Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Това на клипа е доста измамно. Такъв ефект имаха доста от камерите на по-старото поколение телефони. Можеше да се хване морска болест при гледане на такъв клип. Подозирам че показаният ефект е комплексен - и от видеото и от камерата.
    Сделах набързо един клип с телефона. Няма подобни ефекти.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Целта на клипа беше просто да илюстрира проблема - не съм се интересувал дали е "постановка" или не. Ако трябва да съм честен, като гледам какво е писал човека в описанието на клипа си е съвсем истински проблем с Hydravision технологията на ATI. Няма да е първият, няма и да е последният. Доста трудно се синхронизират три монитора.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Целта на клипа беше просто да илюстрира проблема - не съм се интересувал дали е "постановка" или не. Ако трябва да съм честен, като гледам какво е писал човека в описанието на клипа си е съвсем истински проблем с Hydravision технологията на ATI. Няма да е първият, няма и да е последният. Доста трудно се синхронизират три монитора.
        Да, проблема го има. Но не е със синхронизацията, а по-скоро със софтуера. Нищо не изисква да местиш прозорци синхронно с развивката на екрана. Ама не виждам какъв им е проблема в игра да пишат върху буфер, който да дисплейват изведнъж, синхронно с екрана. Това обикновена DOS-овска игра го правеше с 3 реда асемблерски код.

Всъщност, аз до някъде разбирам какъв им е проблема - не искат да се губи време в изчакване на синхронизация, съответно искат да синхронизират опресняването на монитора с това колко смогва да напише софтуера върху екрана. Ама не мисля че заставайки пред монитор с променлива честота на опресняване чувството ще е много по-малко дискомфортно.

В крайна сметка, ако технологията си струва, то тя ще се наложи бързо при геймърите и тогава продуктите с тая система ще са масови. Но не очаквай че някой ще тръгне да синхронизира местенето на джамовете в Windows с опресняването на екрана. Поне не го виждам в обозримо бъдеще. Проблема е от малко по-друго естество, в сравнение с игрите.

Впрочем, ей-сега си поиграх с прозореца на броузера, в който пиша. Няма нищо сериозно като ефекти при мен. Върху 2 монитора. Да, ръбовете са позамазват, ама те се позамазват и на киното и телевизията по същия начин.

Впрочем, ефекта (въпросното замазване) понакога си е съвсем нарочен. Мислех че да гледам филм на 50 или 60 кадъра, вместо на 25-30 ще е страхотно преживяване. Да, ама не - един и същ филм на 24 кадъра изглежда нормално, а на двойно повече заприличва на английски телевизионен театър от 70те години, въпреки ефектите и новите технологии.

На телевизора си имам същата функция - вкархва допълнителни кадри между основните, при което всичко става плавно и гладко - аха,аха някой да изкочи от телевизора. Само че, за филми категорично не става. Става само за спорт. Не защото телевизора не се справя. Напротив - прекалено добре се справя и точно в това е проблема - всичко заприличва на евтина сапунка, снимана с телевизионни камери на 50-60 херца.

Ето и клипче какво е при мен:

На живо нещата са доста по-добре от клипа, но се и вижда че подобен ефект на гормното клипче няма, или е много по-малък.
        Последно редактирано от sparkybg; 07-11-13, 16:27.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте!
          Дойде време да си сменям монитора с нещо малко по-голямо.
          Като бюджет разполагам с нещо до около 300лв.

Спрял съм се на AOC E2343FI 23 инча, който е на цена от 260лв. Контраста му е 50 000 000:1, LED технология.
          Другия: LG 22EA53VQ-P 22 инча, на цена от 300лв. Контаста му обаче е 5 000 000:1, но с тази IPS технология, която всички много ми хвалят. Заслужава ли си?
          Останалите, на които съм хвърлил око са Филипси всичките и отново са IPS.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
            Здравейте!
            Дойде време да си сменям монитора с нещо малко по-голямо.
            Като бюджет разполагам с нещо до около 300лв.

