Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк си архивирате данните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Kaк си архивирате данните?

Teмата уйде у ряката, ама като сме почнали за това...
    Току що си спасих диска от формат с компилацията:
    Hiren's BootCD 10.1
    Toва нещо ми влиза в златната колекция! Имах го на диска, ама не знаех какво точно е, някой друг в някой форум го е похвалил, та съм го дръпнал незнайно кога. Един приятел ме светна преди малко. Може да пали WinXP от CD. Koeто позволява данните да се ремонтират. Иначе ако заредиш от самия диск - операционната система си ги заключва.
    Дано съм полезен на някого!
    офтопик: ако някой ми беше казал, че XP може да работи толкова бързо - нямаше да повярвам! В момента обмислям да работя с тази орязана версия.
    Последно редактирано от Rabin; 17-01-11, 23:45.

Коментар

Започвам драматично да намалявам употребата на РАИД-ове
      Смених си дъното (Криза) и на новото (естествено) няма точно този РАИД контролер, та двата ми диска в раид пиха студена вода, е естествено както по-горе писах съдържанието им е на още поне 3 места, та нямаше загуба на данни, НО си е досада, Защото в Бекъп диска има Повече неща от оригинала (като трия нещо непотребно в оригинала, то си остава копирано).

Коментар

Софтуерен RAID за тебе няма ли? И без това хардуерният няма нито едно предимство.

Коментар

Чак пък нито едно предимство... А ако говорим за дъно на десктоп машина там райд контролерите са си чисто софтуерни.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Те всички са чисто софтуерни, въпросът е къде работи софтуера и как се управлява.

Коментар

Софтуерния РАИД реализиран на неспециализирана машина е много по-ненадежден. Ако трябва да губя време за възстановяване по 1 час (минимум) през 10 дни, според мен няма смисъл.
              Към този момент за домашен бекъп най-смислено ми се вижда един NAS. И да умре някой от дисковете просто го сменяш и възстановяваш. Ако пък ти е много ценна информацията си вземаш 2 и си правиш репликация. Така шанса за загуба клони към 0. За по-големи и по-корпоративни решения има и малко по модерни технологии(дедупликация преди бекъп например).
              Колко време губи един сисадмин за обезпечаване на бекъпа е показателно колко е сисадмин. Ако веднъж си свърши работата както трябва ще отделя по малко време на месец два само да обнови политиките.

Иначе, нали всички сме се засилили към облака. Става все по достъпно да си бекъпваш данните "в облака" и скромнада плащаш месечна сума за услугата. Та облака му е майката (не онзи, дето се прави от мента и мастика)

ПП Магнитооптиката още си се произвежда от някои производители. Дават им 30 години оншелф гаранция "он шелф"
              Последно редактирано от Митко (smile); 18-01-11, 12:40. Причина: Добавка
              LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                ...Към този момент за домашен бекъп най-смислено ми се вижда един NAS...
                И аз мислих така, НО се оказа, че всички са МНОГО Бавни (тествах няколко модела) и Скъпи. И накрая си сглобих ПЦ с 5 диска в РАИД5 - Хвърчи, НО се препълни, а нямам парички да сменя дисковете с по-големи

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  офтопик: ако някой ми беше казал, че XP може да работи толкова бързо - нямаше да повярвам! В момента обмислям да работя с тази орязана версия.
                  Пробвай това:

Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    И аз мислих така, НО се оказа, че всички са МНОГО Бавни (тествах няколко модела) и Скъпи. И накрая си сглобих ПЦ с 5 диска в РАИД5 - Хвърчи, НО се препълни, а нямам парички да сменя дисковете с по-големи
                    Колко точно са големи дисковете?

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Кое е бавно? Интерфейса или Дисковете? Колко шпиндела се въртят? Ако го ползваш само за сторидж за бекъп не би трябвало да е проблем скоростта, дори и в най-лошия случай.
                      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                        Кое е бавно? Интерфейса или Дисковете? Колко шпиндела се въртят? Ако го ползваш само за сторидж за бекъп не би трябвало да е проблем скоростта, дори и в най-лошия случай.
                        Преживяването е бавно средната скорост на запис варираше между 5 и 25-30 МБ/с, моят импровизиран НАС хвърчи с 90-100 МБ/с (всъщност по скоро е ограничен от Гигабит интерфеиса)

Коментар

Простете, но нещо съвсем се обърках - кое е бързото и кое е бавното? Един вид NAS-а е бавен или home made file сървъра е бавен?

Лично аз винаги бих предпочел file сървър, ако ще ползват повече от два-три (да кажем до пет) потребителя... но просто е скъпо решение на фона на някои от по-евтините NAS-ове, а освен това някои от тях са доста приемливи като скорост.

Коментар

NAS-a e блага работа. Може RAID да спретнеш, може и обикновен шеринг да пуснеш. Задаваш права, юсери... Бива... 2 * 120 лв ти са коравите дискове 2 х 1 Тера... Пей сърце! Някакво DLink-че мисля е минимум добро решение в долния ценови диапазон... Ако имаш мрежичка 1 Гига - какво му трябва повече на хоме усера....
                            Публикувайте отговор

Коментар

Преди няколко месеца качих "Free NAS" за проба. Работи доста прилично, само правата на потребителите не са измислени както трябва. За домашно ползване с ограничен брой потребители става.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз лично, правя цялата тази процедура с един външен диск на USB 2.0. Всичко важно си ми седи и на ноутбука. Нямам дертове от гледна точка на скорост (480). За моите нужди (аз ги смятам за домашни) е достатъчно. Всичко важно ми се качва в облака. Все още не качвам всичко на NAS но скоро смятам да го направя.
                                ПП Офисния бекъп отговаря на всички изисквания ама там загуба на данни би струвала загуба на N пари, като N>2K+1 поне
                                LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X