Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Аз продължавам с търсенето:
    LG 21.5 vs229h
    Динамичен контраст: 5 000 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 178/178

Acer g226hqlbbd
    Динамичен контраст: 100 000 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 170/160

Кой от двата показателя е по-приемливо да бъде пренебрегната и съответно кой е по-добрия избор?

За AOC за момента не видях модел с DVI и HDMI до 300лв, но пък на дизайн май най-много ми харесват.
    В общи линии дилемата е най-добрия IPS до 300лв. Можете да предлагате конкретни модели, за момента не държа на опрделена марка.
    Лошото е че няма къде да ги видя на живо няколко такива монитора и да преценя кой има най-хубава картина.

Коментар

Ъгъла гледай. Динамичния контраст е повече маркетингова алабалистика отколкото реална характеристика.

Има къде да ги видиш - доста продавачи могат да ти пратят няколко, а ти да си оставиш който избереш от тия няколко.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
        Аз продължавам с търсенето:
        LG 21.5 vs229h
        Динамичен контраст: 5 000 000 : 1
        Ъгъл на видимост: 178/178

Acer g226hqlbbd
        Динамичен контраст: 100 000 000 : 1
        Ъгъл на видимост: 170/160

Кой от двата показателя е по-приемливо да бъде пренебрегната и съответно кой е по-добрия избор?

За AOC за момента не видях модел с DVI и HDMI до 300лв, но пък на дизайн май най-много ми харесват.
        В общи линии дилемата е най-добрия IPS до 300лв. Можете да предлагате конкретни модели, за момента не държа на опрделена марка.
        Лошото е че няма къде да ги видя на живо няколко такива монитора и да преценя кой има най-хубава картина.
        Наистина ли вярваш на това което ти пишат като показатели LG и АОC?! Ако е така, значи маркетинга им наистина работи... Не вярвах, че някои може да вярва на това което пишат...

Коментар

Re: Монитор, какъв, от къде, колко?

Не вярвайте на надписите, тези стойности са динамични, демек някога евентуално може и да стане, всичко е маркетинг, най добре е да отидеш и да погледнеш как предава също и ъгъла на видимост.

Коментар

Общо взето като си избирате монитор, първо като видите такъв с надути параметри го подминете и гледайте тези със слабите параметри - като EIZO, NEC, DELL...
            После можете да поразмислите защо EIZO с 5000:1 струва 600 лв. а LG с 50 000:1 струва 250 лв Сигурно LG са толкова напред, че работят без пари...

При телевизорите е абсолютно същата работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Общо взето като си избирате монитор, първо като видите такъв с надути параметри го подминете и гледайте тези със слабите параметри - като EIZO, NEC, DELL...
              После можете да поразмислите защо EIZO с 5000:1 струва 600 лв. а LG с 50 000:1 струва 250 лв Сигурно LG са толкова напред, че работят без пари...

Аз Dell-а за 600 лева така го избрах - работи

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Да даваш за EIZO и други от професионалния клас, без да ти трябва нещо конкретно което само те предлагат, ми се струва леко безсмислено.

При конкретния размер и изискването за IPS, 300лв са общо взето долната граница, или поне близо до нея. 50-60лв отгоре, и вече имаш доста по-богат избор и от марки и от модели. А срещу 100лв отгоре, практически на разположение ти е целия среден клас ширпотребски монитори с IPS.

Към останалото - и аз да се присъединя - монитор се купува най-вече с гледане на живо, или евентуално или срещу много горещи препоръки от доверен човек или ровене и четене на ревюта и сравнения, за да добиеш представа бегло къде точно се намира спрямо конкурентните продукти от тоя клас.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                X