Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монитор, какъв, от къде, колко?

Значи,

Накумил съм се да си купувам по-голям монитор. В момента съм с 19-ка 1280х1024. Ще ми се нещо от порядъка на 24 инча и нагоре, само дето всичко, на което попадам е с 1920х1080, и нито пиксел повече, което малко обезсмисля покупката на по-голямо от 24 инча, понеже не търся големи пиксели, а голяма резолюция. Размера на пикселите на 19-ката ме устройва напълно и в момента.

Та, има ли голямо животно с повече от FULL HD резолюция? И да не е на перверзна цена?

Ако пък няма, какво ще препоръчате? Не е за игри и не е за филми. За работа е. До момента съм работил със среден клас Philips и LG, но отдавна не съм правил такава покупка и съм поръждясал за това какво е актуално към момента, и кое си струва парите и кое е лигавщина.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Samsung SyncMaster T 260 HD - Имам такъв от 2 години. 26 инча 1900х1200.
    Вероятно има и по-нови модели.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      И да не е на перверзна цена?
      А по-точно ?
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Болшинството матрици в рамките на 22-26 инча в момента поддържат като Native Resolution FULL HD - 1920x1080 или 1920 х 1200. Това е до 26 инчовите. Оттам нагоре вече тръгват сериозните професионални монитори, като например серията UltraSharp на DELL - там има 2560 x 1440 за 27 инчовия модел, но цената му в около $1000.
        Незнам за каква точно работа ще го използваш, но замислял ли си се да ползваш 2 монитора? Например 2 броя читави 22" монитори на HP например могат да свършат перфектна работа и общо ще са под цената на професионален 27". Аз ползвам подобна конфигурация от доста време и съм много доволен.
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Разгледай моделите на NEC и Eizo. Цените са зли, но има защо.
          Според мен, вероятно ще е по-голяма дилемата на каква технологиа на матрицата да се спреш. В момента в производство и продажба има над 10 вида. Основните видове са няколко но подвидовете са много.
          При всички положения не се хвърляй на TN матрици. Освен цена, не предлагат нищо друго заслужаващо внимание.

Ако имаш време, погледни в "хардуера". Има поне 2 теми от по над 80 - 100 страници обсъждащи материята. Отчайваща работа...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

И аз съм с 24" 1920Х1200 на Асус, но сигурно не представлява интерес за теб, защото не е LED

Коментар

1920x1200 по се ядва. Ще проуча.

Колкото до перверзната цена - еми 1000 долара е на границата на перверзното.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди време имах НР 30" 2560х1440, после взех Делл 27" пак същата резолюция - МНОГО е по-добър (личен опит). Хубавият монитор е Голяма Благина и две - три малки мониторчета НЕ могат да го заместят, НО за съжаление цените в този клас са Много стръмни (1000+)

Коментар

Попрегледах туй-онуй. Търси се 26 или 27 инча, с 1920х1200 или повече.

Попаднах на едно с учудващо ниска цена (не че съм се хвърлил да го купувам де):
                  26" FUJITSU P26W-5 ECO, Wide, IPS, 1920x1200, 400cd/m2, HDMI

Някой има ли идея къде е уловката? Защо е 2 пъти по-евтино от това?
                  26" NEC 2690WUXi2 Multisync LCD, Black Wide, H-IPS, 12 bit LUT

И това хваща окото:
                  DELL UltraSharp U2711

И трите са с IPS матрица, и коренна разлика в цените.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Попрегледах туй-онуй. Търси се 26 или 27 инча, с 1920х1200 или повече.

Попаднах на едно с учудващо ниска цена (не че съм се хвърлил да го купувам де):
                    26" FUJITSU P26W-5 ECO, Wide, IPS, 1920x1200, 400cd/m2, HDMI

Някой има ли идея къде е уловката? Защо е 2 пъти по-евтино от това?
                    26" NEC 2690WUXi2 Multisync LCD, Black Wide, H-IPS, 12 bit LUT

И това хваща окото:
                    DELL UltraSharp U2711

И трите са с IPS матрица, и коренна разлика в цените.
                    Гледай и каквото ти харесва Взимай (Стига да можеш да си го позволиш). Монитор не се взима по спецификации, а с Гледане
                    Успех

Коментар

Ще гледам.

Всъщност, забравих да спомена че единственото, което ме интересува е адекватна за размера резолюция и добър зрителен ъгъл. (разбирайте - работя на около 70-80 сантиметра от монитора и ми е важно целия да се вижда без дразнещи артефакти).

Високопрецизно цветопредаване, ниско тегло, светкавична скорост, огромна яркост и прочие благинки не ме греят въобще. Вградени колонки, USB хъбове и прочие също въобще не ми влизат в работа.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Гледай и каквото ти харесва Взимай (Стига да можеш да си го позволиш). Монитор не се взима по спецификации, а с Гледане
                        Успех
                        Присъединявам се към това. Макар че с гледането е малко трудно при мониторите от висок клас. В магазините обикновено ги няма в наличност, защото са скъпи и много рядко се купуват. Та може да се наложи да търси вносителя. А някой път даже и там е трудно да го види в действие. Примерно, един монитор на НР така и не можаха да ми го пуснат като хората в офиса на вносителя, защото на компютъра имаха само стандартния аналогов видео изход, с който мониторът работеше ужасно.

Лично на мен NEC много ми допадат. Освен доброто изображение мониторът е много стабилен и има отлични възможности за прецизно регулиране на положението.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-06-11, 07:10.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

EIZO, скъпи са но си струва.

Коментар

Вносителите на DELL са няколко. Ако се спреш на тая марка и ще го купуваш от нашите вносители, провери условията и цените при всичките.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Re: Монитор, какъв, от къде, колко?

EIZO - екстра са но цените им са доста високи.
                              Според мен, хич не е зле да разгледаш моделите на viewsonic
                              Имат страхотна точка и са много добри за чертане (няколко аутокададжии са ми казвали че са супер - за тази цена).
                              Ъгълът на видимост е много добър.
                              Ярки и наситени цветове.
                              Лично за мен са най-добрите в този ценови клас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X