Вчера реших да ползвам за първи път ChatGPT, покрай намерението ми да ритам срещу един акт, съставен от Пътна полиция. На един и същ въпрос (зададен по един и същ начин) въпросното приложение ми даде доста смислен отговор, а Очилаткото ми избълва статии отпреди 10-15 години, връзки с адвокатски кантори, административни услуги на КАТ (невключващи обжалване) и прочее безполезни четива.
Та, позаиграх се аз с тоз ми ти Чат и си мисля следното. Това е просто един алгоритъм за интерактивна комуникация. От съществено значение за работата му е обратната връзка и броят потребители, които го ползват. Без тях няма как да се "самообучава и развива" и ще си остане една търсачка. Вероятно си личи от самолет, че си нямам понятие от същността на тези неща, но на такова ми прилича. Нещо като Waze, което без потребителите и данните, събирани от тях, си е една карта с маршрути. Съвсем примерно.
Вчера реших да ползвам за първи път ChatGPT, покрай намерението ми да ритам срещу един акт, съставен от Пътна полиция. На един и същ въпрос (зададен по един и същ начин) въпросното приложение ми даде доста смислен отговор, а Очилаткото ми избълва статии отпреди 10-15 години, връзки с адвокатски кантори, административни услуги на КАТ (невключващи обжалване) и прочее безполезни четива.
Та, позаиграх се аз с тоз ми ти Чат и си мисля следното. Това е просто един алгоритъм за интерактивна комуникация. От съществено значение за работата му е обратната връзка и броят потребители, които го ползват. Без тях няма как да се "самообучава и развива" и ще си остане една търсачка. Вероятно си личи от самолет, че си нямам понятие от същността на тези неща, но на такова ми прилича. Нещо като Waze, което без потребителите и данните, събирани от тях, си е една карта с маршрути. Съвсем примерно.
Опитай и по-подробен въпрос да му зададеш и да се постави на мястото на адвокат примерно. Горе долу различни отговори дава ако го накараш да ти напише жалба : пример
"Напиши ми жалба като адвокат...",
"Напиши ми жалба като адвокат с опит в пътно транспортни произшествия...."
Ако опишеш случката, му искай да напише и кой закони е нарушил другият и т.н. Колкото по-подробно , толкова по-точно.
Опитай и по-подробен въпрос да му зададеш и да се постави на мястото на адвокат примерно. Горе долу различни отговори дава ако го накараш да ти напише жалба : пример
Ако опишеш случката, му искай да напише и кой закони е нарушил другият и т.н. Колкото по-подробно , толкова по-точно.
В момента си пиша жалбата "на собствен ход" с отворен ЗДвП пред мен (хартиен, представи си) и не ми се занимава, но при случай ще го пробвам. Да, предполагам че въпросите трябва да са правилно зададени, за да очакваш задоволителен резултат. То, все едно да сбъркаш символ в имейла и да чакаш отсреща да го получат. Вероятно, след време ще се научи и да псува на майка, но пак зависи от "учителите".
Много убедено плямпа: "Според член еди-кой си от Търговския закон, дъра-бъра-три-чадъра!". Усъмних се аз, отварям въпросния член еди-кой си от Търговския закон - няма нищо подобно в текста му
Питам го: "Няма такова нещо в цитирания член?"
ChatGPT: "Да!!! Прав си! Благодаря за корекцията! Всъщност съм се позовал на съдебна практика - Решение номер дрън-бръм от еди-коя си година на ВКС, IV-то гражданско отделение!"
Викам му: "Дай линк към това решение?"
ChatGPT: "В момента не мога да дам линк!"
Отварям сайта на ВКС + още няколко търсачки, намирам решението с цитираните номер и дата и... няма нищо подобно в него
Викам му: "Що лъжеш, бе?!"
Той пак нещо се оправдава....
Иначе например това по-долу го разтълкува много добре, с примери, обяснения и т.н.:
Ао корен -синуси Валсалва 38 мм , Ао асц. · 34 мм с уплътнени стени, Ао дъга и Ао десц. БПК. Ао клапа с 3 nлатна, фиброзни промени, макс систолен гр. 8 мм жив ЛП -44 /54/49 мм,МКС· 14 мм, 3СЛК· 11 мм , ТДО/ТСО· 95/34 мл, ФИ - 63 % Сегментна кинетика:запазена МК·фиброзни промени , начална задноануларна калциноза, митр.регургитация - следа Пулс Доплер на митрален диастолен кръвоток:Е59.3 см сек А 53.4 см сек Е/ А 1.11 ДТ 180 м сек еи' септал но 7.3 см Е/е' 8.1 абнормна релаксация Десни кухини:ДК· 27мм,св. стена-56 мм , ДП -45/43 мм. тр регургитация· следаТАПСЕ 19 мм в норма АЙТ на ПК 150 м сек - не повишено средно налягане в АП ДПВ не дилатирана Перикард.
Ама след юридическите му изцепки, не знам да вярвам ли?
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Ехокардиография с доплер..Доктора ти е разказал вкратце, следи кръвното и споко ..За какво го питаш тоя, ще вземе да се помисли за хекимин и да дава акъл на ората как да се лечат..
Така, така, най-накрая някой забеляза, че дрънка врели-некипели.
Е, поне се извинява хубаво и убедително. Явно там отива целият му ресурс - в извиненията...
Така, така, най-накрая някой забеляза, че дрънка врели-некипели.
Е, поне се извинява хубаво и убедително. Явно там отива целият му ресурс - в извиненията...
Създадох си практика да проверявам твърденията му с гугълското "Gemini". Скоро ще почна и "Грок" да питам заедно с другите две. Надявам се да нямат връзка и като лъжат, поне да е различно. На онова китайското му забравих името, но може да се наложи и с него да "контролирам" другите. Имам познат, който пък системно си ползва "Copilot" на микромеките и твърди, че бил много готин Аз винаги съм правил врътки да остана с "оффлайн акаунт" при всички уиндоЛси и затова не съм и нямам намерение да го пробвам.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Не знам колко са надобрели ИИ, но по в началото се бяха бъзикали с GPT: Знаеш ли нещо за Дамаджан войвода? (измислям си името, не помня какво е било)
И чатът съвсем убедително започва да разказва: О, да, знам много за Дамаджан войвод. Той е бил известен хайдутин по времето на...
И нито еднин верен факт. Сало локуми.
Възможно е вече да не плямпат толкова глупости.
И въпреки, че не ги ползвам и не съм от фен клуба им, съм впечатлен какви картинки рисуват по няколко реда задание. Нещо което добър "фотошопер" има да рисува с часове...
Ти мани картинките, такова видео правят, че някои директно се хващат и го мислят за реално. Но те такива и без помощта на ИИ хвърлят пачки от балконите...
Впечатлен съм как обработва снимките, ето на първата снимка е моя и със голям зуум от смартфона ми и на втората снимка подобрено качество и визия от ИИ:
Първо - втората снимка не е твоята снимка.
Второ - втората снимка всъщност не е снимка, а е рисунка.
Трето, втората снимка няма стойността на снимка. Компютърни мацаници...
Аз освен едва видим някой и друг пиксел (евентуално), разлика не виждам. С няколко филтъра на шопът-фотограф може да се постигне доста по-същестен резултат.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Друга ми е идеята, при диалог с ии, много са важни ключовите думи, какво точно искаш да каже или направи, в случая за снимката ако му кажеш точно и подробно какво искаш да направи, ще го направи, просто трябва да му дадеш точна и ясна информация.
Коментар