Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използвате ли ChatGPT?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И пак опираме до това...да знаеш как да извлечеш ползата от "информацията" която получаваш.
    Инструмент си е...но трябва да знаеш как да го ползваш.
    А масата...ще приеме всичко за чиста монета което е потенциален бъдещ проблем.
    И ще си останат прости ако не се направи нещо по въпроса.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      ...Друга задача с която преди малко се забавлявах по празнично - викам му:
      - я да направим един списък с инструменти дето да си нося в Тойотата - и той отговаря:
      - "браво, страшна идея, взимай тресчотки, вложки, ключове, отвертки и т.н."
      аз: абе не на мене тия, значи колата е Land Cruiser GRJ79, давай конкретно сега за ключовете и вземи провери австралийски, американски, руски и немски форуми за Тойота, за офроуд, за експедиции и виж конкретно какво препоръчват хората с опит и авторитет...
      гледам го 30-40 сек. как чете подред IH8Mud, expedition-portal, bush taxi и още 1-2 и след половин минута отогваря:...
      След няколко минути в Гугъл. Пардон, може би трябваше да кажа "в презрения Гугъл"...
      И съм сигурен, че ако човек поразгледа, почете и помисли, ще получи по-адекватен разултат от отговора на чата...
      Ама ССП (секи сам си преценя).
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        ...След няколко минути в Гугъл...
        Прекарал съм доста минути в търсене на същото. Стигна се до един продукт, продаван от някой си, без съдържание, а само 2 снимки.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          При мен багажника е на три нива. И бях заприличал на подвижна работилница, почти като EVN-ците. Имах няколко касетки с резервни части, и няоколко с инструменит, които си седяха целогодишно там. По едно време и багаж вече не можех да сложа. Та в един момент мощна ревизия, и само едно от долните отделения - крик, трупчета, лули, фунии, и парцали. В една кутия до седалката на водача съм сложил по-дребен инструмент - отвертки, клещи, малък спрей ВД40, филтри за газовата резервни, скоби за маркучи, събрани болтчета изпопадали отнякъде... Масло и антифриз за доливане имам в коша на двигателя...

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          А полека лека, покрай ремонтите инчовите размери не могат ли да се сменят с метрични? и по този начин да се изчисти всичко само до метрични размери... То и майне ауто е на 16-18-21 мм. болтове гайки по окачването предимно. А не на 17-19-22 както съм свикнал от баба жужа. Но сега по магазините има всички по отделно, и комплектите могат да се допълнят.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Казал съм му да ги замести. Тоест засега само метрични.

Накрая ще преценявам.
          Последно редактирано от sparkybg; 20-04-25, 12:45.

Не разбрах... Искаш да ти преподам "как да използваме Гугъл" или нещо друго?
        Последно редактирано от ittso; 20-04-25, 08:37.

И коментаторите...

Коментар

Не разбрах... Искаш да ти преподам "как да използваме Гугъл" или нещо друго?
          Тсъ. Както и горе си демонстрирал, Google намира разни комплекти по разни тръговски сайтове, евентуално разни постове по разни форуми. ChatGPT поне се опитва да комбинира и представи обобщени резултати за това, което го питаш. Google ще те затрупа с линкове,които сам трябва да етеш. Не правеи чудеса - просто пести време.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това ми изкара, с малко намеса от моя страна (20 и 24мм, махане на 26мм):
            7mm Hose brackets, headlight screws, small clamps
            8mm Valve cover bolts, transmission pan, hose/wire brackets, interior trim, front driveshaft bolts
            10mm Battery terminals, ECU brackets, engine oil pan bolts
            11mm Brake bleeder screws
            12mm Accessory brackets
            13mm Alternator brackets, engine mounts
            14mm Rear driveshaft bolts (some models)
            15mm Suspension arms, sway bar mounts
            16mm Shock absorber bolts
            17mm Rear differential cover bolts
            18mm Control arms, track bar
            19mm Crankshaft pulley bolt
            20mm Subframe bolts, some factory tow hook hardware
            21mm Lug nuts
            22mm Steering/suspension hardware
            24mm Engine mount through-bolts, rack mounts
            36mm Front axle nut
            16mm (5/8") Spark plugs
            13mm socket Engine oil drain plug
            14mm Allen (male hex) Front differential fill & drain plugs
            3/8" square drive Rear differential fill & drain plugs
            Допълнително:
            Socket extensions Recessed/angled bolt access
            Universal joint adapter Transmission, engine bay clearance
            Torque wrench Proper torque on critical fasteners
            Breaker bar Crank bolt, axle nut
            Trim removal tools Interior/dash clips
            Torx bits (T10–T55) Dash, covers, trim
            Allen keys (2–10mm) Brake pins, sensors
            Short 14mm Allen bit Front differential fill plug clearance
            Изглежда горе-долу изчерпателно, като изключим че няма отвертки, ама то това е яасно че трябвяа да го има. Една единствена кръстата отвертка е нужна + евентуално бит за по-едра - не помня болтовете на бравите какви бяха.
            Последно редактирано от sparkybg; 20-04-25, 10:28.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Тсъ. Както и горе си демонстрирал, Google намира разни комплекти по разни тръговски сайтове, евентуално разни постове по разни форуми. ChatGPT поне се опитва да комбинира и представи обобщени резултати за това, което го питаш. Google ще те затрупа с линкове,които сам трябва да етеш. Не правеи чудеса - просто пести време.
              Точно така, Гугъл ще даде повече информация която ще трябва да се пресее. Но за разлика от кривото тенеке, вероятно ще има и такава от живи хора сблъсквали се с едно - друго в реална ситуация, съвети и т.н.
              На кривото тенеле му дреме на шлифера. Ако е сбъркало, ще ти каже че си прав, ще ти се извини и толкова.

