Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв телефон (смартфон).

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Какъв телефон (смартфон).

    Да се включа за кратко като обикновен юзър, ама любопитен такъв:
    Купуваш си "Умен" телефон и винаги се намира някой приятел дето има вече такъв и ти вика: - Глей сиа да ти покажа моя кви работи има, като му напрайх еди кво си... И се почва...
    Всеки иска хубавото - това е ясно. И се почва с ровенето по форумите или следва обаждане на компетентен приятел....
    Тъй като терминологията във форумите е ужасна и често пъти много объркваща, за обикновения потребител, много хора вдигат ръце лесно и казват - няма нищо да сменям, така си е добре.
    Обаче може и да рискуваш и слагаш нещо /викат му РОМ/ дето е модифицирано /демек Моднато/, за да може да ти понесе безплатните /иначе платени/ неща.
    Е има си предимтва и недостатъци. Предимството всичко да ти е легално е прекрасно. Не е толкова прекрасно да плащаш за про версиите, защото нямат реклами, които аз откровено мразя. Знам, че са необходимо зло, но...
    Недостатъците са също така много - телефона може да забива и от фабричен софтуер, не можеш да изчистиш и блокираш някой програми, защото така е решил производителя, плащаш си за про версиите, някой други готини джиджавки и програми не вървят на нормалния /не руутнат РОМ/ и т.н.
    И си викаш - бе толкова ли тия са напред /те че са, е ясмо от самото начало/ или аз съм толкова тъп, че не мога да схвана????
    И ако си отговориш на въпроса - експериментатор ли съм или не, мога ли да си позволя да хвърля в коша едни 500 - 1000 лв. всичко опира до здрави нерви и внимателно четене.
    След няколко часа четене по специализираните форуми, започваш да си мислиш, че си схванал принципа.... Ами при мен таман да си го помисля и се оказа, че ми трябва още четене. Накрая, като направих всичко описано процедурата на флашването /смяната на софтуера + рута/ ми отне 5 мин. /ама много нервни минути /.
    И се оказа, че работата става лесно, като знаеш кое от къде да вземеш и къде да го сложиш /като с всяко друго нещо, което никога не сте правили/.
    Е това кое от къде да вземеш и къде, и как да го турнеш си отнема най-много време. Малко като в любовта .
    Та, ако имате свободно време и здрави нерви + варианта едни пари за нов телефон, смело експериментирайте.
    По моите скромни наблюдения - ако не си съвсем на Вие с елекрониката и софтуера - няма вариант при който да умъртвите устройството. Е ако по време на ъпдейта на телефона извадите кабела или умре батерията - да, ще умре, но това може да стане и с лаптопа от който пишете сега при ъпдейт на операционната система....
    Сменил съм няколко рома на мои и чужди телефони без проблем. Единственото лошо е, че го правя рядко и половината неща съм ги забравил докато ми се наложи да помагам и четенето /половината вече/ пак си го има ))))). Но не съм убил нито един телефон - не мрът толкова лесно.
    С две думи: ако съм на етапа да го ударя в стената, ще намеря време и ще почета - поне да знам че съм го усмъртил "умно"!
    Nothing comes from nothing...

    Коментар


    • От: Какъв телефон (смартфон).

      Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
      Марто, всеки телефон си се рутва индивидуално, не съм имал никога самсунг. Не, че не мога да ти го счупя но не бих рискувал на чужд телефон . Най добре е сам да си го рутнеш и да си инсталираш ром по твой избор.


      Какво имаш в предвид под шел - лънчера ли ??? Можеш само него да смениш. ADW лънчера на мен ми харесва, има го моднат и на сони хпериа з.
      Да, лънчъра; малко не се бях събудил та му казах шел ADW е хубав, аз сложих Nova. Между другото не съм много съгласен за цените на китайците и техните дисплеи. Онзи ден се виждах с един приятел притежаващ SGS2 - взе да ми показва нещо в нета и браузъра съответно беше с бял фон. Ами то нямаше бял цвят никъде по дисплея му - беше един... розово-синкаво-бял. При леновото с IPS дисплея си е почти бяло, което доста ме изненада сравнявайки го с галаксито. Вярно, че леновото идва кажи-речи две години по-късно и като технология са поевтиняли доста нещата, така че сигурно е нормално, но галакси с2 все още държи цена на старо по-висока от чисто нов "китаец" с гаранция.
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

      Коментар


      • Re: Какъв телефон (смартфон).

        Ами то нямаше бял цвят никъде по дисплея му - беше един... розово-синкаво-бял.
        По принцип AMOLED дисплеите така си предават - настроени са по подразбиране на "cooler (bluish)" температура на цветовете, както казах по горе, никога не съм имасл самсунг и не знам дали няма настройка за температурата на цветовете.

        Галакси С2 държи цена, защото точно този модел е много добре направен конструктивно - с3 е малко като детска играчка, Доста мнения съм изчел и много хора не харесват пренасилените цветове на AMOLED технологията - решението е супер просто, не си купуваш такъв дисплей в това отношение, доста от марковите телефони залагат на сони дисплей които си е lcd tft. ХТЦ то ми е с такъв дисплей и бялото си е бяло, е почти

        Водещите други критерии са наситеност на пикселите и видим ъгъл, също и контраст.

        Коментар


        • От: Какъв телефон (смартфон).

