Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Аз продължавам с търсенето:
    LG 21.5 vs229h
    Динамичен контраст: 5 000 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 178/178

Acer g226hqlbbd
    Динамичен контраст: 100 000 000 : 1
    Ъгъл на видимост: 170/160

Кой от двата показателя е по-приемливо да бъде пренебрегната и съответно кой е по-добрия избор?

За AOC за момента не видях модел с DVI и HDMI до 300лв, но пък на дизайн май най-много ми харесват.
    В общи линии дилемата е най-добрия IPS до 300лв. Можете да предлагате конкретни модели, за момента не държа на опрделена марка.
    Лошото е че няма къде да ги видя на живо няколко такива монитора и да преценя кой има най-хубава картина.

Коментар

Ъгъла гледай. Динамичния контраст е повече маркетингова алабалистика отколкото реална характеристика.

Има къде да ги видиш - доста продавачи могат да ти пратят няколко, а ти да си оставиш който избереш от тия няколко.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
        Аз продължавам с търсенето:
        LG 21.5 vs229h
        Динамичен контраст: 5 000 000 : 1
        Ъгъл на видимост: 178/178

Acer g226hqlbbd
        Динамичен контраст: 100 000 000 : 1
        Ъгъл на видимост: 170/160

Кой от двата показателя е по-приемливо да бъде пренебрегната и съответно кой е по-добрия избор?

За AOC за момента не видях модел с DVI и HDMI до 300лв, но пък на дизайн май най-много ми харесват.
        В общи линии дилемата е най-добрия IPS до 300лв. Можете да предлагате конкретни модели, за момента не държа на опрделена марка.
        Лошото е че няма къде да ги видя на живо няколко такива монитора и да преценя кой има най-хубава картина.
        Наистина ли вярваш на това което ти пишат като показатели LG и АОC?! Ако е така, значи маркетинга им наистина работи... Не вярвах, че някои може да вярва на това което пишат...

Коментар

Re: Монитор, какъв, от къде, колко?

Не вярвайте на надписите, тези стойности са динамични, демек някога евентуално може и да стане, всичко е маркетинг, най добре е да отидеш и да погледнеш как предава също и ъгъла на видимост.

Коментар

Общо взето като си избирате монитор, първо като видите такъв с надути параметри го подминете и гледайте тези със слабите параметри - като EIZO, NEC, DELL...
            После можете да поразмислите защо EIZO с 5000:1 струва 600 лв. а LG с 50 000:1 струва 250 лв Сигурно LG са толкова напред, че работят без пари...

При телевизорите е абсолютно същата работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Общо взето като си избирате монитор, първо като видите такъв с надути параметри го подминете и гледайте тези със слабите параметри - като EIZO, NEC, DELL...
              После можете да поразмислите защо EIZO с 5000:1 струва 600 лв. а LG с 50 000:1 струва 250 лв Сигурно LG са толкова напред, че работят без пари...

Аз Dell-а за 600 лева така го избрах - работи

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Да даваш за EIZO и други от професионалния клас, без да ти трябва нещо конкретно което само те предлагат, ми се струва леко безсмислено.

При конкретния размер и изискването за IPS, 300лв са общо взето долната граница, или поне близо до нея. 50-60лв отгоре, и вече имаш доста по-богат избор и от марки и от модели. А срещу 100лв отгоре, практически на разположение ти е целия среден клас ширпотребски монитори с IPS.

Към останалото - и аз да се присъединя - монитор се купува най-вече с гледане на живо, или евентуално или срещу много горещи препоръки от доверен човек или ровене и четене на ревюта и сравнения, за да добиеш представа бегло къде точно се намира спрямо конкурентните продукти от тоя клас.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X