Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли ChatGPT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да ама аз го ползвах...
    Много работа имаше напоследък и просто мозъка ми е претоварен - и трябваше спешно да измисля лого (бранд/марка) за нов продукт...
    И мой близък пред мене го направи на майтап с АИ...
    "Интелекта" даде няколко предложения аз одобрих 4 - после нанесохме леки поправки станаха две...
    И накрая получих сносен резултат...Викам си(на ум) това ще ми е резервата ако спецовете не измислят нещо по добро...
    Ами не измислиха - остана предложението на "интелекта"

Та мисълта ми е... когато подходиш умно ... и ти дадат предложения ... си струва да се помисли а не да се използват сляпо и безрезервно...
    Нещо като насоки - или отговор който подлежи на проверка...
    Но при всички случаи помага

Коментар

"Каквото повикало, такова се обадило." - толкова е просто.
      Както и на други места, ако знаеш как да си поискаш, ще ти дадат.

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        , ако знаеш как да си поискаш, ще ти дадат.

Не си съвсем прав да знаеш . На конкурентна фирма имат една страхотна колежка...Знам как да си искам - ей не та не...Не даде!!!
        Сигурно не е чела форума

• Паджеровод
        Паджеровод коментира
        Редактиране на коментар
        Четох някъде, че при по грубо отношение Чатджипити давал по добри отговори. Та виж и ти така...

Върши работа когато имащ база данни и знаеш какво и как да ползваш.
      Когато не си...е толкова прост колкото и този който пита.
      Няма страшно в умирачката...
      Страшното е да си жив!...

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Абсолютно си прав. Като не знаеш какво значи "Пошел нахуй" то и интелекто не знае. Пробвано.

Има ли ИИ, на който да му сканрам стар флайер да ми предложи осъвременен графичен вариант на фирмено лого-знак.
      П.П. Преди време пигах ГПТ може ли да синтезира музика, но ми предложи само 2 платени програми с ИИ.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• Венци- малкия
        Венци- малкия коментира
        Редактиране на коментар
        Накратко - да. И самият chatgpt ще ти свърши работа. Просто трябва на дълго и на широко да му обясниш какво точно искаш. Като на малоумна секретарка

Без обратна връзка ГПТ ще си остане една търсачка. Да не се чудите защо е такъв идиот, когато започне да ни управлява. Зависи от нас и зависи, дали сме само консуматори на данни, или ще се опитаме и да му налеем такива.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Изкуствените Идиоти (ИИ) разполагат с цялото познание на човечеството (почти де). Какво повече да допълним в кухите им кратуни?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Изкуствените Идиоти (ИИ) разполагат с цялото познание на човечеството (почти де). Какво повече да допълним в кухите им кратуни?
          През 1998 г. открих Гугъл. Някой ми каза за нея - нямаше реклами като в Yahoo или простотиЙ като в нашите Гювеч / Дир_ник и т.н.
          Много ми се присмиваха и подиграваха, че за какво ли не търсех там.
          Даже и в тоз форумЪт, десетина години по-късно имаше участници, които ми се присмиваха. Друго си беше в техните очи пожълтелият учебник на пурфесор Бухасчук от Магаданския технически институт, трето допълнено издание от 1953 г. под редакцията на доц.Кухолейкин Не някакви гугъли-мугъли.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

През 1998 г. открих Гугъл. Някой ми каза за нея - нямаше реклами като в Yahoo или простотиЙ като в нашите Гювеч / Дир_ник и т.н.
            Много ми се присмиваха и подиграваха, че за какво ли не търсех там.
            Даже и в тоз форумЪт, десетина години по-късно имаше участници, които ми се присмиваха. Друго си беше в техните очи пожълтелият учебник на пурфесор Бухасчук от Магаданския технически институт, трето допълнено издание от 1953 г. под редакцията на доц.Кухолейкин Не някакви гугъли-мугъли.
            Ето, виждаш ли? Обучаваш се. Преди десетина години се правеше на маймун и си търсеше закачките, за да докажеш, че не си маймун. Сега всички тук те приемат сериозно и гледат да не се закачат с теб, ама стана малко скучно, а не ти отива вече да се правиш на маймун... Всички опити за Гагич 2, 3, 4... са неуспешни. Пробват се, ама не стават.
            И с ГПТ е така. Средата ще го формира, но винаги ще си остане генетично предопределен.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не знам дали е анекдот или истински случай:
              Попитали собственика на Гугъл дали използва собствения си продукт, т.е. Гугъл, в ежедневието и работата си. Той отговорил: - Гугъл ми е бизнеса. Когато искам да науча нещо, отивам в библиотеката...