          Вие зачекнахте много сложен въпрос, защо човек си купува смартфон? Всеки трябва сам и честно да си отговори на него и тогава отговора кой да си купя идва лесно .
          Защото ако телефона ви трябва за разговори само - нокия "с фенерче" (за разкош ), ако очаквате нещо повече - средна ръка смартфон, но ако за вас телефона е важна част от ежедневието и освен да говорите, броузвате, играете.... се и забавлявате и искате той да ви носи Радост, то тогава се пригответе да огледате топ моделите, да похарчите една камара "излишни" пари и да утрепате маса време в xda-developers и по смахнати форуми, където се обсъжда 19-тия начин да направиш нещо или как да разбереш защо именно умният ти телефон прави така, а не иначе .
          За мен отговора е ясен, от зората на гсм-а, съм сменил една камара телефони и само един-два се е налагало (изпуснат, счупен), всички останали защото ме е кефил новият
          Така, че всеки да реши, за какво му е телефона, а после е лесно
          Последно редактирано от alex_markov; 22-08-13, 13:03.

          Коментар


          • От: Какъв телефон (смартфон).

            Смартфона ,като такъв ,е съчетание от компромиси.

            Винаги специализираните машинки работят по добре от комбинираните.

            Коментар


            • Re: Какъв телефон (смартфон).

              Така, че всеки да реши, за какво му е телефона, а после е лесно
              Точно, на мен ми трябва openvpn, ssh, sftp и хиляди други подобни глупости - телефон не ми върши работа, ползвам повече интернет отколкото говоря.

              Винаги специализираните машинки работят по добре от комбинираните.
              И това е така, но аз не мога да влача навсякъде компютър и телефон и фотоапарат - в случая един андроид е перфектно решение, когато пътувам, вечер или когато има проблем винаги мога да го оправя от телефона, вярно неудобно е но става.
              Последно редактирано от Daniel; 22-08-13, 08:48.

              Коментар


              • От: Какъв телефон (смартфон).

                Здравейте отново колеги!Явно имитацията на Самсунга отпадна,и разглеждайки телефони разни попаднах на LG L9. Доколкото разбрах телефона е с 4.7 инча дисплей,2 ядрен процесор на 1 Гигахерц и е с някакъв ИСП дисплей.Някой има ли наблюдение над тозиелефон?Да кажа че не ползвам милиони приложения да бия разни котки вътре и да разбера какъв човек съм според формата на ноктите-позвам телефон,интернет,поща и такива неща...
                TLC 120 Prado
                Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

                Коментар


                • Re: Какъв телефон (смартфон).

                  Според мен ще е по добре от реплика, само ме притеснява от тези 4 гб памет колко са свободни - знам, че не ти трябват много но ако са свободни само 1Г след няколко ъпдейта на съществуващите в телефона приложения и нищо няма да остане.

                  Коментар


                  • От: Какъв телефон (смартфон).

                    Дани какво ще кажеш ........
                    Лудак

                    Коментар


                    • От: Какъв телефон (смартфон).

                      Хитро измислено.
                      Ще чакаме експертите да се произнесат, защото не ми стана ясно
                      как обектива ще дава безжично данни към смартфона.
                      Пишат в нета че чрез Wi-Fi може, но ако няма мрежа ?

                      Коментар


                      • От: Какъв телефон (смартфон).

                        Няма нужда от WiFi рутер/мрежа, те си говорят директно едно с друго (мисля си).
                        Но ми се вижда малко безсмислено, ама да видим

                        Коментар


                        • От: Re: Какъв телефон (смартфон).

                          Първоначално публикуван от vankata_fly Преглед на мнение
                          Аз си поръчах преди шест месеца Леново А 660 от фирма която ги руутва,маха всички ненужни китайски приложения и слагат техен ром.Има си мулти ленгуич меню което включва и български език и на всичко отгоре е и водоустойчив с горила глас.Единственият минус за мен е липсата на светкавица.
                          Привет. Ако може колега да пуснеш и на мен на лични координатите на тази фирма, че нещо съм се загледал по това Lenovo.
                          Поздрави.
                          Subaru Legacy 2.5
                          Suzuki GS500 E

                          Коментар


                          • От: Какъв телефон (смартфон).

                            аз си взех:
                            Последно редактирано от Preslav Peychev; 08-09-13, 17:10. Причина: без такива определения :)

                            Коментар


                            • От: Какъв телефон (смартфон).

                              Понеже ми изтриха темата с въпроса, си позволявам да питам лично автора на тази тема,
                              когото считам за компетентен да ми отговори:
                              Защо таблетите и смартфоните нямат охлаждане,
                              а вършат същата работа като лаптопа.

                              Коментар


                              • От: Какъв телефон (смартфон).

                                Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                                Дани какво ще кажеш ........
                                Преди два дни из морската градина гледах как един мъкнеше огромен триножник (навярно 1.5м), а на края му - едно айфонче
                                Народа е полудял по джаджите...

                                Иначе на колегата, който пита за охлаждането - използваните процесори и въобще чипсети при телефоните и таблетите първо са по-слаби от 'компютърните' като производителност, а и освен това са специално предназначени за мобилни устройства. И двата фактора спомагат за ниска консумация и съответно - по-ниско греене...
                                Затова и отпада нуждата от принудително охлаждане...

                                По телефоните - искам да имам сигурност за адресната книга... Да мога аварийно да чета пощи, интернет и т.н. (с компромис на удобството)..
                                Затова и като излезе SGS2 си карам с него и ми е доста удобен... Следващия навярно ще е SGS4 или SGS5
                                Последно редактирано от slowtraveler; 08-09-13, 13:36.
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X