона се справя добре при подобни проблеми, като твоя. Иначе Хром, Експлорер на компютъра и 2G интернет... зле...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Е не го превежда хрома. Изключи си интернета и му дай да преведе някоя страница, да видиш какво ще ти каже.

Превежда го Google Translate, реално.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                      Другата много приятна опция на хром - превежда на прост български всичко де що е различно от английски и български език..
                      Той пък преводът е един ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Е не го превежда хрома. Изключи си интернета и му дай да преведе някоя страница, да видиш какво ще ти каже.

Превежда го Google Translate, реално.
                        За какво изобщо да го стартирам хрома ако нямам интернет?
                        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Той пък преводът е един ...
                        Кофти е наистина, но ще мога директно да си сърфирам в сайтове, чийто езици са ми непонятни.. А логически винаги мога да си ги навържа нещата..

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Като няма нет - какъвто и браузър да ползваш все тая... Обемът на страниците е еднакъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                            А логически винаги мога да си ги навържа нещата..
                            е тва е гугъл превод на нещо известно

Довиждане разклащане
                            пера в шапките си
                            Съдбата не само шепот
                            Merci beaucoup
                            Отново скърца
                            носи седло
                            Вятър втрисане
                            бивш рана
                            Къде сте, сър
                            Неизвестен към ада
                            Със сигурност почивка
                            не могат да си позволят

а ся кажи кво е
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              ... нещо известно ...
                              Единствено заради това може да се разпознае "Песня мушкетеров"

Ако обаче не си го чувал и не знаеш руски ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Единствено заради това може да се разпознае "Песня мушкетеров"

Ако обаче не си го чувал и не знаеш руски ...
                                Е, Чаво, са оти не си трая

То е за Десо въпроса.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X