Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на смартфон до 500-600лв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Съвет за избор на смартфон до 500-600лв.

Lenovo не са нищо особенно като телефони, страдат си от детските болежки - забиване, софт рестарт и т.н. Но за парите си стават. Аз лично бих си взел Сони, заради по изчистения софтуер откъм боклуци - в момента съм със Sony Z личен и S4 служебен - просто сонито е в пъти по добро, като започнеш от софтуер и завършиш с камерата.

Коментар

От: Съвет за избор на смартфон до 500-600лв.

Имам Нокия Лумиа 520, която не е висок клас, но все пак си е с Уйндоус и Самсунг Галакси S ІІІ Neo, който започва да излиза 2014 г., не е първата S тройка. Лумията е с 8.1 версия на Софта, но дори и за един интернет, а за каквото и да е друго, за което аз ползвам телефона, Самсунга с андроида направо смазва кажи речи във всичко-дори в най-елементарни операции. Все пак Андроид е на Гугъл и достъпа до много неща и сърфирането в нета е по-лесен. А и самото боравене с телефона е по-приятно, ако и да не влизаме в нета. Не знам само да не й е малко голям.
      Та идеята е взимай телефон с Андроид, мое лично мнение и пряко наблюдение не само върхо собствените ми два телефона, а и тези Нокии, до които съм имал достъп и са били по-висок клас от моята.
      Самсунга го взех на изплащане при подновяване на договора с Мтел за 2 г. и някъде вноската ми е около 15 лв., при такса месечна 12 лв. Т.е. явно е, че модела, а и не само той а близки до него напълно влизат в ценовия ти диапазон. Гледам, че в онлайн магазините са например около 360-370 лв., което значи, че и в някоя от големите вериги този и подобни модели са под 450 лв. някъде.
      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
        Разгледах ги. Серия Vibe и S изглеждат много добре, а и ТТ данните ми се струват добри. Но как са като качество и издръжливост, защото мои много близки приятели-програмисти са ми казвали многократно да бягам с 200-та от марката? На хартия всичко изглеждало 6, а в действителност пълно л...о. Вярно, че говориха за таблети и лаптопи, ама ме съмнява едното да е добро, а другото-не.
        За таблетите не мога да кажа, но лаптопите им се водят за едни от най-добрите(бизнес клас - ThinkPad Х и Т , както работните станции - ThinkPad W серия), въпреки че по-новите им продукти не се харесаха на феновете на марката(предимно заради променения дизайн и икономията на материали).

За телефоните нищо не мога да кажа, но имам намерение да ги пробвам след когато му дойде времето на моя (Sony Xperia SP).

п.п.
        По-високия клас, към който си се ориентирал, би трябвало да е с изчистени софтуерни проблеми.
        Мен ако питаш, избери си модел който да ти харесва като дизайн и характеристики и после виж за отзиви

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Lenovo не са нищо особенно като телефони, страдат си от детските болежки - забиване, софт рестарт и т.н. Но за парите си стават. Аз лично бих си взел Сони, заради по изчистения софтуер откъм боклуци - в момента съм със Sony Z личен и S4 служебен - просто сонито е в пъти по добро, като започнеш от софтуер и завършиш с камерата.
        Абсолютно съгласен за втората част, а за първата все още не мога да кажа нищо
        РенеГАД
        VW Golf V Variant 1.9 TDI
        Honda HR-V 1.6i 4WD
        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Ето и мойте 5 ст.
          Повече кинти за самсунг не давам.
          От скоро аз съм с Z3 а щерката с Z1.
          Разликата е огромна.
          Инак съм си заклет Motorola fan........
          Дано съм бил полезен.
          Поздрави!
          VITARA, SAMURAI
          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
          RENAULT ESPACE QUADRA
          ...и едно сивикче за града...

Коментар

И аз съм изправен пред същия избор! htc hd2 което ползвам вече 5год. (около 1000ч. разговори, с оригинална батерия) със всеки изминал ден все повече настоява да го пенсионирам. Разглеждам моделите в почти същия ценови диапазон, като везните се накланят все повече към сони. Харесват ми xpreria M4 i Z3, но не съм сигурен дали почти двойно по-високата цена на Z3 си заслужава. Мисля си също дали да не е двусимов, понеже на служебната СИМ няма интернет, а отделно имам СИМ от друг оператор с интернет, но с малко минути. Двусимовия на М4 е дуал стенд бай и вероятно като ползвам нет от едната карта, няма да мога да ползвам другата за разговори - така ли е, или греша?

