Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
    Взех монитора. До сега не съм виждал такова нещо. Супер цветове, всичко е супер. Много съм доволен. Малко ми е голям, но ще се свикне... препоръчвам ! Благодаря!
    Големият монитор има и недостатъци. Като свикнеш с него, работейки на ноутбук, ще ти се струва, че размера на дисплея е като на смартфон...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Големият монитор има и недостатъци. Като свикнеш с него, работейки на ноутбук, ще ти се струва, че размера на дисплея е като на смартфон...
      Ахъм. Давам му най-много седмица. После всичко по-малко ще му е миниатюрно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито, иначе определено го има това привикване с по-големия размер на монитора-аз съм с 23 инча LG и като съм на гости на сестра ми и се налага да работя на нейния ноутбук всичко ми изглежда супер малко, еле пък и по-малката клавиатура...
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Мога ли да се страхувам от проблеми с очите заради големината или да не се притеснявам? Първоначално си е чак плашещо.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Зависи. Това е доста индивидуално.
            Съвременните монитори имат много голяма яркост и контраст. Продължителната работа с голям контраст може да бъде натоварваща за зрението.

И коментаторите...

Коментар

Проблем с очите ще имаш, няма значение колко голям монитор използваш. В края на краищата нерва, който отговаря за отварянето/затварянето на зеницата ще стане ленив заради постоянното излъчване на светлина от монитора и ще спреш да виждаш на полутъмно. Въпроса е че и с голям, и с малък - все тая... Ако не виждаш ясно с периферното зрение края на монитора си го сложи по-назад... Не се установява веднага - пробвай с някой по-нов fps и ще го разбереш бързо по-това колко често те убиват в гръб.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Проблем с очите ще имаш, няма значение колко голям монитор използваш. В края на краищата нерва, който отговаря за отварянето/затварянето на зеницата ще стане ленив заради постоянното излъчване на светлина от монитора и ще спреш да виждаш на полутъмно.
                Не плаши човека. Това е строго индивидуално. Точно толкова, колкото пенсиониран програмист да вижда перфектно или със 7 диоптъра цайси. Има и от двата чишита + всичките нюанси помежду им достатъчно екземпляри. Лично аз проблем с очите засега нямам. Колежка, дето е на моя стаж + 15 години отгоре - пак така.

Монитора ми вкъщи е почти на минимум яркост и по средата на контраст. Не ме изморява. Настройва се спрямо околната светлина. Лично за мен съм установил че ми е по-комфортно когато и околната светлина е силна, защото иначе контраста между монитора и всичко останало изморява. По тоя повод стая 2x3.5м е осветена с 2 пури по 36 вата почти над мен и е със светли стени и сравнително светла мебелировка.

Не съм забелязал и повишаване на умората заради големия монитор. 27 инча го гледам от около 60-70 сантиметра, понякога и от 40, заради малкия пиксел (2560х1440). Нивото на очите ми е горе-долу на 1/3 от горнив ръб на екрана. В работата съм с 24-ка, гледам го горе-долу от същото разстояние, но пиксела му е по-голям (1920x1200). И при двата настройката на Win7 е на 125%.

Това, което ме е изморявало на по-старите монитори е мененето на цветовете от ъгъла на гледане. И то първия месец. После очите свикват. Но заради това изображението на екрана изглежда "стъклено" и уж нещо като триизмерно - когато двете очи виждат различен нюанс на едно и също място мозъка се стреми да го интерпретира по негов си начин. Доста лаптопи са така, за щастие предимно по вертикала. При IPS панел това го няма. Има го само при черното, но изморява крайно рядко.

Както и по-горе споменах, има период на свикване с новия голям монитор. А в моя случай хем голям, хем с малък пиксел. След 1-2 седмици обаче вече дискомфорт няма. Има дискомфорт когато гледаш по-малък монитор.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не, не да го плаша - пък и си прав, че е строго индивидуално. Все пак ефекта го има дори при тези, които са най-леко засегнати.

Коментар

Здравейте, отново искам да ви попитам за съвет, този път за монитор.

Монитора ще се ползва основно за работа на Word, Excel и браузване. Няма да се ползва за обработки на снимки и филми, просто търся хубав монитор на приемлива цена.
                    Избрах тези модели като гледах да са IPS с матов екран.
                    1) AOC i2269vw - най-евтиния възможен.
                    2) LG 23EA63V-P - по-скъп, но има HDMI - евентуално да се ползва и като телевизор, чрез декодер.
                    Последно редактирано от darinnn; 28-12-13, 23:50.

Коментар

Разликата между HDMI и DVI е само в наличието на звук по HDMI-то, до колкото помня. Имам даже кабел DVI-HDMI, чрез който връзвах стария си компютър с телевизора.

Погледни и Dell P2314H например. Това има и DisplayPort и USB хъб в себе си, което е супер удобно. Откак и вкъщи и в работата имам USB-та на монитора, на практика други USB-та не ползвам.
                      Струва малко повече от LG-то, но според мен дори само заради DisplayPort-а и USB-то си струва.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Разликата между HDMI и DVI е само в наличието на звук по HDMI-то, до колкото помня. Имам даже кабел DVI-HDMI, чрез който връзвах стария си компютър с телевизора.
                        Някои джаджове с DVI нямат HDCP и някои техники се цупят при плейване на мултименийно съдържание.

И коментаторите...

Коментар

Dell, HP - вече не са много по-скъпи, а имат някой дребни нещица, които правят живота с тях по- приятен
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Монитора няма да е за мен, а за нашите. Те със сигурност няма да ползват никакви допълнителни екстри, заради това и гледах да е някой по-евтин вариянт.
                            Сега видях този Acer G226HQLLbid, който е на цената но AOC, но пък има HDMI. Недостатъка е че има 2г гаранция вместо 3.
                            Номера с кабел DVI-HDMI не върши работа, защото на DVI ще е компютъра (освен ако няма 2 DVI де)

Според вас има ли значение да гледам марката дали Acer, AOC или евентуално LG?
                            Или просто да взимам един пък дано да е добър

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
                              Номера с кабел DVI-HDMI не върши работа, защото на DVI ще е компютъра (освен ако няма 2 DVI де)
                              Няма никакво значение кое кое е. Има ги и в двата варианта. Хубаво е да има DisplayPort, обаче.

Гледай каквото искаш - всеки си има приоритетите. Само имай предвид че за каквото плащаш, това и получаваш. Монитор обикновено се ползва дълго време, независимо за кого е. Тоест, ако сравняваме LG-то с Dell например, 20-те кинта разлика поне за мен не биха били от велико значение. Ще гледам кой какво ми дава. Евентуално бих ги сравнил един до друг дори.

Пример - болшинството лаптопи са с TN панели. Ама има такива дето гледаш с кеф и такива, при които нямаш гледна точка от която цветовете по целия екран да са еднакви. А резервни очи не знам да продават.

Та, мисълта ми е че това че всичките гледани модели са с IPS само по себе си не значи нищо. Със сигурност имат разлика помежду си. Споменавам ти Dell, защото 5-6 такива от различни модели са ми пред очите по цял ден. Ако пред очите ми бяха LG-та, щях да ти споменавам модели на LG.

Коментар

Един глас от мен за AOC (Лос). Цена качество са супер. Имам си 2 такива в нас, единия на 6 години, другия на 4. Бачкат без забележки. Преди имах и едно тяхно ЦРТ и то не показа никви дефекти. Има и много по-добри от тях, но за съответната цена . Като качество за мен са си супер.
                                После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X