Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк си архивирате данните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Kaк си архивирате данните?

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
    Аз лично, правя цялата тази процедура с един външен диск на USB 2.0. Всичко важно си ми седи и на ноутбука. Нямам дертове от гледна точка на скорост (480). За моите нужди (аз ги смятам за домашни) е достатъчно. Всичко важно ми се качва в облака. Все още не качвам всичко на NAS но скоро смятам да го направя.
    ПП Офисния бекъп отговаря на всички изисквания ама там загуба на данни би струвала загуба на N пари, като N>2K+1 поне
    Ако си сам и архивираш само една машина - окей, работи... Какво правим ако компютрите са да кажем три и има четири потребителя и това е... ами домашна мрежа? Не го казвам за да бъда опозиция, а просто защото е факт... И едва ли е само при мен.

P.S. Иначе варианта си работи прилично... При мен явно заради torrent-ите се получава, че все трябва да има един компот, който да го раздава сървърче...
    Последно редактирано от господин никой; 19-01-11, 15:27. Причина: P.S. добавка

Коментар

При повече от един - NAS. Повечето "модерни" насчета имат вграден торент клиент и не е необходимо да имаш пуснат комп. Освен това са безщумни и имат ниска консумация.
      20 - 30 MБ за секунда е достатъчно за домашни нужди, поне според мен. Алекс явно има нужда от по-добро решение и го е направил за себе си . Както всички знаем няма проблем, за който да няма решение...
      LZ1DWW

Коментар

При мен данните се съхраняват на 2 места - на десктоп PC-то и на лаптопа. През Х време се синхронизират. Освен че това е най-ефективния и евтин бакъп, всички неща са ми винаги под ръка.

Побиват ме тръпки като си помисля за архив на мултимедия (снимки, видео, музика) на дискове и дискети.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanatora Преглед на мнение
          Побиват ме тръпки като си помисля за архив на мултимедия (снимки, видео, музика) на дискове и дискети.
          Става. Архив на MS Office, за вехто лаптопче, дето няма USB или CD... Цепят се .CAB-овете на обем като за дискета, копи-пасте, сглабяне и инсталиране...
          Публикувайте отговор

Коментар

МВР ми ги архивира :>
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
              Става. Архив на MS Office, за вехто лаптопче, дето няма USB или CD... Цепят се .CAB-овете на обем като за дискета, копи-пасте, сглабяне и инсталиране...
              Не знам кое е по-мазохистично - процеса на архивирането и възстановяването или самата работа с офис върху лаптоп от епоха в която, която е нямало USB или CD

Коментар

Офис 2000 на Вин95 си върви добре...
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  МВР ми ги архивира :>
                  А рестор? Или само след лична среща...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

<off-topic>
                    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    А рестор? Или само след лична среща...
                    Или след DDoS атака?
                    </off-topic>
                    Последно редактирано от господин никой; 24-01-11, 14:43. Причина: Добвяне на таг...

Коментар

<off-topic>
                      След рестор в полицията почва едно ходене по ортопедиите...
                      </off-topic>
                      Публикувайте отговор

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=FjU-tOPrf9o

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Доста технически неиздържано изказване...
                          Идеята също е тъпичка - да си държим информацията някъде "в нета" прехвърляйки проблема с архивирането на данни на "някой админ", разчитайки на неговата добросъвестност...

Тия дни се наложи да се ровя в купища стари CD-ROM дискове с данни отпреди 10+ години. Verbatim - всички дискове се четат. Някакви дискове на гнусмас, черни на цвят - пак всички се четат. Единствено имаше проблеми с едно ТДК, с доста ментелив вид, та може и да не е ТДК и някакви нонейм дискове.

И коментаторите...

Коментар

1. Линка, който посочих обяснява донякъде нежеланието да се въведе ново поколение архивиране. Дали сме съгласни е друг въпрос.
                            2. Говориш за CD-ROM - носител със 7 пъти по-ниска плътност от DVD.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              2. Говориш за CD-ROM - носител със 7 пъти по-ниска плътност от DVD.
                              Не съм казал каквото и да е за или против CD-ROM. Споделих го съвсем информативно, тъй като темата е с подобна насоченост...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Доста технически неиздържано изказване...
                                Идеята също е тъпичка - да си държим информацията някъде "в нета" прехвърляйки проблема с архивирането на данни на "някой админ", разчитайки на неговата добросъвестност...

Тия дни се наложи да се ровя в купища стари CD-ROM дискове с данни отпреди 10+ години. Verbatim - всички дискове се четат. Някакви дискове на гнусмас, черни на цвят - пак всички се четат. Единствено имаше проблеми с едно ТДК, с доста ментелив вид, та може и да не е ТДК и някакви нонейм дискове.
                                За добросъвестноста на админа си плащаш. Ако уцелиш недобросъвестен админ - той плаща . В общи линии натам отиват нещата и след няколко години ще бъде реалност за всички. Представи си, че една банка пази 1000 DVDта, от които загуби само 1. Колко ли пари и струват загубените данни? Данни за кредитите на 10 хиляди кредитополучатели

А, ако след 10 години всичките ти CD-ROMчета се четат, колко от тях ще се четат след още 10? Или ще ги презапишеш всичките сега?
                                LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X