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
              И аз съм изправен пред същия избор! htc hd2 което ползвам вече 5год. (около 1000ч. разговори, с оригинална батерия) със всеки изминал ден все повече настоява да го пенсионирам. Разглеждам моделите в почти същия ценови диапазон, като везните се накланят все повече към сони. Харесват ми xpreria M4 i Z3, но не съм сигурен дали почти двойно по-високата цена на Z3 си заслужава. Мисля си също дали да не е двусимов, понеже на служебната СИМ няма интернет, а отделно имам СИМ от друг оператор с интернет, но с малко минути. Двусимовия на М4 е дуал стенд бай и вероятно като ползвам нет от едната карта, няма да мога да ползвам другата за разговори - така ли е, или греша?
              Не мога да кажа за последния въпрос, но обикновено по-ниския клас телефони са с дуал сим.
              Z3, от друга страна, е флагманския модел на Sony, което предполага по-добра поддръжка плюс редовни ъпдейти, както и по-добър /качествен хардуер => по-дълго време ще работи адекватно, няма да забива и забавя.
              Също така виж моделите на Lenovo
              И LG G2/3 - чувал съм добри отзиви за него, но ми идва малко голям (както и Z3).
              РенеГАД
              VW Golf V Variant 1.9 TDI
              Honda HR-V 1.6i 4WD
              "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Ясно! Ще е или Z3 compact (бЕл, за да не се бъркаме с жената) или S 3/4. Ще мина да ги разгледам един след друг в някой хипермаркет. А може да отскоча и до Мосткомпютърс. Поздрави

Коментар

Защо не погледнеш и модела на чехите http://www.evolveo.eu/bg/strongphone-q8-lte .
                  Цената не е лоша,а и параметрите на този етап са ОК,макар и както са тръгнали разработчиците,скоро 2гб РАМ да се окажат недостатъчи.Но от друга страна,еквивалените на марковите производители струват поне два пъти повече.
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242
                  Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Ихаааа! Много впечатляващ! Точно моят тип телефон. Аз и без това на S2-то съм с предпазен панел още от първия му ден и все едно гледам моя телефон, ама по-нов, по-бърз, по-защитен и изобщо-по-можещ.
                    Благодаря! Ще мина да ги видя

Коментар

Това наистина изглежда добре - пряки впечатления от ползване?

Коментар

Първоначално публикуван от zlost Преглед на мнение
                        Разгледах ги. Серия Vibe и S изглеждат много добре, а и ТТ данните ми се струват добри. Но как са като качество и издръжливост, защото мои много близки приятели-програмисти са ми казвали многократно да бягам с 200-та от марката? На хартия всичко изглеждало 6, а в действителност пълно л...о. Вярно, че говориха за таблети и лаптопи, ама ме съмнява едното да е добро, а другото-не.
                        Нищо им няма на Леново. Нито на лаптопите(които наистина са от най-добрите, като не говорим за наи-ниакия клас). И стигнем до телефоните и таблетите.
                        В момента пиша от таблет на леново
                        На леново "проблема" им е, че ползват по-евтини компоненти, примерно камери, процесори, и затова могат да ти дадът такава цена. Естествено няма как да сравняваш сони с леново, те просто са бюджетни телефони, но за непретенциозни кливенти вършат работа...
                        Друг е въпроса какво разбира програмиат от хардуер, но щом са ти казали това, явно колкото си мисля [emoji1]

Коментар

Ясно. Имаш ли (преки/косвени) впечатления от високия клас телефони на Леново, че Vibe серията наистина изглежда готино

Коментар

Първоначално публикуван от georgi.nikolov80 Преглед на мнение
                            Това наистина изглежда добре - пряки впечатления от ползване?
                            Аз лично нямам
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Общо взето в България по-добро за 380 лева от meizu m2 note няма.
                              Аз лично от леново съм доволен.
                              От чужбина има много хубави телефони на известни компании, които мога да предложа, като xiaomi redmi note 2, xiaomi mi4c, и мейзуто моделите, като мх4,мх5
                              От тук може да си поръчвате, от ЕС склад. Идва бързо,без митници и ддс-та и 1 година гаранция, която според мен е дори по-добра от българската

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
                                Общо взето в България по-добро за 380 лева от meizu m2 note няма.
                                Аз лично от леново съм доволен.
                                От чужбина има много хубави телефони на известни компании, които мога да предложа, като xiaomi redmi note 2, xiaomi mi4c, и мейзуто моделите, като мх4,мх5
                                От тук може да си поръчвате, от ЕС склад. Идва бързо,без митници и ддс-та и 1 година гаранция, която според мен е дори по-добра от българската
                                Благодаря, колега! МХ4 и МХ5 много ми допаднаха като визия и характеристики, но както и при жена ми, търся лизинг и явно ще се насоча към мобилния си оператор (и без това за последните 15 години съм му изсипал хиляди левове, та да ползвам някаква отстъпка като така или иначе му плащам такси) или някой хипер маркет. Не ми се дават 400-600-800-1000лв. накуп в тези несигурни времена

Вчера минах през един от хипермаркетите и разгледах телефоните. Фаворитът ми все още е Z3 Compact и като че ли нищо друго не ме грабва. Може би само - LG G4 (онуй коженото),LG G3, Galaxy S6 (нормалното, а не онуй с гладките ръбове), Z3 и толкоз.
                                Но пък един приятел е с iPhone 6 и за пръв в ръката ми попада тоз зИленчук ли беше, плод ли и доста ме изкефи. Има некъв меджик и макар никога да не съм бил подвластен на Великата маркетингова стратегия и т.н. се замислих и за iPhone като вариант. Има ли смисъл или си е само за некъв имидЖ, а Андроида мачка? И кои са за препоръчване - 6, 6 plus, 6s или 6s plus и с кои GB (16, 64, 12 за моите цели - много говорене, доста нет, без социални мрежи, вечерен нет (че не мога да се добера до РС-то от жената и детето) и тук-там снимки
                                Последно редактирано от Preslav Peychev; 28-10-15, 23:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X