Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк си архивирате данните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kaк си архивирате данните?

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
    ... Това с яденето от гадинките може да е прозвучало като майтап но така изглеждаха, цветът на долната част на диска беше променен се едно са заливани с нещо подобно на кафе а това не се е случвало със сигурност.
    Вярвам ти напълно.
    Би ли споделил каква марка дискове се е скапала така? Същата молба имам и към Чавдар.
    Цял живот се занимавам с компютри, но подобно нещо не съм виждал!

Само едни - (целите боядисани в жълто едни такива) са ми правили проблеми, и то от самото начало проличава още. И не само мое мнение за тях. Не мога да се сетя марката, не са тук. Всъщност сещам се, но докато не съм 100% сигурен - не е редно да правя антиреклама. Четат се трудно, но се четат.
    Последно редактирано от Rabin; 19-12-10, 09:54.

Коментар

Флаш паметите са коварни. Ти крачето лесно ще отрежеш, а с каква скорост изтича зарядът от плаващите гейтове - мистика. На студено са горе-долу трайни (производителите разтягат едни локуми за 100 години, ама определени от тестове с ускорено стареене). Процесът определено зависи от температурата, но това за всички носители важи.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        ... Би ли споделил каква марка дискове се е скапала така? Същата молба имам и към Чавдар. ...
        Беше преди време и не помня точно, но не бяха някоя от по-известните марки.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Може ли някой запознат да сподели при какви условия следва да се съхраняват DVD-тата и колко дълго е времето (според производителите) за което може да се разчита на тях като носители на информация - на колко години трябва да се опресняват записаните данни? Четейки мненията тук ми се оформя идея за ,,двойно подсигуряване" (запис върху различни марки DVD), опресняван на определен интервал от време...
          p.s. кой знае след 10 г. каква технология ще се появи (вероятно до тогава би издържало едно стандартно DVD?).
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Може ли някой запознат да сподели при какви условия следва да се съхраняват DVD-тата и колко дълго е времето (според производителите) за което може да се разчита на тях като носители на информация - на колко години трябва да се опресняват записаните данни? Четейки мненията тук ми се оформя идея за ,,двойно подсигуряване" (запис върху различни марки DVD), опресняван на определен интервал от време...
            p.s. кой знае след 10 г. каква технология ще се появи (вероятно до тогава би издържало едно стандартно DVD?).
            За едно съм сигурен - тъмно и сухо място. UV лъчите ги скапват. Уж имат защити, ама мразят UV.
            Пак да кажа, като записвах първото си CD ми казваха, че няма да изкара 3 г. В момента е на 15 г. и се чете на змей! Надраскано (от прозрачната страна), изстрадало и т.н. Един колега стъпа на него. Но там плътността на инфото е пъти по-ниска от на DVD. Големите дискети бяха много по-надеждни от малките 3,5 инчови, пак от опит.
            Първоначално публикуван от Ясен
            Флаш паметите са коварни. Ти крачето лесно ще отрежеш, а с каква скорост изтича зарядът от плаващите гейтове - мистика. На студено са горе-долу трайни (производителите разтягат едни локуми за 100 години, ама определени от тестове с ускорено стареене). Процесът определено зависи от температурата, но това за всички носители важи.
            Ускорено стареене се прави с резки температурни цикли, работил съм го това. С флашовете съм леден (лаф от СЗ България), защото естествената радиация поврежда мизерния капацитивен заряд, на който се базират. Това нямам инфо да се тества. Една от причините, задето на хардове нямам вяра.
            п.с. важи и за механичните хардове, защото имат доста флашове по контролера. Който за лош късмет е много трудно (понякога невъзможно) сменяем.
            Последно редактирано от Rabin; 19-12-10, 19:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              - тъмно и сухо място. UV лъчите ги скапват. ..
              Още един глас за тъмното.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази тема поражда параноя
                CD-то се записва с топлина (ИЧ-лъч), значи топлината би могла да го и съсипе. DVD-то се записва с видима(червена) светлина.
                Значи, оптичните носители трябва да си ги пазим на тъмно, хладно и сухо, това последното заради бактериите.
                Аз смятам, че са достатъчно надеждни и не ги мисля много.

Коментар

Ако съм разбрал добре:
                  Записваш и хвърляш във фризера, записваш и във фризера...
                  Изниква въпроса: какъв фризер да използвам при съхранение на данни?

Публикувайте отговор

Коментар

Малко в страни от темата един колега ме попита следното - "На един приятел му се роди дете искаме да запишем инфо от деня на раждането - снимки новини видео от новини музика етц да го сложим в една кутия и като стане на 18 годин да ги отвори - на какъв носител да го направим" не можах да му дам отговор и видеото и музиката беше записано на cd-та а останалото на хартия така че след 18 години ще се разбере :>
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      Малко в страни от темата един колега ме попита следното - "На един приятел му се роди дете искаме да запишем инфо от деня на раждането - снимки новини видео от новини музика етц да го сложим в една кутия и като стане на 18 годин да ги отвори - на какъв носител да го направим" не можах да му дам отговор и видеото и музиката беше записано на cd-та а останалото на хартия така че след 18 години ще се разбере :>
                      Заради гевезелъка можеше да запишат на всички познати носители-СД,ДВД,Флаш,да си намерят за един запис Блу-рей .
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Още мнения за издържливостта на CD/DVD-тата през годините. За момента имаме 15 г. ...
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Аз имам навика веднъж годишно да правя профилактика на нужния ми архив. И веднъж годишно подменям носителите. Сега съм на 2 различни флаш памети плюс един хостинг. Офисния документооборот съм го решил с клиент-сървърна система на IBM Lotus Notes и имам документи от 6 години, които си кротуват там. Самия сървър има 6 огледала из света и съм спокоен.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Още мнения за издържливостта на CD/DVD-тата през годините. За момента имаме 15 г. ...
                            DVD са по-зле от CD . за CD максимума който съм виждал като гаранция е 100год. имаше такива на филипс и BASF вместо лак бяха с керамика или нещо като слюда цената преди 10г. беше 5USD/бр. В момента не знам дали са на пазара, HDD уби всичко като цена/скорост/обем за архивиране.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

За момента имаме 15 г. ...
                              Може ли скрееншот, който да го онагледи? Силно съм впечатлен... Някакви "Свойства" на носителя или "Дата на запис"...
                              Говорим за записан в "домашни условия" (както е приказката), а не правен на матрица (във фабриката) носител?
                              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                Може ли скрееншот, който да го онагледи? Силно съм впечатлен... Някакви "Свойства" на носителя или "Дата на запис"...
                                Говорим за записан в "домашни условия" (както е приказката), а не правен на матрица (във фабриката) носител?
                                Диска е в София, аз не в момента. При другите е в трезор. Бял Вербатим. Записан в дом. условия.
                                п.с. сега погледнах каталога, в грешка съм, най-новия файл на него е от 1999 г. Около 11 г.
                                Volume Serial Number is 99CB-0706 - ако има връзка с дата на запис.
                                Последно редактирано от Rabin; 20-12-10, 11:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X