И нещо по-важно - тоя сервизен комплект за какво приложение е? За в града? За извънградско. За разходка в европско? За разходка на места където друг човек минава веднъж месечно?
              Щото като се замисля, за градско може би не трябва да нося вложка, удължение и тръба за развиване на шайбата на коляновия вал...

И коментаторите...

Коментар

На кривото тенеке може да му кажеш да ти покаже източниците, че и цитатите в тях.

Аз не твърдя че е чудо невиждано. Твърдя само че пести време. Сам не мога да обходя източниците толкова бързо и ще загубя МНОГО повече време.

Като изясня какво ще слагам, ще му кажа да ми направи чертеж за изрязване - ще спести още време. Пак ще трябва да си "поприказваме" за да му изкоригирам глупостите, но все пак пести време.

Коментар

Когато се окаже, че въпреки че имаш всички необходими инструменти, тенекето е пропуснало нещо и реално това което ти трябва липсва, ще погледнеш по друг начин на отделеното време. Вълкът, вратът му и т.н.
                  А, да, тенекето ще ти се извини за грешката си...

Все тая. Няма да се впускам в безсмислен спор. ССП.

И коментаторите...

Коментар

Някой питаше по-горе - това е оригинаелн комплект инструменти за Jeep:
                    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:jeeptoolset.jpg Прегледи:0 Размер:349.2 КБ ID:6996468
                    Номерът е 68640356AA.

Продава се за "скромната" сума от над 400 долара. Ми, не са познали.

И, очевидно има липси по отношение на WK, поне в гаечните ключове.

ittso Забележи че са сложили регулируем ключ. По неясно за мен причини американците много си го уважават, а на мен винаги ми е било отвратително да ползвам такова. Явно за да не трябва да се извиняват.

Но с тоя комплект за 400+ долара, не можеш да си източиш маслото на предния диф. Трябва ти шестогранно камъче, което в комплекта липсва. Не можеш да си махнеш и каретата от главините - няма камък 36. Тоест със илио без ламарината, няма пълно щастие. И аз не съм отвил всеки болто по тая кола, пък и когато съм отвивал там квото, не съм си записвал. Факта е че от нещата, които нося, има доста ненужности, които никога няма да ползвам.
                    Последно редактирано от sparkybg; 20-04-25, 11:48.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ...Но с тоя комплект за 400+ долара, не можеш да си източиш маслото на предния диф. Трябва ти шестогранно камъче, което в комплекта липсва...
                      Е, ако си носиш и акумулаторен ъглошлайф винаги можеш да тръкнеш нещо друго за да стане на камъче за пробката на диференциала...

И все пак - за развозване из града 99% от тия неща са излишни...

И коментаторите...

Коментар

И все пак - за развозване из града 99% от тия неща са излишни...
                        То е ясно. Като тръгна да човъркам обаче ми е по-лесно да извадя от багажника квото трябва. И ако го побера на мястото, предвидено за това, няма да ми се мотаят един куп ненужности из багажника. А има всички шансове само нужното да се побере там и да си стои кротко, па макар и никога да не потрябва на път.

Коментар

Ако трябва тенекето да ми каже какъв инструмент ми трябва , със сигурност инструменти няма да ми свършат работа а ще трябва да ме насочи към най-близкия сервиз
                          Фиат Купе
                          Опел Фронтера В
                          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Ъенекето просто претърсва форуми, документи, китове и ти синтезира информацията. Без сам да мислиш така или оначе няма да стане.

• KingofROAD
                            KingofROAD коментира
                            Редактиране на коментар
                            Тенекето е нищо повече от подобрена автоматизация за обработка на големи масиви от данни. Автотматизация!

• icerunner
                            icerunner коментира
                            Редактиране на коментар
                            Е, анджек де... работа върши, никой не е казал, че е Магьосникът от Оз.

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
                          Ако трябва тенекето да ми каже какъв инструмент ми трябва , със сигурност инструменти няма да ми свършат работа а ще трябва да ме насочи към най-близкия сервиз
                          Цялата концепция е погрешна...
                          Или човек се подготвя добре или оставя всичко на тенекетата. При вторият сценарий е достатъчно човек да носи умнофон, да има обхват, и да е зареден. След което казва (любезно): тенеке, автомобилът се повреди, по един умнофон съм, какво да правя?
                          И тенекето ще предложи репатрак, сервиз и всичко което е необходимо. А ако е нахитряло достатъчно, може да пейстне притчата за неволята, че в днешно време не всеки я е чувал...

И коментаторите...

Коментар

Или човек се подготвя добре или оставя всичко на тенекетата.
                            Няма "или", нито пък някой оставя всичко на тенекията, каквито и лъскави приказки да говори за нея.

Нищо не ти пречи да си подготвен да копаеш дупка с ръце, ама при наличие на лопата повечето хора поне биха пробвали с нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 2 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X