Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитор, какъв, от къде, колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монитор, какъв, от къде, колко?

Много зависи.
    Ако се купува онлаин, в седем дневен срок може да го върнеш без да дължиш обяснение и ти възстановяват парите(или ти го заменят)
    След това вече всичко се обслужва гаранционно за срока на гаранцията.

Ако се купува от магазин, рекламация може да направиш до напускане на магазина. След това влиза гаранцията...

Идеята е че когато пазаруваш през интернет, не виждаш реално какво купуваш и ако това което си поръчал на не отговаря на това което очакваш, може да го върнеш...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Вече мога със сигурност да кажа че въобще не съжалявам за покупката си. Страхотен контраст, страхотни цветове. Много, ама много добър ъгъл на виждане, и почти нулева промяна на цветовете при доста сериозен такъв.

Препоръчвам на всеки!
      Още не познавам човек които да е недоволен от монитор на ДЕЛ. А може би по-голямата част от продажбите които съм направил са точно на дел )

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Доколкото съм чул, не би трябвало да имаш проблем с връщане на парите ???
        Вярно ли е, или има въртели ?
        По моите ширини не е проблем. Така или иначе почти всяко нещо може да бъде върнато на продавача в Х дневен срок без обяснения. Самите производители не връщат пари, там е гаранционна подмяна.

И двата монитора отдавна са сменени и случаят забравен, освен що се отнася до по-нататъшното купуване на продукти на фирмата Acer. От лаптопите им съм доволен. От мониторите - бях.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Винаги съм имал съмнения, че вероятно от прекомерна срамежливост пропускат буквата "Н" в началото на името си...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз да се изфукам че вече и служебния ми монитор е DELL. Е, не U2711, ами U2412, ама това е без значение.

Имам и пряко срвенение между двата. Като оставим настрани че са в различен клас и очевидно различно предназначение (2560x1440 срещу 1920x1200), мога да кажа следното:
            - LED подсветката губи по точки като цветопредаване. Изображението е някак по-студено, с по-убити топли нюанси.
            - LED подсветката губи по отношение качество на черното - на служебния се забелязва леко прозиране при определен ъгъл на гледане, докато на домашния това просто го няма.
            - LED подсветката печели по отношение на загряване. Такова почти не се забелязва дори и след пълен работен ден без спирка. Вкъщи хавата е различна, при това осезаемо.
            - Като яркост са ако не еднакви, то поне съизмерими.

Та тъй. То вярно че към домашния имах и 2 страници с калибровъчни данни, та не изключвам "студенината" на служебния да се дължи на това, а не на самата подсветка. Факт е обаче че разлика има. Осезаема разлика в цената - също, почти 3 пъти. То не че е особена изненада, но явно в случая допълнителните стотинки имат съвсем конкретно значение за това, което получаваш срещу тях.

Мога да спомена един "минус" на домашния - предвид размера, резолюцията, и високия клас, някои филми, изглеждащи "близко до божественото" на стария ми монитор, на този може да се случи направо да дразнят. Обаче като се пусне на full HD от наистина качествен източник, картинката е тотално размазваща.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Монитор, какъв, от къде, колко?

А честито,
              LED подсветката на мен за момента не ми харесва, точно както си го описал е, няма ги цветовете, за сравнение работя на 2 монитора вдиния е с LED другия не, навремето си мислех, че втория ми монитор е супер гаден но е по добре от LED - разтеглям да речем сайта на двата монитора и се вижда, че на този с лед половината цветове ги няма, стоят бледи и невзрачни.
              Не знам на МакБук еър каква е подсветката но този който видях беше страхотен. Малак точка, добър контраст, голям ъгъл на видимост. За разлика от невзрачната ми матрица на HP pro book 4320s. Е ясно е, че мак бука е 3 пъти по скъп

Коментар

Да повдигна малко темата. Днес и аз си взех U2711 и спокойно мога да кажа, че досега все едно не съм имал монитор! Е нема такова нещо. Стария ми беше Acer 27" 3D Full HD и си мислех, че е много добре, защото заради 3D-то караше на 120Hz. Като пуснах сега Dell-a... е няма такива цветове, такъва ъгли на виждане и изобщо такава картина. Резолюцията допълнително допринася за усещането... абе трябва да се види на живо.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Да повдигна малко темата. Днес и аз си взех U2711 и спокойно мога да кажа, че досега все едно не съм имал монитор! Е нема такова нещо. Стария ми беше Acer 27" 3D Full HD и си мислех, че е много добре, защото заради 3D-то караше на 120Hz. Като пуснах сега Dell-a... е няма такива цветове, такъва ъгли на виждане и изобщо такава картина. Резолюцията допълнително допринася за усещането... абе трябва да се види на живо.
                  И аз се чувствах по същия начин в началото. Сега пък като седна на средностатистически монитор пикселите са ми отвратително едри.

