Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kaк си архивирате данните?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kaк си архивирате данните?

"Бацил ми захапал дисковете" вече придоби ново измерение!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      "Бацил ми захапал дисковете" вече придоби ново измерение!

"Бацил ми захапал ЕКОдисковете"

не е ново, просто сега се разчува.

холограмните и на мен са ми мечта,
      май два хостинга ще са ти решението
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
        ...
        май два хостинга ще са ти решението
        Абе не са малко гиги, иначе нямаше да изпищя в тая тема. Ще ми се да разчистя и да видя хардовете като нови 90% free, ама нещо искрено се учудвам от практиките на колегите. Не пожелавам на никой да чуе тракащия звук и види безумното съобщение от BIOS. Гръм от ясно небе! Бакъп на 2 места пък излиза неоправдано скъпо.
        Оптичния носител ако го ползваш често - дава признаци на начално повреждане. Освен това да се скапят част от дисковете, ама всички наведнъж като харда...
        Май ще ходя с торбата за добри стари DVD. Особено важните не са повече от 10-тина, ще ги проверявам периодично ако не излезе някоя добра идея. Презаписваемите дали не са по-надеждни?
        Последно редактирано от Rabin; 18-12-10, 23:47.

Коментар

Моя опит показва че най-сигурният начин е ХДД-та.Имам един FTP сървър ,лично мой,работи нон стоп в гардероба,ползвам го за кеширане на http страници на рутера или по точно рутера го ползва за кеш,отделно го ползвам да ми рутира няколко мрежи че съм и доставчик на нет локално в блока,после има два външни диска за бекъп ,и отделно периодично си разменят бекъпи с една машина в локалната мрежа ,отделно в пс-то ми имам 6 диска по терабайт,4 Сата и 2 Ид-е ...но ми е старо дъното.....Това с CD-DVD е майтап работа.....Най-ценното нещо ми са снимките на семейстово през последните 10 години още от зората на цифровата фотография,всичко останало мога да го възстановя....!
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

На тоя етап от развитието на пецетата, личното ми предпочитание за архив на данни е HDD, естествено - изключен, извън компютър. Недостатък на методът е, че при лошо стечение на обстоятелствата, вирусче или нещо подобно може да "изчисти" диска за отрицателно време. Едно изпускане, също може да ликвидира архива. При оптичните медии подобен проблем няма, но си имат други. Като себестойност, цена за гигабайт, твърдите дискове пак са прилично предложение. Надеждността им е повече от добра. До момента дискове са ми "умирали" само от старост. Не съм задълбавал, но "на око" са били по над 50 000 часа работа. Ако не забравя, ще погледна дали седи лог от последния.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Отделен nas със software райд 1 примерно със сигурност ми се струва значително по добър вариянт за бекъп отколкото оптични носители - да верно хардове гърмят но да се скапят едновременно 3 диска (основният на компютъра и тези в райда) ми се струва не чак толкова вероятно - може да се случи примерно при пожар затова и не държа бекъпите там където са и другите данни ами бекъпвам през интернет. Това с яденето от гадинките може да е прозвучало като майтап но така изжглеждаха, цетът на долната част на диска беше променен се едно са заливани с нещо подобно на кафе а това не се е случвало със сигурност.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Съхраняването на данните е Процес! Клетките в човека Умират постоянно но системата Човек ги надживява, въпрос на Процедури и презаписи
                Така и с Информацията - иска си Презаписване и Разпространение т.е. съхраняване на 2-3 места МИНИМУМ и ПРОЦЕДУРИ за опресняването и !!!

Аз лично си имам "Мастър" "диск" където "създавам"/ Ъпдеитвам информацията си (главно снимки, клипчета от апарата и много по-малко документи, че забравям вече), от там ежедневно на друг "диск" и по рядко на други дискове (външни или в други компютри) - система!
                А с остаряването на дисковете се справям Елементарно - от време, на време сменям дисковете с нови като копирам цялото съсдържание - просто и лесно За сега съм забелязал една две снимки повредени (и аз не знам от какво???) всичко друго си е на лице - повече от 10 години!

П.С. "диск" е в кавички, защото често използвам РАИД масиви от 2 до 5 диска с цел по-големи обеми и/или защита.
                Ясен е прав за лентите - имам една камара ленти от различни години, различни формати, от различни устроиства и на края записвани с различни програми... е не се и опитвам да ги чета вече - всичко ценно ми е на дискове. Последно преди 5 години намерих Голямо Флопи и спасих архивите от програмиските си години А иначе още имам Ултриум4 лентаово устроиство, ама ме мързи да я ползвам, та ако някой търси да свирка лентата е със SAS интерфеис

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Значи излиза че може само на сървърите на Уикиликс? Хем разни мимолетни министърчета няма да могат да се правят на изненадани?
                  Линус Торвалдс го е казал - архивирането е за слабите духом. Важните неща ги качваш на публичен сървър и стотици хиляди хора си ги копират на своите компютри.

Коментар

Аз лично ползвам ето такъв network enclosure - http://www.dlink.com/products/?pid=509 . Моя е с два диска, има го и четири. Продава се без дискове, всеки си слага каквито иска, поддържа RAID1. Работи много тихо и консумира многo по-малко електричество сравнено с нaстолен компютър или сървър с RAID масив, който не се спира. Разбира се вързан е на UPS. Включваш, конфигуриаш и забравяш за него.
                    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Екселското файлче с усерите и патолите - в веб базираната пощичка. Достъп само през https при нужда за ползване. Усер и парола за е-майла: гадни.
                      Снимки, собствено производство - на отделен HDD + копия на втори и отчасти на трети HDD, а за "най-важните моменти" - запис на DVD
                      На работа: RAID 5, бекъпи + наченки на клъстер + network storage
                      Тук-там нещо разхвърляно по сървърчета из интернет..
                      Публикувайте отговор

Коментар

В тази връзка, като абсолютен дилетант (без опит) да попитам .

Флаш паметите не са ли възможност за архивиране ?

Като се абстрахираме от цената. Има случай в които е без значение!
                        TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                        "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

И флашките стават...
                          И вградената памет в GSM-четата... колегата преди си носеше разни файлчета...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                            И флашките стават...
                            И вградената памет в GSM-четата... колегата преди си носеше разни файлчета...
                            Интересно е във времето какво се случва ?
                            TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                            "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

За флашките - няма проблем. Може даже да и се среже крачето на интегралката, че да не може да се изтрият нещата (чете се в нета кое е то)...
                              Публикувайте отговор

Коментар

Ако имаш miniDV камера, можеш да архивираш на miniDV касетки. Събират около 10GB в SP mode и около 15GB в LP mode. Новите 80 минутни в LP mode събират около 20GB. Трябва ти програма за копирането на данни - например Firestreamer. Имаше и някаква безплатна, ама не я помня вече. Все пак и аз съм на мнение, че най-добрия и удобен начин е на външни HDD.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X