Спрял съм се на AOC E2343FI 23 инча, който е на цена от 260лв. Контраста му е 50 000 000:1, LED технология.
            Другия: LG 22EA53VQ-P 22 инча, на цена от 300лв. Контаста му обаче е 5 000 000:1, но с тази IPS технология, която всички много ми хвалят. Заслужава ли си?
            Останалите, на които съм хвърлил око са Филипси всичките и отново са IPS.
            Не бих си взел никоя от тези кучи марки. Даже ако трябва да избирам между тези, щях да ви взема втора ръка...
            За 300 лв можеш да си намериш 22" NEC нов...
            Иначе ни най-малко ме интересува колко е динамичния контраст на LG, AOK, MauJunk и други такива...

Коментар

50000000:1, трънки. И другото - също. Играят си с подсветката, което даже за телевизор не става, камо ли за монитор. Монитора ми струва над 1000 кинта, и е с контраст 80000:1. От сега ти казвам че ще сложи тия двата в малкия си джоб. Пак е IPS.

IPS значи хубави цветове и хубав ъгъл на виждане без промяната им, но не толкова добро черно. Алтернативата е MVA или производните му, където е точно обратното - цветовете се менят като гледаш под ъгъл, но черното е по-добро.

Събери още съвсем малко и си вземи например DELL U2312HM или P2414H.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Събери още съвсем малко и си вземи например DELL U2312HM или P2414H.
                Слушам! Започвам търсене на втора ръка с гаранция. Ако не-ще се прежаля за някой лев отгоре и нов.
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Монитора се ползва дълго време. През това време се сменят 2-3 компютъра. По-добре нов. DELL-а е с 3 години гаранция. Стар няма да намериш с повече от година гаранция, освен ако не е остатъчната, ако примерно е на половин година или нещо от сорта. Понякога изпадат и такива на добра цена де, ама рядко.

И... разгледай няколко марки и модели ако искаш. Все пак ти ще работиш с него. От изброените имаме същите или подобни в офиса. Недоволни до момента няма. Дефектирали - също няма, от около 5 броя. Затова и съм ги дал като пример.
                  Просто гледай да са масови такива, от марка с добър имидж. Май по-горе в темата някой си купи с MVA матрица. Някои продавачи май имат опцията да поръчаш няколко, и да си оставиш единия от тях, който ти хареса най-много. Просто се поразрови и разгледай.
                  Последно редактирано от sparkybg; 19-11-13, 21:50.

Коментар

Аз акъл няма да давам, защото докато бях с настолен компютър бях със 27" Дел и бях Много доволен (но той очевидно не е в търсеният ценови диапазон).
                    Това което ще кажа, е да не робуваш на марки, а да гледаш конкретни модели! ЛГ са производители на повечето матрици (Дел, НР и др. НЕ произвеждат матрици!!!), наскоро продадох 21" ЛГ IPS и клиента е МНОГО Доволен (аз лично не съм го ползвал!). Та на съвета - иди в МОСТ (например) и гледай в шоурума монитори Ако можеш си вземи лаптоп и помоли да пуснеш твоя си картинка (ако се навият), като гледаш много монитори един до друг, ще хванеш разликата и най-Обективно ще си избереш.
                    Успех

Коментар

Държиш ли да е нов ?
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря на всички! Ще имам предвид мненията ви!

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                        Държиш ли да е нов ?
                        Не. Дори предпочитам втора употреба, но по-висок клас. Стига да е от доверен човек или ако не е, да има гаранция.
                        08седем9010З60
                        MAKE RALLY NOT WAR
                        Confidence in Motion

Коментар

По фирмите втората ръка вървят с 6 мес гаранция. Вече дали ще се намери някои хубав модел е друг въпрос...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            DELL U2312HM
                            Послушах верния за мен Спарки и днес го поръчах, очаквам го скоро. Ще пиша веднага като го взема.
                            Благодаря на всички за мненията!
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
                              Послушах верния за мен Спарки и днес го поръчах, очаквам го скоро. Ще пиша веднага като го взема.
                              Благодаря на всички за мненията!
                              Дано да останеш доволен и да ти служи вярно докато ти омръзне.

Коментар

Взех монитора. До сега не съм виждал такова нещо. Супер цветове, всичко е супер. Много съм доволен. Малко ми е голям, но ще се свикне... препоръчвам ! Благодаря!
                                08седем9010З60
                                MAKE RALLY NOT WAR
                                Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X