Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какъв браузър ползва и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой какъв браузър ползва и защо?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Пробвахме. На TM5800@933MHz и 384MB RAM - трагедия. Firefox последен е точно толкова зле.
    Явно си има някакъв допустим минимум, или ОС който използваш просто заема всички ресурси и не остава нищо за браузъра, иначе хрома би се представил по-добре.

Коментар

Аз най съм доволен от Chrome.
      Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Първоначално бях почнал с Internet Explorer, защото такъв имаше на компютрите главно преди 7-8 години. После минах на Опера за известно време, също не е лош браузер. От доста години вече използвам само Mozilla Firefox, поради голямата му функционалност която се разширява неимуверно поради наличите на най-различни плъгини за него. В последно време Опера и те имат нещо подобно от доста отдавна не съм го ползвал,като отличие например Операта поддържа жестоминично управление което е вградено, но наскоро открих и такъв плъгин за Firefox който да се управлява само с помощта на жестове с мишката. Интересното е че Гугъл Хром също има възможност да работи с част от плъгините направени за Firefox. На ПДА-то си ползвам Опера мини, Опера Мобиле, Ucweb. В последните версии на Интернет Експлорера най накрая изкопираха от другите браузери наличието табове. В старите версии това да отваряш отделен прозорец за всяка страница е много дразнещо.

Коментар

Internet Explorer 8 като най усер-фриендли, според мен.
          Всичко съм тествал, като започна от Netscape Navigator, Opera, Mozila, ... Chrome.. Browzar (не съм сгрешил правописа).. IE4... IE7 до IE8 сега.
          Публикувайте отговор

Коментар

В момента ползвам само Google Chrome, защото е най-бърз и най удобен за ползване(поне при мен). Mozilla Firefox определено е пъти по-бавен и се пълни със сума ти туулбарове и глупости, които още повече го задръстват, ползвам го само заради един add-on за сваляне от сайтове като vbox7 и youtube. Поздрави!
            [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Предимно Wyzo за Windows- ките компютри, Mozila за Linux-ите. Explorer ползувам само за кореспонденциите, които ми го изискват изрично.
              А да, на ПДА-то Skyfire
              Последно редактирано от Тропчо; 09-06-10, 21:37. Причина: Допълнение
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Наскоро излезе Safari 5. Май някой го спомена бегло. Незслужено го пренебрегваме, но вече е много сериозен конкурент, като се има предвид и кой го прави.
                Все повече ми харесва...

Коментар

Аз съм с Mozilla Firefox.Защото е по сигурен, а и на netbook-a който използвам ми подрежда много добре страниците.
                  Последно редактирано от kimba1; 13-06-10, 22:45. Причина: поправка

Коментар

И аз съм с Файърфокс. Много ми харесва addon-a AdBlock Plus Който не обича банери ще го оцени високо!

Коментар

За домашно ползване използвам "Opera" тихо и кротко вече осем-девет години и на практика всичко, което ми трябва (разделение на "tab"-ове и жестове с мишката) си го има почти от самото начало.

В работна среда най-често политиката на фирмите с/за които съм работил е твърдо "Internet Explorer". Причините са разнообразни и много дълги за описване, но има, да и при това стабилно количество. Всъщност понякога дори и у дома ако не ми допада как работи определен web site си го минавам през Internet Explorer (но само ако съм убеден, че не опасен за системата ми!).

Коментар

Firefox заради многото глупости които можеш да си сложиш а на PPC-то Opera че е доста бръз при браузинг(пък и ми действа ZoomBar-а) и Skyfire за клипове ....
                        Няма кал - Няма кеф !!!
                        Suzuki Samurai LJ410 1984
                        Suzuki LTZ400 2008
                        Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Всъщност понякога дори и у дома ако не ми допада как работи определен web site си го минавам през Internet Explorer (но само ако съм убеден, че не опасен за системата ми!).
                          Ето един аддон с който се избягва отварянето на Internet Explorer отделно а това става в таба на самия Firefox, аз така избягвам несъвместимостта на някои сайтове с Firefox. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10909/
                          Ето и един нов многообещаващ корейски браузер за портативни устройства с поддръжка на флаш плеър, който замества Skyfire и могат директно да се гледат клипове от Youtube с него:http://www.uzard.com/en/main/main.asp

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Напоследък все повече Opera, въпреки че не работи добре на всички сайтове.

Firefox-ът (последните няколко версии) взе много да ми лази по нервите с ей тази си проява:

45-50 % натоварване на процесора при само 1 отворен сайт + сваляне на 1 файл ми звучи като нещо безкрайно неприятно!!!
                            И на мен ми прави такова впечатление и се чудя аджеба защо и с какво натоварва така паметта...
                            Някакъв лек има ли по този въпрос ?
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                              И на мен ми прави такова впечатление и се чудя аджеба защо и с какво натоварва така паметта...
                              Някакъв лек има ли по този въпрос ?
                              Реално натоварването е от флаш анимации и скриптове, които са на клиентската страна - разбирай на твоя компютър. За флаша лек на практика няма - лично аз гледам да ми е up-to-date ("flash player"-а) и да не си позволявам много флаш страници отворени на веднъж... Горе-долу работи. За скриптовете по-скоро въпроса е в човека, който ги е писал. Там също няма лек, но сравнително рядко има проблем, защото повечето ги мързи да пишат сложни скриптове.
                              Последно редактирано от господин никой; 17-06-10, 10:04. Причина: смислова добавка...

Коментар

Вече Google Chrome има и flash blocker. Незаменимо! Само заради блокера си държах досега Мозилата пред Хрома. Мразя реклами, а Flash шарениите за капак ми товарят зверски и процесора. Май ще стане стандарт по подразбиране браузърите да не визуализират анимации. Както едно време поведоха борба с изскачащите банери. WEB дизайнерите изгубиха мярка да рекламират за сметка на затлачване на компа на клиента... Гледам напоследък едни висоти - даже и анимирани летящи бръмбари между буквите!
                                Освен това Chrome не изпълнява и прекалено тежки скриптове, за по-слаби компютри разликата е между крашване или не на целия браузър.
                                Последно редактирано от Rabin; 22-06-10, 14:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X