Има си и недостатъци - като си пуснеш филм с недостатъчно добро качество, всичките омазвания от компресията вадят очи.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще се тегли само Blueray
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

в крайна сметка взех AOC i2267fwh - още му свиквам, та впечатленията друг път!

Коментар

Ако мислите да купувате нов монитор може би трябва да се замислите дали има и nVidia G-Sync поддръжка. На практика това е чип, който синхронизира честотите на видео картата ви с тази на монитора. В момента технологиите, които го правят са Vsync и Adaptive Vsync. Проблема и с двете е много прост - убиец на видео карти са. Товарят повече от antialiaising-а (и то с доста, но това е друга тема). В момента мисля, че от Asus предлагат такива във високият си клас.

Ако не играете игри може и да не ви потрябва, а и се предлага DIY (направи си сам) кит, но... фабричният вариант винаги е по-добър, а и от Asus наистина са заложили на високият клас монитори, та дори и само заради това си струва...
                        Последно редактирано от господин никой; 05-11-13, 00:02. Причина: смислово допълнение, уточнение...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Ако мислите да купувате нов монитор може би трябва да се замислите дали има и nVidia G-Sync поддръжка. На практика това е чип, който синхронизира честотите на видео картата ви с тази на монитора. В момента технологиите, които го правят са Vsync и Adaptive Vsync. Проблема и с двете е много прост - убиец на видео карти са. Товарят повече от antialiaising-а (и то с доста, но това е друга тема). В момента мисля, че от Asus предлагат такива във високият си клас.
                          ЪЪЪ, извинявай, ама би ли пояснил в какво се състои ползата от това? Защото без да се синхронизират честотите на видео картата и тия на монитора не може, не е могло, и никога няма да може да се случи да видиш нещо повече от шарен килим на монитора си, евентуално.

Коментар

Май за друго иде реч.

Коментар

Става въпрос за синхронизиране на много по-фино ниво. Обикновено се състои в намаляне на честотата на опресняване в хоризонтала, която (монитора или видео картата) има в повече и изравняване до по-ниската честота. Целта е да се избегне така нареченият screen tearing - разкъсване на екрана, при което горната част на екрана върви с няколко пиксела преди долната - образно казано може да се случи на 40/60, 50/50, 30/70, 70/30 - въобще произволен процент от видимото пространство. Когато се затичаш в някоя игра или примерно завъртиш гледката рязко (при което рязко трябва да се рендерират/изобразят много и различни обекти) се получава по-лесно, защото понякога карта е по-бързата и го прави лесно, а новите 50-60 херцови TFT/LCD монитори не винаги могат да "догонят". Разбира се има и обратният вариант - ползваш "старо" CRT, което обаче работи на 120-150 херца, ако на времето е било топ модел, но видео картата ти е бавна и не може да догони монитора... пак така - получава се screen tearing и то ужасен. Ако имаш проблеми с очите или епилепсия може да доведе до главоболие, припадък и т.н. "приятни" преживявания.

Хората са измислили двете технологии, които по-горе споменах (Vsync и Adaptive Vsync) с точно целта да не ти се случва това, но за съжаление начин по-който го изпълняват не те спасява от преживяванията, които описах в горния абзац. Само правят картината по-качествена, на цена огромен разход на ресурси.

Намерих някакво случайно видео, което доста добре илюстрира за какво става дума... Честно казано понеже самият аз имам проблеми с епилепсията и очите, дори не мога да догледам клипа - заболява ме глава почти веднага...

Последно редактирано от господин никой; 05-11-13, 17:57. Причина: typo, смислова добавка, добавяне на видео, стил...

Коментар

Едно време (IBM PC със CGA видео) беше ясно - във видеопаметта се бърка само по време на обратния ход на хоризонталната или вертикалната развивка, иначе получаваш снежинки. После се появиха "по-съвършени" видеокарти, които този бъг го нямаха.

Сега се опитват май да върнат добре забравеното старо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X