Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк си архивирате данните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kaк си архивирате данните?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Като сте фенове на HDD - я да видим кой ползва най-стар жив хард?
    CD-тата не са ми интересни, те траят. Коварното е в DVD.
    Майка ми ползва старият ми 15 гигабайтов Maxtor от времето, когато това бяха първите 7 200 rpm дискове. Диска е на близо... 13? май са толкова години. Диска работи и дори няма лоши сектори след толкова години работа почти нон-стоп. Иначе според мен дисковете имат разчет до пет години и това е част от стратегията ми за миграция на архиви (няма по-досадно нещо от това...) Идиотско е, защото по стандарт в нашето учереждение някой зъл гении е въвел като най-малък срок седем години. ... ... ... Това означава, че ми се налага да мигрирам дори и най-маловажните архиви... даге...

Коментар

Едно време дисковете бяха скъпи и с по-малка плътност на записа.
      Сега са ширпотреба и всяка стинка е изпилена. И се тъпчат едни терабайти... една бактерия, попаднала на плочата може да доведе до загуба на инфо.

Коментар

В данъчната ни служба миналата година смениха 386тиците. Мисля бяха с 40 МЕГА.
        Смятайте.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          В данъчната ни служба миналата година смениха 386тиците. Мисля бяха с 40 МЕГА.
          Смятайте.
          По спомен: 386-ци с МS Windows 3.01, MS Office 1.хх, DELL-ченца.. на ония времена са се търгували нови по 15000 USD... Смятай... Имат невероятни истински захранвания... Тествахме Excel-а. Имаше ВСИЧКИ функции както сегашния MS Office, с изключение някой ненужни e-mail, хиперлинк, картинки и прочие неизползваеми шарениии...

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
          Майка ми ползва старият ми 15 гигабайтов Maxtor от времето, когато това бяха първите 7 200 rpm дискове. Диска е на близо... 13? май са толкова години. ... даге...
          7200 rpm е технология след 2000 + година... Това не е важно, важното е, че е жива 15-ка, понеже баха много "кибритлии" и горяха доволно бързо... Респект!
          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            По спомен: 386-ци с МS Windows 3.01, MS Office 1.хх, DELL-ченца.. на ония времена са се търгували нови по 15000 USD... Смятай... !
            Знам знам. Първото ми частно ПЦ беше 286 с 4Мб Рам и 20 Мб хард. Прозорците още не ги бяха произвели.
            А тия в общината до последно си бяха с ДОС и зелено-черни екрани.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Знам знам. Първото ми частно ПЦ беше 286 с 4Мб Рам и 20 Мб хард. Прозорците още не ги бяха произвели.
              Не знам как си се "разделил" с него.. Но когато продадох първото си ПеЦе... изпаднах в депресия 1-2 дена, сякаш се бах разделил с любим човек... но се успокоявах, че е в добри ръце.. Ей такива...
              Публикувайте отговор

Коментар

Не знам как си се "разделил" с него.. Но когато продадох първото си ПеЦе... изпаднах в депресия 1-2 дена, сякаш се бах разделил с любим човек... но се успокоявах, че е в добри ръце.. Ей такива...
                От мен отиват директно при Надин. Преди 2 години исках да подаря един 17 инчов НЕК и никой не го пожела. Та така.

Коментар

... Това не е важно, важното е, че е жива 15-ка, понеже баха много "кибритлии" и горяха доволно бързо... Респект!
                  Лека полека си идваме на думата за надеждността. И Quantum също, и Western Digital, и ... докато разбереш бъгавия модел - вече е късно! В една зала за игри издумкаха 30%, пък бяха нови.
                  От такива неща ми е недовериeто в HDD.
                  Последно редактирано от Rabin; 21-12-10, 19:45.

Коментар

Е, нали ставаше въпрос, че за важни данни се прави повече от един архив. Дори и някой от носителите да сдаде багажа, ще останат другите.
                    Съвсем принципно - като сменям диск да кажем, копира се съдържанието на новия, а старият се съхранява с данните известно време, за да няма изненади. Архивите са си отделно.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• От: Kaк си архивирате данните?

Количеството не прави качество. Отворих приказка за надеждност на носителите.
                      Подписа ти:
                      компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите

Коментар

Количеството не прави качество.
                        При разглеждане на надеждността, количеството си прави качество и още как...

Коментар

Ами ще направя много копия на DVD (примерно). Ако са с по-висока надеждност, при сравнима цена на мегабайт?
                          Не за това ми е дискусията и темата. Многократното копиране не се брои. То е ясно по подразбиране.

Коментар

Количеството не прави качество. Отворих приказка за надеждност на носителите.
                            Подписа ти:
                            А, подписът си седи от една "черна седмица" в която мразех всички компютри. Проблемите нямаха общо с носителите на информация. Никога не е късно де...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Друг вариант е торенти... Тва го няма никъде: тракер за сиидване на лични данни с цел надеждно съхранение... Как звучи?
                              Публикувайте отговор

Коментар

Друг вариант е торенти... Тва го няма никъде: тракер за сиидване на лични данни с цел надеждно съхранение... Как звучи?
                                А това пък как го виждаш - да караш хората да изтеглят твоите данни и да си ги съхраняват на техните компове?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X