А някой беше казал за интернет и информацията в него: интернет е мнооого широка река, но плитка...
              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Гулъл доста се промени през годините като търсачка, и не съм сигурен че е към добро.
                За да стане по-ясно - паралелно използвам още няколко други търсачки. Една от тях се справя по-добре за някои неща, за други по-зле, но не много по-зле. Когато имам съмнения че се дъни при търсенето, проверявам и в гугъла.
                Та толкова по въпроса за стереотипите.

Преди гулъла пък се ползваше алтависта, и не помня още какво. Нашенските никога не са били приоритет за мен.

Междувременно и интернеТЪТ много се е променил. Пък и ние не сме пропуснали да свършим тая работа...

Изкуствените Идиоти се представят учудващо добре в креативния сегмент, като графичен дизайн.
                Да му мислят тия които си изкарват хляба с подобна дейност.

Скоро време очаквам да се появят и в киното...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                  Не знам дали е анекдот или истински случай:
                  Попитали собственика на Гугъл дали използва собствения си продукт, т.е. Гугъл, в ежедневието и работата си. Той отговорил: - Гугъл ми е бизнеса. Когато искам да науча нещо, отивам в библиотеката...

А някой беше казал за интернет и информацията в него: интернет е мнооого широка река, но плитка...
                  Нещата много се промениха последните 30 години - дигитални архивни фондове, дигитализирани библиотеки, официални държавни регистри и бази данни - напр. Търговския регистър, Единният портал за електронно правосъдие и т.н., с една дума: много неща вече ги има САМО в интернет и никъде другаде.

Така, че феновете на старите пожълтели книжки (че са ги чели пък е една "оборима презумпция" )... приличат на ония, които са разправяли, че от магарешката каручка и файтона по-убаво нема и разни возила с двигател са чекиджийски смехории.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Нещата много се промениха последните 30 години - дигитални архивни фондове, дигитализирани библиотеки, официални държавни регистри и бази данни - напр. Търговския регистър, Единният портал за електронно правосъдие и т.н., с една дума: много неща вече ги има САМО в интернет и никъде другаде.

Така, че феновете на старите пожълтели книжки (че са ги чели пък е една "оборима презумпция" )... приличат на ония, които са разправяли, че от магарешката каручка и файтона по-убаво нема и разни возила с двигател са чекиджийски смехории.
                    Бат Гагич, с удоволствие се съгласявам с тебе и приемам доводите ти от пиедестала на натрупания ти житейски и академичен опит и знания през годините. ТИ можеш да го кажеш и правиш. Вероятно и мнозинството от тук пишещите, предвид натрупаните години. Но се обзалагам, че фундамента на тези ти знания и опит се основава на именно тези пожълтели книжки. Поправи ме ако греша. В този ред на мисли, можеш да си позволиш лукса да си ровиш, информираш, сравняваш и там каквото чрез интернет, гугъл, ИИ и т.н. Правя го и аз. Очевидно и мнозинството от пипешите тук, предвид горните аргументи.

Но иде реч за подрастващите, за новите поколения. А там ситуацията е майка плаче. Ако им вземеш телефона и им спреш нета, за тях света свършва, на 2 магарета слама не могат да разделят и стават като кокошки с отрязана глава (ако си виждал). Креативност, анализ или критично мислене? Забрави. Мнозинството от тях нямат и 1 (една) прочетена книга през живота си. Та не знам дали тази тенденция е правилна и дали ще бъде успешна. Скептично ми е. За мен книгата означава свобода. Не съм убеден, че в нета е така. Но кой съм аз та да изменям прогреса.
                    Скоро такива като мен по законите на природата ще свършат. След мен и потоп, да се оправят. Но както каза един колега в една съседна тема- жал ми е за децата...

П.С. Сещам се за един специфичен феномен- в някои западни държави, постъпвайки във флота, новобранците почват от ветроходи, изучават ориентиране и навигация по звездите, с класическа карта, компас и секстант. След години на обучение ги зачсляват на модерни кораби с най-съвременната електроника, сателитна навигация, ИИ и супер-дупер техника. Но винаги някъде там отзад в шкафа, прашасали има в едно сандъче хартиена карта и компас...
                    Последно редактирано от Urko; Вчера, 00:50.
                    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• sonda
                      sonda коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз лично, хартиени карти използвам и имам доста. Има ги, осъвременени, и се преиздават, най-вече от западни издателства. Първо , мразя всякакви екрани и екранчета по и около таблото, и музиката ми е фабрично радио и CD. Съвсем скоро даже, по ред причини , останах без нет , някъде в средиземноморието надолу..С помощта на компаса, който си е фабрично на колата, бързо се оправих. Имам и Гармин де, ма ме домързя да го пускам, а и ме дразни..И пътешествениците ползват много карти. Наскоро се разправяхме с едни германци, псуваха, че им гепили на влизане в Мароко картите, щото на тях не фигурирала Западна Сахара като част от Мароко, а била отделно. Та и глобяват, и порицават сериозно за такова деяние Требва от Мароко да си купиш правилната карта..

• mishomishev
                      mishomishev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Абсолютно съм съгласен с казаното и направо съм учуден все едно аз съм го писал. Защото обикновенно в този форум говорят че всичко е цветя и рози и сегашното поколение е добре и аз си измислям.. Наблюденията ми са конкретни защото непрекъснато обучавам подрастващи и съм(сме) проучили сериозно този проблем.
                      В общи линии става дума за следното:
                      Тези хора които са чели много книги - те имат определено различно мислене. Много по добро - защото книгата описва събитието но оставя на мозъка да си го представи..И точно тази свобода (да си го представи) дава това интерактивно мислене. Сиреч направо насилва мозъка да работи...
                      Когато обаче ползваш интернет - мозъка работи на много по "ниски обороти" и не се налага да си представя.т.е има само един вариант.
                      Например четем:
                      Баба Пенка зареди пушката! - някои си представят пушка кремъклийка(стара като бабата) ама други снайперска винтовка трети си представят баба Пенка като секси милфка...
                      Ако обаче същото нещо го видим като кратко клипче в нета : Ми нищо не си представяме - идеално е показано и бабата и пушката...
                      Направо казано - четенето развива въображението и чертае много най различни варианти.
                      Сегашното поколение е трагедия отвсякъде!!!

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                    ...
                    П.С. Сещам се за един специфичен феномен- в някои западни държави, постъпвайки във флота, новобранците почват от ветроходи, изучават ориентиране и навигация по звездите, с класическа карта, компас и секстант. След години на обучение ги зачсляват на модерни кораби с най-съвременната електроника, сателитна навигация, ИИ и супер-дупер техника. Но винаги някъде там отзад в шкафа, прашасали има в едно сандъче хартиена карта и компас...
                    Това не е специфичен феномен. И в училищата се започва с ръкопис и смятане, а не директно с таблет и калкулатор. Но още по ТЗВ-време ни караха някои домашни да ги пишем на целофан с "подлистник" (да не кривим написаното), за да може "другарката учителка" да ги покаже за обсъждане на всички на "шрайбпроектор". Не знам има ли някъде още "черни дъски" с тебешири. Наскоро се събирахме за ... 40 години от випуска в гимназията и я посетихме - всички дъски бели с триещи се с ръка (и нецапащи ръката) флумастери, а в някои кабинети - огромен екран с "тъчскрийн" вместо дъска. И за СУМПС никой не те изпитва на конна / магарешка или камилска езда, нали?

Нелепо е да се осмива и отрича "нАучно-техническия прогрес". Полезно и здравословно е да нацепиш кубик дърва, да ги пренесеш в къщата и да запалиш камината, но това не значи, че този, който цъква с дистанционното на климатика е олигофрен.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      ...И за СУМПС никой не те изпитва на конна / магарешка или камилска езда, нали?

...Полезно и здравословно е да нацепиш кубик дърва, да ги пренесеш в къщата и да запалиш камината, но това не значи, че този, който цъква с дистанционното на климатика е олигофрен.
                      Извън черно-белия свят, тоест в реалния, между черното и бялото има нюанси на сиво.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X